Cocktailreseptit

Kesäjuoma voi ällistyttää alkoholittomanakin – näissä kolmessa on makua ja näköä

Väriä kesäpäivään. KUVA Laura Hujanen

Kesään sopivat kukkaismaut, kuten ruusu ja jasmiini, sujahtavat maljakkomaiseen muotoon, kun pöytäseurueen kesken jaettava pullo koristellaan mintun oksalla. Jos seurueessa on myös alkoholia nauttivia, voi heille myydä kylkeen väkevän tuotteen, jolla drinkkiin saa lisää potkua. Näin sama juoma sopii kaikille.

Frozen-juomasta tulee astetta leikkisämpi, kun se tarjoillaan keraamisesta kylpyammeesta. Kokonaisuutta korostaa minikokoinen kylpyankka, jonka voi toki korvata myös syötävällä koristeella, kuten chiliviipaleella. Sesongissa oleva vesimeloni on tämän juoman tähti.

Siniset juomat ovat olleet nosteessa maailmalla. Kesällä sininen väri tuo mieleen eksoottisen valtameren tai viilentävän uima-altaan. Spritzissä se yhdistyy alkoholittomaan tisleeseen ja kuohujuomaan. Spritzille tyypillistä karvautta saadaan korostettua käyttämällä soodan sijasta tonicia.


Jääkylpy

12 cl vesimelonisosetta

2 cl tuorepuristettua

limemehua

3 cl glukoosisiirappia

3 siivua tuoretta chiliä

jäämurskaa

Valmistustapa tehosekoittaminen

Lasi keraaminen kylpyamme tai on the rocks -lasi

Koriste minikokoinen kylpyankka tai chiliviipaleita

Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen. Blendaa, kunnes seos on tasainen ja paksu. Kaada tarjoilulasiin ja koristele.

Kukkaiskannu

4 annosta

32 cl jasmiiniteetä*

16 cl karpalomehua

4 bs ruusuvettä

16 cl kuivaa alkoholitonta omenasiideriä

Valmistustapa hämmentäminen

Lasi pullo + pieni highball

Koriste minttua

Mittaa kaikki raaka-aineet hämmennyslasiin ja sekoita kylmäksi jäiden kanssa. Siivilöi pulloon. Täytä tarjoilulasit jäillä ja koristele mintun lehdillä. Asettele pulloon mintun oksia.

*Jasmiinitee

5 tl jasmiinilla maustettua vihreää irtoteetä

1 l vettä

Lämmitä vesi 80-asteiseksi. Sekoita vesi ja tee, anna hautua 2 minuuttia. Siivilöi, jäähdytä ja säilytä kylmässä.

Vinkki! Voit myös jäähdyttää raaka-aineet etukäteen ja jopa sekoittaa ainesosat omenasiideriä lukuun ottamatta valmiiksi, jolloin juoman nostaminen nopeutuu.

Blue spritz

4 cl kirkasta alkoholitonta tislettä

2 cl Modo Blue Curacao -siirappia

3 cl tonicia

9 cl alkoholitonta kuohuviiniä

Valmistustapa rakentaminen

Lasi highball

Koriste jääpallot

Mittaa highball-lasiin alkoholiton tisle ja blue curacao -siirappi. Lisää 3–4 jääpalloa. Kaada päälle tonic-vesi ja alkoholiton kuohuviini. Nostele kevyesti sekaisin ja tarjoile.

Lue myös: Vaivattomassa ja näyttävässä loskajuomassa on hyvä kate – Aperol Slush ja käytännön vinkit baarimestarille

Hulluttele koristeilla! KUVA Laura Hujanen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker