Juomatrendit

Baarimestarien parhaat reseptit ja ideat pimeneviin iltoihin: ”Syksy on parasta aikaa”

Ortjo Nieminen, Another Doggy, Joensuu

”Syksy on parasta aikaa, sillä raaka-aineita on jonoon asti. Omia syksyn suosikkejani ovat aronian- ja pihlajanmarjat, punajuuri, kurpitsa, kantarelli, maissi, omena, luumu ja puolukka.”

Mika Ammunét, Bar Mate, Helsinki

”Kehittelimme Bar Matessa syksyistä sweet & sour -henkistä cocktailia, jossa on tyrnimarjaa ja lakkaa, itse tehtyä tyrni-valkosuklaasiirappia, sitruunamehua sekä hieman kikhernetölkin lientä ja alkoholeina Helsinki Distilling Companyn Tyrnipontikkaa ja Gustav-lakkalikööriä. Toinen suosikkipari on omena ja katkero, tässä siihen resepti.”

Bar Maten omenacocktail

10 cl tuorepuristettua omenamehua
2,5 cl Gammel Dansk -katkeroa

Laita raaka-aineet shakeriin parin jääpalan kera. Poraa eli vatkaa kylmäksi sauvasekoittimella ja siivilöi lasiin jäiden päälle. Resepti: Juuso Villanen

Liisa Lindroos, Bardem, Helsinki

”Bardemissa nostamme juurekset kunniaan syksyn cocktaillistoilla. Hyviä, syksyisiä raaka-aineita ovat muun muassa lanttu, nauris, retiisi, palsternakka, juuripersilja, punajuuri ja porkkana.”

Jani-Pekka Hiltunen, Bistro Ilmiö, Kerava

”Syksyyn kuuluvia makuja ovat omenat, pihlajanmarjat ja kurpitsa. Omena käytetään tuoreena ja mehuna, pihlajanmarjat siirappina tai infuusiona, kurpitsa taas pyreenä. Makeutta syksyn juomiin antavat hunaja ja vaahterasiirappi. Alkoholeissa kunniaan nousevat calvados, savuviskit, akvaviitit ja sahti.

Ilmiön Ruska-cocktail

3 cl calvadosta (VSOP)
1 cl makeaa punaista portviiniä
1 cl hunajaista sour mixiä
3 dash Pastista
3 dash Peychaud’s-bitteriä

Ilmiön sour mix syysdrinkkeihin

Tee sour mix murskaamalla kypsät pihlajanmarjat kevyesti ja mehusta ne syysomenoiden kanssa, käytä yhtä paljon marjoja ja omenoita. Tee mehusta siirappi hunajan ja sokerin kanssa. Lisää joukkoon sitruunahappoa 1 cl per 1 dl mehua. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 1 minuutin verran. Käytä cocktaileissa.

Huom! Kun keräät metsästä raaka-aineita, muistathan jokaisen oikeudet. Juuria ja puiden osia saa kerätä vain metsänomistajan luvalla. Villiyrttejä kerätään aina niin, että paikalle jää myös kasvustoa. Liiku luonnossa sitä kunnioittaen äläkä käytä hyönteiskarkottimia, jotka voivat olla luonnolle haitallisia.

LUE MYÖS: Miten Irish Coffee tehdään? Muista tärkeä työvaihe

LUE MYÖS: Näin teet Negronin ammattilaisen ottein

LUE MYÖS: Lapin drinkkimestarin uuden spin off -kisan voitti Janne Mattila


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker