MAINOS

Rajattomien mahdollisuuksien kastike – Santa Maria Salsat tuovat monipuolisuutta ammattikeittiöihin

Salsa helpottaa, nopeuttaa ja monipuolistaa ammattikeittiön aterioita. Tänä vuonna on viimein aika vapauttaa salsa sen henkisistä dippikahleista ja ottaa se osaksi modernin keittiön maustehyllyä.

“Perinteisesti dippinä tunnettu salsa yllättää monipuolisuudellaan. Siitä on paljon hyötyä ruoanlaitossa esimerkiksi kastikkeiden pohjana, tomaattimurskan korvaajana tai perinteisten aterioiden uudistajana.” Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva tiivistää.

Salsa sopii hyvin ruuanlaittoon mausteeksi, joka ei ainoastaan tuo uutta makua, vaan parantaa koko annoksen makuprofiilia. Salsasta löytyy makeutta ja tulisuutta, mutta ennen kaikkea hapokkuutta, joka nostaa muita makuja esiin. Salsan avulla voikin löytää tutuista ruuista uusia makuja ja korostaa niitä.

Salsan avulla on helppo maustaa tai luoda uutta

Salsa istuu kaikkiin keittiöihin: illallisravintolaan, kahvilaan, lounaspaikkaan, laitoskeittiöön… Tortillapäivien ohella salsaa voi lisätä myös ruokiin, jotka eivät ole perinteistä TexMexiä. Se sopii yhtälailla tavallisiin kotiruokiin ja täten vaikka lounasbuffaan.

Salsa vähentää ammattikeittiössä työvaiheita ja varmistaa tasalaatuisuuden, kun esimerkiksi kastikepohjaa ei tarvitse tehdä alusta asti. Sen ansiosta säästyy aikaa ja reseptiikka yksinkertaistuu mausta tinkimättä.

Santa Maria Salsat

“Vähemmän raaka-ainerivejä reseptiikassa helpottaa kokin työtä. Salsa piristää esimerkiksi keittopohjia ja vaikka perinteistä makaronilaatikkoa. TexMex-uunimakkarasta, jossa on salsan lisäksi juustokastiketta ja nachoja, on tullut suosittu työmaaruokaloissa.” Petteri kertoo.

Salsa vastaa tämän päivän tarpeisiin

Meksikon makuja voi tuoda lautaselle luovasti, juuri oman ravintolan konseptille sopivalla tavalla. Salsan lisääminen perinteisiin lihapulliin muuttaa ne meksikolaisiksi lihapulliksi ja tarjoaa mahdollisuuden erottautua muusta tarjonnasta. Petteri kannustaakin ravintoloitsijoita hyödyntämään salsaa laajemmin annossuunnittelussa. “Rohkeus on iso osa ruuanlaittoa. Kun osaa käyttää taco-tiistaista ylijääneen salsan rohkeasti mihin tahansa muuhunkin ruokaan, hävikkiä ei synny.”

Salsan monikäyttöisyys tekee siitä myös kustannustehokkaan tuotteen. Vaikka Santa Marian salsoissa ei ole e-koodeja, ne säilyvät varastossa pitkään ja helpottavat ongelmia kuten varastonkiertoa ja tilanpuutetta.

Santa Maria Salsat

Santa Maria Salsat ovat kokin luottokavereita

Kaikilla Santa Marian salsoilla on omat makuprofiilinsa. Pakkauksien etikettien makuympyröiden ansioista niitä ei tarvitse arvuutella, vaan makumaailman ja sopivimmat makuparit näkee yhdellä vilkaisulla pakkauksen kyljestä.

Kuuden salsan tuoteperheen uusimmat tulokkaat Salsa Verde ja Salsa Roja kruunaavat aterian kuin aterian ja ovat valmiita tarjolle sellaisenaan. Salsa Verden vihreät tomatillot, jalapeno sekä lime antavat sille tunnistettavan vihreän värin ja maun. Salsa Roja on tasalaatuinen, nopea, helppo ja herkullinen salsa, joka käy talon salsasta. Siinä on klassista Chunky Salsaa isompia paloja, minkä vuoksi se muistuttaa kotona tehtyä – joskin maku on vieläkin parempi.

Tuotekehityksessä mukana ollut Pauligin keittiömestari Petteri tietää, miten Santa Maria Salsat erottuvat kilpailijoista: “Santa Maria Salsoja on kattava valikoima ja ne ovat tavattoman laadukkaita. Mutta kuten ruuanlaitossa yleensäkin, tärkein erottava tekijä on tietenkin maku.”


Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva
Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva.

Petterin vinkit salsan hyödyntämiseen:

 • Salsa tuo elämyksellisyyttä perinteisiin ruokiin
 • Lisää salsalla mehukkuutta ja potkua vuokiin ja pasta-annoksiin
 • Taio tuhteja makuja ja lämpöä liha- ja kasvispatoihin
 • Lisää ryhtiä, hapokkuutta, väriä ja kosteutta lihankorvikkeita sisältäviin kasvisruokiin tai valkoisen kalan kanssa
 • Salsalla voi myös marinoida

Maukas ja monipuolinen Superbowl Chili

Chili kulho

700 g nautaa (esim. istukkaa) isoina paloina

2 sipulia, viipaleina

1 rkl öljyä

30 g Santa Maria Beef Brisket Rub -mausteseosta

450 ml Santa Maria Taco -kastiketta

200 ml Santa Maria BBQ Sauce American Style -kastiketta

300 ml olutta tai vettä

2 Santa Marian laakerinlehteä

1 Santa Maria kanelitanko

2 g Santa Maria Oreganoa

200 g mustia papuja, huuhdeltuna

Lisuke

200 g crème fraichea

200 g Santa Maria Chunky Salsaa

130 g punasipulia hienonnettuna

20 g tuoretta korianteria

0,5 pussia Santa Maria Nacho Chips

Tee näin

 1. Paista naudanliha ja sipuli öljyssä.
 2. Lisää Beef Brisket Rub-mausteseos.
 3. Siirrä liha syvään vuokaan. Sekoita märät aineet ja mausteet keskenään ja kaada ne sitten lihan päälle.
 4. Sekoita ja peitä kannella.
 5. Paista uunissa 140°C, noin 3 tuntia.
 6. Lisää kypsennysajan lopussa mustat pavut.
 7. Tarkista lihan pehmeys. Jos se irtoaa helposti, chili on valmis.
 8. Tarjoa chili syvillä lautasilla tai kulhoissa, päälle crème fraiche, extra salsa, sipuli, korianteri ja nacholastut.

Vinkki! Chili maistuu vielä paremmalta, jos se on valmistettu yksi tai kaksi päivää etukäteen. Säilytä kylmässä ja lämmitä hyvin ennen tarjoilua.

Paulig PRO

https://pauligpro.com/

 


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi