Mikä ginissä innostaa juuri nyt?
Greta Grönholm, Loimaan Seurahuone, Loimaa
Gini toimii niin kylmissä kuin kuumissakin juomissa, sen monipuolisuus yltää kaikkiin juomatyyleihin. Ginin maku on myös omiaan talvella paljon käytettyjen mausteiden, kuten esimerkiksi rosmariinin kera.
Riina Uusimäki, Bank Food & Wine, Vaasa
Gini on ollut pitkään suosiossa, ja itse olen intoillut viime aikoina ikääntyneistä, tynnyröidyistä ja eri tavoin maustetuista gineistä, joista on ihanaa luoda uusia cocktaileja.
Paljasta yllättävä makupari ginille?
Iida Järvelin, Interbrands
Yllättäviä makupareja ginille ovat lakritsi ja ruusu. Tynnyrikypsytettyä giniä puolestaan kannattaa kokeilla omenoiden kanssa.
Riina: Tämä riippuu vähän ginistä, mutta mielestäni hyvin toimivat lakritsi ja havut. Olen yhdistänyt esimerkiksi ginin ja kuusenhavusiirapin hauskaksi kokonaisuudeksi.
Vinkkaa ajankohtainen ginicocktailresepti?
Matias Pietarinen, The Hotel Maria, Helsinki
Gimlet on klassinen ja raikas cocktail, jossa gini pääsee parrasvaloihin sitruksen kera. Tuhti ja öljyisen sitruksinen cocktail tuo valoa lopputalveen ja muistuttaa alkavasta keväästä.
Greta: Tähän sesonkiin sopisi hyvin Gini Sour, johon mausteisuutta antaisivat kardemumma ja kaneli, ja mukaan voisi panna hieman myös appelsiinia auringonvaloa tuomaan.
Kim Rantanen, Ullakko, Turku
Ajankohtaan loistavasti sopii Tummien Tunteiden Tulkki, jossa esimerkiksi Bombay Bramble- tai Tanqueray Royale -gini, raikas vadelma-cordial ja sitrusvirvoitusjuoma toimivat loistavana kombona!
Hauska myyntikikka tai asiakaskohtaaminen giniin liittyen?
Matias: Kuvaile giniä asiakkaalle tunnetilojen tai muistojen kautta. Esimerkiksi Beefeater London Dry Gin on kuin aurinkoinen, pienen pakkasen sävyttämä kevätaamu, jossa sitruksen raikkaus korostuu katajanmarjan säestyksellä. Asiakkaat arvostavat ammattilaisen omia kokemuksia ja muistoja. Muista, että tuotteiden fiilistely on tärkeä osa elämysten ja muistojen luomista.
Kim: Hauskimmat ginikohtaamiset liittyvät itselläni Gin & Toniceihin. Tekninen tieto harvemmin myy, joten kannattaa keskittyä ymmärrettäviin makuihin ja villeihin yhdistelmiin. Hibiscus-tonic yllättää asiakkaan raikkaudellaan. Tuskin ”Pentti 62 vee” kuvitteli tiskille tullessaan saavansa pinkkiin vivahtavan juoman GT:n tilattuaan, mutta kovin oli onnellinen makuparista!
Mikä olisi hyvä ja helposti toteutettava pieni suupala GT:n kylkeen?
Kim: Itse tein talven varalle ylijäämäglögistä ”karamellin” GT:n kaveriksi. Tällainen pieni suupala muistuttaa mukavasti talvisesongista.
Matias: Tynnyrikypsytetyille gineille hyviä pareja ovat leikkeleet ja kovat juustot. Klassikoille, kuten London Dry Ginille, graavisiika on täydellinen makupari.
LUE MYÖS: Avecin ilmaisessa cocktailkoulussa opit suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin