Evento Awards

Tässä ovat Evento Awards -voittajat 2024!

Maksullisen yritystapahtuman Evento Awards -palkinnon voittivat 33rd Alzheimer Europe Conference ja Helsingin Messukeskus. KUVA Jaakko Sandqvist

Evento Awards -palkinnot jaettiin torstaina 11.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa Kongressi Meetings & Events -messuilla. Evento Awards on tapahtuma-alan suomalainen kilpailu, jossa kisattiin tänä vuonna 13 sarjassa. Tuomaristo koostui tapahtuma-alan ammattilaisista ja alan tärkeimpien sidosryhmien edustajista. Kahden sarjan voittajat selvitettiin yleisöäänestyksellä.

Kilpailuun osallistuttiin vuoden 2023 töillä.

LUE MYÖS: Näin siellä juhlittiin! Kuvat Evento Awardsista 2024: Suomen parhaat tapahtumat palkittiin

Vuodesta 2014 järjestetty Evento Awards jäi tauolle vuonna 2021 koronapandemian ja tapahtuma-alan sulun vuoksi. Nyt kilpailu järjestetään taas vuosittain.

”Tapahtuma-alalla oli ensimmäinen normaali vuosi pandemian jälkeen. Paluu arkeen on ollut hyvin menestyksekäs. Maailmantilanne ja taloudellinen epävarmuus vaikuttavat edelleen investointeihin, mutta kaikkiaan tapahtuma-alan tulevaisuus näyttää hyvältä. Muutaman vuoden tauon jälkeen ammattilaisia ja osaamista juhlistettiin tapahtuma-alan arvostetuimmilla palkinnoilla, nyt myös uusissa sarjoissa ja yleisöäänestyksillä”, Evento Awardsia järjestävän Omnipress Oy:n toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila sanoo.

Maksullisten kuluttajatapahtumien sarjan voitti Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen perheottelu kesäkuussa 2023. Huuhkajat voitti loppuunmyydyllä Olympiastadionilla San Marinon lukemin 6–0. Sinivalkoisiin pukeutuneessa yleisössä oli 12 000 lasta ja ottelukuuluttajana 11-vuotias Aarre. Jalkapalloyhteisön ja erityisesti juniorijoukkueiden yhteinen juhla näkyi laajasti mediassa.

Hyväntekeväisyys- tai yhteiskunnallisten tapahtumien sarjassa voiton vei Pitkä peli Ukrainalle, joka on tapahtumatoimisto Tapauksen vuosina 2022–2023 järjestämä hyväntekeväisyystapahtumien sarja. Tapauksen kumppanit, asiakkaat ja tapahtuma-alan toimijat lähtivät mukaan tarjoamalla tiloja, tuotteita tai osaamistaan pro bono sekä lahjoittamalla rahaa. Kampanjan nimissä on järjestetty katulätkä-, jalkapallo- ja padelturnauksia Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Ne ovat tuottaneet yli sata tuhatta euroa ukrainalaisten hyväksi.

Promootio/lanseeraus-sarjan vei nimiinsä kokki Henri Alénin luoma vauvanruokamerkki Muru Baby, joka loi vauvoille oman fine dining -ravintolan. Helsinkiläisessä kauppakeskus Redissä kolme päivää avoinna ollut ravintola myi loppuun neljässä tunnissa. Tapahtumalle ei ostettu mainostilaa, vaan runsas medianäkyvyys saavutettiin ansaitun median kautta. Vauvojen ravintola toteutettiin yhteistyössä mainostoimisto Folk Finlandin kanssa.

Evento Awards huipentuu iltajuhlaan Kulttuurikasarmissa Helsingissä torstaina 11.4.2024 kello 19 alkaen. Iltajuhlassa jaetaan vielä Kulissien virtuoosi -sarjan palkinto, ja tieto voittajasta löytyy noin klo 21 Avecmediasta.

Evento Awards 2024 -voittajat

Tapahtumat osana strategiaa 
iLOQ / NJ Production

Promootio/lanseeraus
Muru Babyn vauvojen ravintola / Folk Finland

Yritystapahtuma, maksullinen
33rd Alzheimer Europe Conference / Helsingin Messukeskus

Yritystapahtuma, maksuton
Atea Focus 2023 / Management Events Studio

Kuluttajatapahtuma, maksullinen
Huuhkajien perheottelu Suomi – San Marino / Suomen Palloliitto

Kuluttajatapahtuma, maksuton
Musiikkitalon vapaapäivä 2023 / Musiikkitalo oy

Henkilöstötapahtuma
Solita Wonderland / Lataamo Group

Hybriditapahtuma/virtuaalitapahtuma
Sanoma Pron Balanssi / Pulp Agency

Visuaalinen toteutus
Nordic Business Forum / Visual45 & Creative Technology

Hyväntekeväisyys / yhteiskunnallinen tapahtuma
Pitkä peli Ukrainalle / Tapaus

Tapahtumapaikka 
Pikku-Finlandia, Helsinki

Juontaja/moderaattori (yleisöäänestys)
Jenni Kivessilta

Kulissien virtuoosi (yleisöäänestys)
Olli-Pekka Kallio

LUE MYÖS: Tapahtumakonkari Olli-Pekka Kallio palkittiin Evento Awardsissa Kulissien virtuoosi -palkinnolla

Best Event Effect (kansainvälisen raadin tuottama erikoispalkinto)
Pitkä peli Ukrainalle / Tapaus

Kuvia Evento Awardsin palkintojenjaosta ja kuvausseinältä Messukeskuksesta

Lisää kilpailusarjoista ja arviointikriteereistä

Kaikki voittajat vuosien varrelta

LUE MYÖS: Video: Suomen parhaat tapahtumat palkittiin Evento Awardsissa – katso palkintojenjako ja pitchaukset kokonaisuudessaan

Evento Awards
Täyspronssisen Evento Awards -patsaan on suunnitellut designer Juho Pasila. KUVA Petri Mast


Evento Awardsista vastaa tapahtuma-alan Evento-lehti. Avecmedia ja Evento kuuluvat Mediakonserni Keskisuomalaiseen.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento