MAINOS

Tuuleta ajatuksia merimaisemissa – Ahvenanmaa on monipuolinen ja kompakti kokoussaari

Ahvenanmaa yllättää monipuolisuudellaan. Laivalla sinne pääsee nopeimmillaan noin viidessä tunnissa, ja jo matkan voi käyttää hyödyksi kokoustamalla.

”Kun ohjelman aloittaa laivalla, jää ryhmälle enemmän aikaa kokea Ahvenanmaan monet houkutukset”, vinkkaa Visit Ålandin markkinointi- ja myyntipäällikkö Niko Micklin.

Ahvenanmaalle liikennöivät säännöllisesti Tallink Silja, Viking Line ja Finnlines. Perille pääsee myös lentäen tai autolla saariston yhteysaluksia hyödyntäen.

Tiesitkö, että…?

Ahvenanmaahan kuuluu 6 700 nimettyä saarta, joista asuttuja on 60.

Visit Åland
Ahvenanmaalainen pannukakku maistuu autenttisessa ympäristössä. Paikallisista raaka-aineista valmistetut ruuat merkitään ravintoloissa usein Ahvenanmaan AX-tunnuksella.

Kaupungissa, maalla vai omalla saarella?

Ahvenanmaan majoitus- ja kokouspaikoista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen.

”Suurten ryhmien valinta on Maarianhaminan moderni kulttuuri- ja kongressitalo Alandica, jossa on tiloja pienistä kabineteista 600 hengen huippuvarusteltuun auditorioon”, Micklin kertoo.

Kaupungista löytyy myös Ahvenanmaan laajin hotellitarjonta. Majoitusta ja moderneja kokoustiloja on sekä meren rannalla Hotell Arkipelagissa että komean puistokadun varrella Park Alandia Hotellissa.

Ahvenanmaa on silti paljon muutakin kuin Maarianhamina. Esimerkiksi Eckerössä sijaitseva Käringsund Resort & Conference on suosittu kokous- ja majoituskohde luonnonläheisyyttä ja aktiviteetteja arvostavalle seurueelle.

”Eri kokoisille ryhmille soveltuvia hotelleja, mökkikyliä ja jopa kartanomajoitusta löytyy ympäri koko saarimaakuntaa. Silverskäristä ryhmä voi varata omaan käyttöönsä jopa kokonaisen saaren”, Micklin yllättää.

Visit Åland

Tekemistä joka makuun

Ahvenanmaalla kaikki on lähellä. Lyhyiden välimatkojen ansiosta saman matkan aikana ehtii kokea viihtyisää kaupunkitunnelmaa ja saariston rauhaa sekä viettää aikaa ryhmähenkeä hitsaavien aktiviteettien parissa.

”Ahvenanmaalla voi tehdä lyhyessäkin ajassa todella paljon. Ajankäyttö on tehokasta, mutta stressistä ei ole tietoakaan”, Micklin huomauttaa.

Vapaa-ajan viettoon saarella on monia mahdollisuuksia. Meren äärelle pääsee helposti eri mittaisilla patikointireiteillä, mutta luontoon voi tutustua myös ohjatulla melontaretkellä tai vaikka kalastusreissulla. Golfin ystäville Ahvenanmaalla on tarjota kolme täysikokoista golfkenttää, frisbeegolf taas on hauskaa ja ilmaista tekemistä, johon löytyy ratoja ja lainakiekkoja eri puolilta saarta.

”Opastetuilla kiertoajeluilla paikallisoppaat kertovat Ahvenanmaan historiasta ja mielenkiintoisista paikoista. Ykkösnähtävyytemme ovat kuitenkin saaristo ja meri, jotka ovat yhtä vaikuttavia ympäri vuoden. Meri on Ahvenanmaalla aina läsnä, jopa Maarianhaminan ydinkeskustassa ja kokoustilojen maisemissa”, Micklin toteaa.

Tiesitkö, että…?

70 % kauppojen kotimaisista omenoista kasvaa Ahvenanmaalla. Keväällä silmänkantamattomiin kukkivat omenatarhat kuluvat saaren kauneimpiin nähtävyyksiin.

Visit Åland

Hyvää ruokaa läheltä

Kokous- ja oheisohjelman kruunaa herkullinen ruoka, josta Ahvenanmaa on erityisen tunnettu. Aamiaisia, kokoustarjoiluja, lounaita ja illallisia ei tarvitse tällä saarella kaukaa hakea.

”Ahvenanmaalla on paljon paikallista ruokatuotantoa maanviljelystä meren antimiin, joten lähiruokaelämyksen yhdistäminen kokousmatkaan on vaivatonta”, Micklin sanoo.

Saaren lukuisat ravintolat yhdistelevät saariston ruokaperinteitä rohkeasti uusiin trendeihin, ja mielenkiintoisia makumatkoja tarjoavat myös tutustumiskierrokset paikallisiin pienpanimoihin, meijereihin sekä suklaa- ja sipsitehtaalle.

”Erityisen suosittuja ovat myös omenasafarit, joiden aikana tutustutaan saaren omenanviljelyyn sekä maistellaan omenatilojen mehuja ja muita tuotteita.”


Åland Convention Bureau palveluksessasi!

Åland Convention Bureau on apunasi ikimuistoisen kokousmatkan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Ahvenanmaan monipuoliseen tarjontaan erikoistuneet kokous- ja kongressimatkailun ammattilaiset neuvovat maksutta muun muassa kokoustiloihin, majoitukseen, kuljetuksiin ja aktiviteetteihin liittyen sekä järjestävät esittelymatkoja ja kohdevierailuja ennen varsinaisen tapahtuman toteutusta. Toimistosta saa tietoa myös paikallisista palveluntuottajista, elinkeinoelämästä ja viranomaisista sekä PR-materiaalia kuvista ja videoista karttoihin ja matkailuesitteisiin.

 

conventions@visitaland.com
+358 18 24 255
visitaland.com/acb


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento