Hyväntekeväisyys

Nenäpäivä 2023 keräsi miljoonapotin hyväntekeväisyyteen, mutta tulos pieneni edellisvuodesta

Nenäpäivä-keräys ei yltänyt edellisvuoden tasolle, sillä vuoden 2022 Nenäpäivän jälkeen tiedotettiin 2,3 miljoonan euron keräystuotosta, ja lopullinen tuotto oli vuoden loppuun jatkuneessa keräyksessä Nenäpäivä-säätiön mukaan noin 2,4 miljoonaa euroa.

Suomen tunnetuimpiin ja suurimpiin kampanjoihin kuuluva Nenäpäivä näkyi ja kuului loka-marraskuussa kaduilla, tapahtumissa, kauppakeskuksissa, yrityksissä, oppilaitoksissa, varhaiskasvatuksessa ja mediassa ympäri maata. Useita maamerkkejä Tammerkoskesta Imatran koskeen ja Pasilan linkkitorniin valaistiin punaiseksi päivän kunniaksi.  

Vuoden 2023 Nenäpäivää vietettiin teemalla Kaikkien aikojen Nenäpäivä, sillä tarve kehitysyhteistyölle ja humanitaariselle avulle on noussut ennätyksellisen korkealle. 

Tukijoita kutsuttiin tekemään tavattoman epätavallisia asioita maailman lasten hyväksi ja kerryttämään samalla keräyspottia. Lukuisten lahjoittajien ja tukijoiden joukossa oli yksityishenkilöitä, yrityksiä, yhteisöjä sekä mediaa. 

“Olemme iloisia ja kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta. Kaikella tällä tuella saadaan valtavasti hyvää aikaiseksi Nenäpäivän tukemissa hankkeissa ympäri maailmaa”, kertoo Nenäpäivä-säätiön vt. toiminnanjohtaja Anu Liisanantti.

Nenäpäiväshow keräyksen päätapahtuma

Presidentti Ahtisaaren hautajaispäivän johdosta TV1:ltä TV2:lle siirtynyt Nenäpäivän suora tv-lähetys kokosi suuren yleisön vastaanottomien äärelle. Ahtisaaren muistoa kunnioitettiin myös lähetyksessä.  Lähetys sisälsi kehitysyhteistyöhankkeista kuvattujen asiainserttien lisäksi Nenäpäivä-järjestöjen asiantuntijoiden haastatteluita, sketsiviihdettä, musiikkia ja taikuutta. 

Ylen teki nenäpäivän erikoislähetyksiä tv:n lisäksi myös radiokanavillaan YleX, Yle X3M ja Yle Radio Suomi. Lähetykset keräsivät yhteensä yli 250 000 euroa hyväntekeväisyydelle. Erikoislähetysten lisäksi nenäpäivää huomioitiin myös monissa kanavien ohjelmissa.

Nenäpäivän keräys jatkuu vuoden loppuun asti

Nenäpäivän keräys jatkuu vuoden loppuun ja monet tahot, kuten esimerkiksi koulut, päiväkodit ja työporukat tilittävät lahjoituksensa vasta loppuvuodesta. 

“Apu tulee nyt todella tarpeeseen”, Liisanantti kertoo.

Lisää Nenäpäivästä ja viime vuosien tuloksista Nenäpäivän verkkosivuilla.

LUE MYÖS: Nenäpäivä kerää muhkean summan – konkarit kertovat, miten yhdistää kaupallisuus ja hyväntekeväisyys tapahtumassa


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento