Ravintolat

Kim Mikkola avaa Izakaya-vaikutteisen ravintolan Tallinnaan, mukana Michelin-palkitun Inarin tiimi

Huippukokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola ottaa komentoonsa tallinnalaisen Kampai-ravintolan. Maaliskuun alussa avautuva Kampai By Kim Mikkola nojaa japanilaiseen izakaya-tyyliin.

Kai-kulttuuritalossa Noblessnerin alueella sijaitseva Kampai perustettiin vuonna 2019. Tallinnaan ihastunut Kim Mikkola perusti Kampaihin viime vuonna popupin, ja ottaa ravintolan nyt vetääkseen.

“Suljimme Michelin -tähdellä palkitun ravintola Inarin viime syksynä Helsingissä ja kerroimme, että on aika mennä eteenpäin. Matka alkoi viime vuoden lopulla Tallinnassa, joka osoittautui tavoitteidemme ja tiimimme osaamisen kannalta erittäin lupaavaksi alustaksi kehitykselle. Haluamme kokeilla uutta ja rikkoa sääntöjä. Tallinna kaupunkina tukee tätä tavoitetta loistavasti”, Kim Mikkola kuvailee. 

Inarin tiimi jatkaa yhdessä myös uudessa ravintolassa. Keittiötä johtaa Kim Päivästö, luottoparinaan Karoliina Jaakkola. Salista vastaa Inarissa sommelierina ja hovimestarina työskennellyt Ella Norwood. 

“En ole koskaan aikaisemmin suunnitellut ja toteuttanut samaan aikaan näin laajaa ja merkittävää ravintolaa. On ollut erittäin mielenkiintoista tutustua alueen historiaan, sen merkityksiin paikallisille ja luoda samalla jotain aivan uutta. Yhteistyö paikallisten osaajien kanssa on ollut opettavainen kokemus yhdessä tekemisen merkityksestä”, Mikkola sanoo. 

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

LUE MYÖS: Tallinna lyö pian Helsingin ravintolakaupunkina, sanoo Kim Mikkola: “Suomessa kaikki pyrkivät keskihintaan”

Kim Mikkola. KUVA Kampai by Kim Mikkola

”Luksuselämykset kuuluvat kaikille”

Izakayalla tarkoitetaan Japanissa kansanravintolaa. Izakayoja on moneen lähtöön, ja tyyli on tästä eteenpäin edustettuna myös Baltiassa.

“Kampai – Kippis! Haluamme toivottaa aivan kaikki tervetulleiksi uuteen olohuoneeseemme Tallinnassa. Filosofiamme mukaisesti luksuselämykset kuuluvat aivan kaikille ja tahdoimme luoda kokemuksen, joka on aidosti kaikkien saatavilla – laadusta tinkimättä”, Mikkola vakuuttaa. 

Mikkola avasi ravintola Inarin Helsingin Albertinkadulle heinäkuussa 2018. Puolitoista vuotta myöhemmin ravintola palkittiin Michelin-tähdellä. Inari tunnettiin aasialaisia ja pohjoismaisia makuja yhdistävänä fine dining -ravintolana. Ravintolan sulkemisesta ilmoitettiin samana päivänä kun vuoden 2022 Michelin- tähdet julkaistiin ja Inarille annettiin jälleen tähti. 

Ennen Inarin perustamista Mikkola työskenteli pitkään esimiestehtävissä tanskalaisessa Nomassa, jota pidetään yleisesti maailman parhaana ravintolana.

Mikkola pyörittää kansainvälistyvää kanahampurilaisista tunnettua Kotkot-katuruokaketjua ja kotiruokaan keskittyvää Koti by Kim Mikkola -konseptia. 

Televisiossa Mikkola on nähty Netflix-sarja Somebody Feed Philin Helsinki-jaksossa ja Gordon Ramsayn makuseikkailut -ohjelmassa.

LUE MYÖS: Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa

LUE MYÖS: Kuvat: Tältä näyttää pahamaineisessa Koplissa nyt – Tallinna houkuttelee lähimatkailijoita ruualla

KAI on entiselle sukellusvenetelakalle rakennettu kulttuuritalo, jossa sijaitsee ravintoloiden lisäksi kansainvälinen nykytaiteen keskus, taidegalleria ja art house -elokuvateatteri. Kesällä alueelle avautuu 160-paikkainen merellinen terassi. KUVA Sinikka Halme, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons


Kampai By Kim Mikkola

Osoite: Peetri 12, Tallinna

Avautuu 3.3.2023


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi