Striimaus

Suomessa aloittaa tapahtumiin keskittyvä tv-kanava – näin se toimii

TapahtumaTV Eveo -kanavan omistaa Rockway-tuotantoyhtiö, jonka kehittämä Keikalla.fi-suoratoistopalvelu kukoisti koronapandemian ja yleisörajoitusten aikana.

”Lähetimme korona-aikana yli 300 tapahtumaa maksullisena. Sieltä tuli tanssia, teatteria, tosi paljon konsertteja ja keikkoja. Näiden kautta pikkuhiljaa kypsyi myös tämä tapahtumakeskeinen konsepti”, Rockwayn toimitusjohtaja Niklas Lindholm kertoo Avecille.

Uudesta TapahtumaTV Eveo -kanavastaan Rockway haluaa rakentaa tapahtumakenttää palvelevan kokonaisuuden.

”Pienemmät tapahtumat voivat rakentaa kauttamme verkostoa, linkkautua toisiinsa ja markkinoida ristiin. Tapahtumiin liittyen voidaan rakentaa teemakokonaisuuksia”, Lindholm luettelee.

”Kaikenlaiset tapahtumat ovat tervetulleita kanavalle. Ensi kesäksi on sovittu ja rakenteilla konsepteja useamman tapahtuman kanssa. Koko kanavan ajatuksena on saada tapahtumia näkyviin laajemmin vuoden aikana.”

TapahtumaTV Eveo -kanava lähettää ohjelmaa aluksi lauantaisin ja sunnuntaisin, yhteensä 12 tuntia viikossa. Tarjontaa on määrä kasvattaa keväällä.

Monikameratuotanto etänä

Vuonna 2006 perustetun Rockwayn muita brändejä ovat soitonopetuksen verkkopalvelu Rockway.fi ja frisbeegolfin opetusalusta Pulsea.com. Yrityksen toteuttamista tv- ja verkkotuotannoista suurin on ollut Seinäjoen tangomarkkinoiden viimekesäinen laulukilpailu.

Tuotantoihinsa Rockway on rakentanut etätoimintamallin, jonka hermokeskus on Helsingin Vallilassa.

”Tämä on ketterä ja nopea toimintamalli. Monikameratuotanto voidaan toteuttaa niin, ettei paikalle viedä ulkotuotantoautoa vaan pelkät kamerat. Kuva ja ääni tulevat ohjaamoomme Vallilaan, jossa voi olla myös tapahtumastudio. Esimerkiksi frisbeegolfin SM-kisoissa viime kesänä kamerat pyörivät Turussa metsässä, ja selostus tuli Helsingistä. Meillä on myös omat studiot ja pienimuotoinen tapahtumatila, johon saa 60–80 ihmistä paikan päälle. 24 neliömetrin lavalla pystyy tekemään workshopeja, livekeskusteluohjelmaa, keikkaa tai muuta. Löytyy myös kuvauskeittiö ja 40-neliöinen webinaaristudio. Siinä tehdään joka viikko 3–4 webinaaria asiakkaille.” 

TapahtumaTV Eveo näkyy Digitan antennitalouksissa sekä Telian ja Ålcomin kaapelitalouksissa kanavapaikalla 17.

Oman Eveo.fi-suoratoistoalustan on määrä avautua viikonloppuna. Sen avulla voi katsoa myös ohjelmatallenteita. Alusta on ilmainen, mutta kehitteillä on myös ominaisuus, jolla esimerkiksi tapahtuma voi halutessaan asettaa sisältöjä maksumuurin taakse.

Niklas Lindholmin kolme vinkkiä

Sisältö. Ideaalitilanteessa tapahtumasta tuotettaisiin sisältöä 365 päivää vuodessa. Kannattaa kuitenkin varsinkin aluksi panostaa tapahtumaa edeltävään, kiinnostavasti tehtyyn ohjelmalliseen sisältöön.

Mieti rahoitus. Televisio-ohjelman tekeminen maksaa. Esimerkiksi urheilutapahtumissa kustannuksia voi kattaa sponsorikokonaisuuksien avulla ja lajiliiton tuella. Kaupallisessa televisiossa perusmekanismi on toiminnan rahoittaminen kumppanimyynnillä. Näitä voi soveltaa myös ristiin.

Tarkkana tekijänoikeuksissa. Esimerkiksi festari tai muu musiikkitapahtuma varmistaa itse esiintyjiltä, että kaikki on televisioitavissa. Sopimuksissa on otettava huomioon tv-oikeudet ja verkkojakelu.

TapahtumaTV Eveon ohjelmistoa vuonna 2023

Vuoden 2023 aikana TapahtumaTV Eveo esittää muun muassa ohjelmasarjat Menumestarit, Iskelmämestarit-laulukilpailu 2023, Laulajatehdas, Yrittäjäfoorumi, Business Fight Helsinki, Maailman onnellisin kansa, Frisbeegolf-kilpailut 2023 sekä Kiekot koriin.

LUE MYÖS: Esiinny striimillä vaikuttavasti! 5 vinkkiä kuulijan hurmaamiseen

TapahtumaTV Eveon ensimmäisten ohjelmien joukossa on korona-ajan alun taltiointi popkanteletar Ida Elinan konsertista. KUVA Rockway


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento