MAINOS

Huippukokki Mark Kumlin kertoo, miten teet Knorr kuivakastikepohjista sata täydellistä kastiketta murto-osalla kuluista

Ravintolakeittiön tehokkuus punnitaan kiireisessä arjessa. Knorrin vaalea ja ruskea kastikepohja sekä tumma punasipulikastike ovat huippukokki Mark Kumlinin mukaan erinomainen valinta, kun halutaan varmistaa tasalaatuiset ja maukkaat kastikkeet kustannustehokkaasti.

”Ideana on, että näistä kastikepohjista voit tehdä kaikki peruskastikkeet ja jatkaa niitä eteenpäin. Knorr Professional tummasta kastikepohjasta voit tehdä vaikka sata erilaista kastiketta”, Kumlin kertoo.

Kumlinin mukaan erityisen kätevää on valmistaa kastikepohja etukäteen jääkaappiin, jolloin se toimii hyvänä pohjana muille kastikkeille. Vegaaniset ja laktoosittomat kastikkeet sopivat moneen ruokavalioon, ja niistä syntyy helposti niin lounasruokien peruskastikkeet kuin näyttävät à la carte -annosten kastikkeet.

”Kustannustehokkuus on tänä päivänä se juttu. Knorr Professional -kastikepohjilla ja tällä reseptiikalla esimerkiksi herkullinen tumma pippurikastike maksaa vain 11 senttiä per annos”, Kumlin huomauttaa.

Mark on luonut Knorr Professional -kastikepohjille kattavan reseptikokoelman, joka sisältää 17 erilaista kastiketta. Reseptit on suunniteltu erityisesti ammattikeittiöiden arkea helpottamaan – peruskastikkeista à la carte -annoksiin. Kastikkeiden annoshinnat on laskettu valmiiksi ja reseptiikka on toimivaksi testattu.

”Laadin reseptit muutamalla raaka-aineella, jotta valmistus olisi nopeaa ja helppoa.”


Mark Kumlin, Unilever Food Solutions
Mark Kumlin. KUVA Unilever Food Solutions

Mark Kumlin

  • Huippukokki, brand ambassador ja yrittäjä
  • 25 vuoden kokemus ravintola-alalta Suomessa ja Pohjoismaissa
  • Työskennellyt Michelin-ravintoloissa, kuten Edsbacka Krog (Tukholma) ja Bagatelle (Norja)
  • Tunnettu reseptiikastaan ja innovatiivi-sista ratkaisuistaan horeca-alalle

Hurmaa asiakkaasi näillä kastikkeilla!

Tumma pippurikastike

20 annosta

Annoshinta 0,11 €/50 g*

1 l Knorr ruskeaa kastikepohjaa

1 rkl valkopippuria (kokonainen)

50 g Knorr Professional Paprika -pyreetä

5 g Knorr Citrusmaustetta

Lämmitä ruskea kastikepohja ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin. Pippurin voi paahtaa kuivalla pannulla, jos haluaa vielä enemmän makua!

Hummerikastike
Hummerikastike.

Hummerikastike

20 annosta

Annoshinta 0,14 €/50 g*

1 l Knorr vaaleaa kastikepohjaa

40 g Knorr Hummerifondi -tiivistettä

100 ml kuohukermaa

15 g Knorr Citrusmaustetta

20 g Knorr Professional Paprika -pyreetä

Lämmitä vaalea kastikepohja ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin.

Unilever Food Solutions, Tumma sipuli-salviakastike
Tumma sipuli-salviakastike.

Tumma sipuli-salviakastike

20 annosta

Annoshinta 0,11 €/50 g*

1 l Knorr tummaa punasipulikastiketta

40 g Knorr Kanafondi -tiivistettä

10 g Knorr Professional Valkosipuli pyreetä

10 g Knorr Citrusmaustetta

10 g ruokokidesokeria

6 g salviaa (tuore)

Lämmitä sipulikastike ja lisää kaikki muut ainekset mukaan paitsi salvia. Kiehauta ja sekoita hyvin. Leikkaa salvia hienoksi ja lisää kastikkeeseen.

Kalakastike

20 annosta

Annoshinta 0,11 €/50 g*

1 l Knorr vaaleaa kastikepohjaa

100 ml kuohukermaa

35 g Knorr Kalafondi -tiivistettä

20 g Knorr Kasvisliemijauhetta

15 g Knorr Citrusmaustetta

10 g Knorr Professional Inkivääri -pyreetä

Lämmitä vaalea kastikepohja ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin.

*Annosten (50 g) hinta on laskettu tukkuhintojen keskiarvon perusteella.

Lataa kaikki reseptit!

https://www.unileverfoodsolutions.fi/dam/global-ufs/mcos/nordics/finland/themes/burst-1-2025/knorr_kastikereseptit/UFS_2025_KNORR_kastikereseptit.pdf

Psst!

Tiesitkö, että Knorrin 5 kg ämpärit on tehty kierrätysmuovista? Tuotteet säilyvät vuoden huoneenlämmössä, mikä säästää kylmäsäilytystilaa. Yhdestä ämpäristä saa noin 50 litraa valmista kastiketta.

Knorr 5 kg ämpäri
Knorrin 5 kg ämpärit.

Unilever Food Solutions

Knorr


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi