Tapahtumatuotanto

Vantaan paras kulttuuritapahtuma on valittu: se järjestettiin idyllisen Lammaslammen rannalla

Pähkinärinteen Lammaslampi Kino ja Lammasrock on Vantaan Sanomien lukijoiden mielestä vuoden paras kulttuuritapahtuma Vantaalla. Pähkinärinne sijaitsee Hämeenkylän kaupunginosassa. KUVA Arno de la Chapelle

Ensi kertaa kisassa ja heti tuli voitto. Vantaan Sanomien lukijat äänestivät vuoden 2023 Vantaan parhaaksi kulttuuritapahtumaksi Kino Lammaslammen ja Lammasrockin. Lammaslammen pikniknurmella 11.–12. elokuuta pidetyn ilmaistapahtuman vastuullinen järjestäjä oli Pähkinärinne-seura.

Kino Lammaslampea ja Lammasrockia äänestäneet kehuivat tapahtumaa muun muassa toimivista järjestelyistä ja kauniista tapahtumapaikasta. Kommenteissa todettiin myös, että ”tapahtuma toi huikeaa yhteisöllisyyttä meidän kylään” ja ”aluetta mukavasti elävöittävä ja mikä parasta, paikan päälle pääsi kävellen”.

Yhdessä kommentissa huomautettiin, että on tärkeää tuoda tapahtumia myös muualle kuin isoihin keskuksiin, koska siten alueen ihmiset tutustuvat toisiinsa.

Pähkinärinne-seuran puheenjohtaja Arno de la Chapelle tunnustaa, että kaupungin parhaaksi kulttuuritapahtumaksi valitseminen ”tekee hyvän mielen ja innostaa”.

”Kiitosta tuli paikan päällä ja nyt tämä (tunnustus). On se tavallaan yllätys, kun on aika pienimuotoinen tapahtuma.”

Pienellä porukalla

De la Chapelle kertoo, että tapahtuma tehtiin pienellä, yhdistyksen noin kymmenen hengen aktiiviporukalla ja lisäavuksi värvättiin suunnilleen saman verran vapaaehtoisia grillin ruokapalkalla. Merkittävänä apuna oli se, että elokuvan esittämisestä vastasi Pop Up Kino Helsinki, joka esitti elokuvan kerran myös viime kesänä. Lisäksi yhteistyökumppanina oli Pähkinärinteen ostoskeskuksessa toimiva ravintola Sali Sports&Grill, joka hankki Lammasrockin esiintyjät ja hoiti tarjoilun.

Perjantaina ennen elokuvaa keskusteltiin alueen tulevaisuudesta ja lauantaina ennen bändien esiintymistä oli lapsille omaa ohjelmaa.

Tapahtuma keräsi satoja kävijöitä ja de la Chapelle uskoo, että Lammaslammen rannalle tultiin hieman kauempaakin kuin aivan lähikulmilta. Kävijöitä houkutteli todennäköisesti myös sää, joka oli ulkoilmatapahtumalle suosiollinen.

Pähkinärinne-seura sai Vantaan kaupungilta tapahtuman järjestämiseen tukea, joka kattoi osan kuluista. Lipunmyyntiäkin kulujen kattamiseksi pohdittiin.

”Mutta se olisi vienyt hohtoa ja olisi teettänyt lisätöitä.”

Ensi kesääkin on jo mietitty.

”On ollut puhetta, että tämä ei jää tähän, vaan tapahtumaa kehitetään. Kehitysideoita mietitään. Ulkoilmaelokuva ja bändit tulevat säilymään, de la Chapelle sanoo.”

Vantaan paras kulttuuritapahtuma 2023 äänestyksen muita ehdokkaita olivat muun muassa Helsingan keskiaikapäivä, Koivukylän Vallaton yö ja Myyr York Park/Kesälava.

Vantaan paras kulttuuritapahtuma

Vantaan Sanomien järjestämässä Vantaan paras kulttuuritapahtuma -kisassa lukijat saavat ensin ehdottaa ja sitten äänestää ehdokkaista vuoden parasta tapahtumaa.

Toimitus nosti äänestykseen myös pienempiä tapahtumia ja kaikista ehdotetuista valittiin finalistit.

Äänestys järjestettiin nyt toisen kerran.

Voittaja palkittiin Vantaan kaupungin järjestämässä kulttuurigaalassa 1.11.

Viime vuoden voittaja oli Louhela Jam.

LUE MYÖS: Mitä uutta suunnittelee Hellsinki Metal Festival? Toni Törrösen järjestämä festari on “sopivasti DIY”


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento