Fastfood & Café & Restaurant Expo on ammattilaistapahtuma, johon voivat osallistua ilmaiseksi kaikki horeca-alalla työskentelevät. Rekisteröidy tapahtuman verkkosivuilla.
Aromi ja Avec ovat FFCR:n mediakumppaneita. Löydät meidät osastolta 2c43. Tule moikkaamaan ja hyödynnä rahanarvoiset messutarjoukset!
Aikataulu
Ke 22.3.2023 klo 10–18
To 23.3.2023 klo 10–17
Livekeittiössä porisee
Live Kitchen -tapahtuma-areenalla ovat kuumina sekä pannut että puheenaiheet. Alue ja ohjelma on tarkoitettu kaikille aisteille: katsele ja haistele keittiön tapahtumia, kuuntele hostina toimivan Sirly Ylläsjärven keskustelua keittiövieraiden kanssa ja nauti lopulta herkullisista maisteluannoksista (määrä rajoitettu). Valmisteluissa auttaa misakokki Samu Ovaska.
Poimintoja live kitchenin ohjelmasta
Ke 22.3. klo 12.45–13.15
Rico Aaltonen, Luovuus kukkii kaaoksesta
Rico Aaltosen palvelufilosofian ytimessä ovat henkilökohtaiset, aidot kohtaamiset. Elämysten ja hyvän palvelun tarjoaminen ei hänen mukaansa olekaan pelkästään tietotaitoa vaan ymmärrystä ja kuuntelua.
Ke 22.3. klo 15.45–16.15
Jasmiina Vilpponen, Bär Bar
Jasmiina Vilpponen on suomalaiseen superfoodiin erikoistuneen smoothie- ja sandwichbaari Bär Barin toinen perustaja ja yrittäjä. Live Kitchenissä hän puhuukin superfoodin nauttimisesta hyvällä fiiliksellä ja herkullisesti.
To 23.3. klo 13.45–14.15
Dani Hänninen, Ravintola Wellamo
Ravintoloitsija ja keittiömestari Dani Hännisen ruokafilosofia perustuu yksinkertaisuuteen sekä kotimaisen raaka-aineen omaperäiseen käyttöön ja kunnioittamiseen. Hännisen omassa ruuanlaitossa korostuvat sesongit, villiyrtit, skandinaaviset maut sekä yhdessä syöminen.
To 23.3. klo 12.15–12.45
Kim Mikkola
LUE MYÖS: Kim Mikkola avaa Izakaya-vaikutteisen ravintolan Tallinnaan, mukana Michelin-palkitun Inarin tiimi
Muista myös!
To 23.3. klo 8.45–11.00
Keliakialiiton Gluteenittomuus ammattikeittiössä -aamiaisseminaari (ilmoittaudu ennakkoon)
Kuplia ja cocktaileja
Winery & Brewery & Distillery on tapahtuman anniskelualue, jossa tutustutaan juoma-alan uutuuksiin, maistellaan viskejä, viinejä ja oluita sekä kisataan cocktailmestaruuksista. Alueen hostina toimii Suomen parhaaksi sommelieriksi vuosina 2018 ja 2021 valittu Kirsi Seppänen. Alueelle pääsevät alkoholiluvallisten yritysten edustajat.
Tastingeihin on rajoitetusti paikkoja (ilmoittaudu täältä).
LUE MYÖS: Suomen paras sommelier Kirsi Seppänen: Näin myyt asiakkaalle arvokkaamman viinin
Poimintoja Winery & Brewery & Distilleryn ohjelmasta
Ke 22.3. klo 17.15–17.30
Flairing Show – Nico Välimäki
Showbaarimestari Nico Välimäki on kokenut flairtending-kisaaja, joka esittelee maailmalla palkittua osaamistaan huimassa flairing show’ssa. Lisäksi hän valmistaa aiemmin keskiviikkona cocktaileja ja mocktaileja T.R. Björkbomin osastolla WBD20.
To 23.3. klo 10.00–10.45
Tarkiainen Wineryn juhlajuomien tasting
Myyntipäällikkö Marjut Karjalainen maistattaa alkoholittomia juhlajuomia.
To 23.3. klo 13.45–14.30
Grand Cru -samppanjatasting
Vuoden tarjoilija 2022 Joonas Heino johdattaa osallistujat Grand Cru -tuottaja Maurice Vessellen samppanjoihin. Maistelussa on neljä eri laatua.
Huom!
Vieraile myös Local & Green & Organic ja Startup -alueilla!
Fastfood Champion 2023
Fastfood Champion on kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta fastfood-osaajaa. Kisaajat valmistavat kolme annosta: yhden burgerin, yhden hot dogin ja yhden vapaavalintaisen fastfood-annoksen. Vähintään yhden annoksista tulee olla kasvisruoka.
Kilpailuun on haettu vapaavalintaisella annoksella, jonka reseptin ja kuvien perusteella Messukeskukseen on valittu 12 osallistujaa. Aiemmin kokeille ja keittiömestareille avoimeen kisaan voivat tänä vuonna osallistua myös alan opiskelijat ja muut ammatikseen ruokaa valmistavat henkilöt.
Kilpailussa mitellään molempina messupäivinä.
Fastfood Champion -tuomaristo:
Päätuomari: Pekka Terävä, Magentur
Tekniikkatuomari: Joseph Youssef, Naughty BRGR
Henna Antila, Metos
Egil Langemyr, Danish Crown
Emma Romberg, Valio Aimo
Tommi Virranta, Unilever
Coffee Cocktail Champion 2023
Uudessa Coffee Cocktail Champion -kilpailussa on haussa Suomen parhaan kahvicocktailin valmistaja. Kisacocktailit valmistetaan Arvid Nordquistin kahvista, Teerenpelin alkoholijuomista ja Monin-siirapeista.
Kilpailuun on valittu reseptien ja juomakuvien perusteella neljä osallistujaa. Juomia arvioidaan maun, ulkonäön, innovatiivisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmasta.
Kisa käydään ke 22.3. klo 12.00 alkaen Winery & Brewery & Distillery -alueella.
Ke 22.3. klo 10.00–12.00 Osterinavauksen SM-kilpailu Kilpailualueella
To 23.3. klo 12.00–13.45 Mattoni Grand Drink SM-kilpailu Winery & Brewery & Distillery -alueella
Pizzauuni, kebabrobotti ja muita tuotetärppejä:
Metos Mora -pizzauuni: Metos, osasto 3c15
Atalay-kebabrobotti: RestaRama & Laatukalusteet, osasto 3a11
ClickitUp-lasikaide tarjoaa tuulensuojaa ja pidentää terassin käyttöaikaa: Acaos Oy, osasto 2b42
Monin L’Artiste Latte Art -kynällä voi piirtää kuvioita kahvi- ja kaakaojuomien sekä jälkiruokien ja leivonnaisten pinnalle: T.R. Björkbom-Trading Oy, osasto WBD20