MAINOS

Annika Arolainen sai Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmasta rutkasti itseluottamusta, tietoa ja verkostoja

Annika kertoo olevansa tyyppi, joka työntää lusikan soppaan aina kun siihen avautuu mahdollisuus. ”Uteliaisuus ja halu kehittyä ovat draiverini ja siksi lähdin mukaan myös Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmaan. Kollegatkin kannustivat, sillä moni oli koulutusohjelmaan osallistunut ja kertoivat annin olleen erinomainen.”

Annika myöntää jännittäneensä alkuun kouluttajia ja muita osallistujia, mutta jännitys hälveni nopeasti. ”Ensimmäisen päivän jälkeen oli hyvä fiilis, koska ilmapiiri oli niin kannustava. Kouluttajat olivat huipputyyppejä ja opiskelijoilta oli eri puolilta Suomea hyvin erilaisista taustoista. Sain heistä arvokkaan verkoston ja ystäviä, joiden kanssa pidän edelleen yhteyttä.”

Pop up Roihu
Annikan tiimin pop up -ravintola Roihu toteutettiin Kaskiksessa Turussa. KUVA Santeri Stenvall

Koulutuksen sisältö oli napakasti ja fiksusti suunniteltu kokonaisuus. ”Ravintola-alan ihmiset eivät ole tottuneet istumaan paikallaan koko päivää, mutta taukoja oli riittävästi, joten hyvin me jaksoimme. Parasta oli se, että meille tarjottiin vastaukset kysymyksiin, joiden selvittämiseen olisi muutoin joutunut käyttämään tolkuttomasti aikaa. Nyt ne tuotiin valmiina pöytään.”

Sisältö tarjosi myös yllättäviä näkökulmia.

”Päällimmäisenä jäi mieleen luento äänen vaikutuksesta ravintolan asiakasviihtyvyyteen ja kassavirtaan. Asia, jota en ollut osannut aiemmin edes ajatella! Vierailimme myös Atrian nauta- ja possutiloilla Pohjanmaalla, joka oli silmiä avaava kokemus. Ruokimme suklaahiehoja, tutustuimme tilallisten arkeen ja kuulimme suomalaisen lihantuotannon vastuullisuudesta. Retki nosti entisestään arvostusta suomalaista lihaa kohtaan.”

Pop up Roihu
Joukkueet suunnittelevat pop upeihin neljän ruokalajin menut. KUVA Santeri Stenvall

Opettavin kokemus Annikalle oli joukkueena toteutettu pop up -ravintola, jossa opiskelijat saivat kokeilla riskittömästi yrittäjyyttä minikoossa.

”Meille tarjottiin budjetit, lokaatiot ja tutor chefit, mikä oli ihan huippua. Saimme hyvät evästykset ravintolan suunnitteluun Dani Hänniseltä, joka jakoi puheenvuorossaan omia oppejaan pop up -ravintoloista. Suunnittelimme ryhmissä pop up -ravintoloita koko koulutusohjelman ajan, ja kaikki huipentui pop up -ravintolapäivään sekä joukkueiden väliseen kilpailuun, jossa parhaan toteutuksen tehnyt joukkue palkittiin.”

Kaiken kaikkiaan Annikalle jäi käteen tiedon ja taidon lisäksi myös sivukaupalla muistiinpanoja vihkoon, jota hän käyttää tiuhaan päivittäisessä työssään.

”Sain myös itseluottamusta kulkea kohti unelmaani omasta ravintolasta, jossa voin toteuttaa hieman hassua keittiöfilosofiaani. Jokunen vuosi vielä lisää työkokemusta ja Annikan olohuone taatusti rokkaa!”


Tommi Tuominen, Sofia Lind
Koulutusohjelman johtaja Tommi Tuominen ja rehtori Sofia Lind tekevät opiskelijavalinnat.

Eväitä uran rakentamiseen

Atria 100 nuorta kokkia on koulutusohjelma enintään 30-vuotiaille ravintola-alan ammattilaisille. Koulutusohjelman luennoitsijat ovat alan pitkän linjan konkareita, sekä nuorempia, tämän hetken kuumimpia nimiä. Omien pop up -ravintoloiden toteuttamiseen huipentuvaan koulutusohjelmaan kuuluu myös erilaisia vierailuja, sekä paljon hyvää ruokaa. Koulutusohjelman johtajana toimii mm. Michelin-tähdillä palkituista Demo- ja Finnjävel-ravintoloistaan tuttu keittiömestari Tommi Tuominen.

”Me tarjoamme oppeja, joita ei kokkikouluissa opeteta. Oppeja, jotka auttavat rakentamaan ravintola-alalla pitkän ja antoisan, oman näköisen urapolun.”, sanoo koulutusohjelman rehtori Sofia Lind.

”On tietysti mahtavaa, että koulutusohjelma on todella pidetty, ja viime vuosikurssinkin opiskelijoista sata prosenttia vastasi voivansa suositella koulutusta kollegoilleen ja ystävilleen” Lind kertoo.

20 vuoden aikana pitkälti yli 1 000 ammattilaista on käynyt läpi Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelman, ja lisää tulee joka vuosi, sillä Atrialla on vahva halu varmistaa, että ravintola-alalla riittää huipputekijöitä myös tulevaisuudessa.

Hae mukaan!

Haku Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmaan on käynnissä. Tutustu koulutukseen ja katso hakuohjeet www.atriaammattilaiset.fi/100nuortakokkia


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi