Aromi-lehti palkitsi jokavuotiseen tapaan horeca-alan ammattilaisten parhaimmiston PRO-palkinnoilla. Avec oli paikan päällä PRO-palkintogaalassa Helsingin Messukeskuksessa. Gaala oli jo 20:s laatuaan.
LUE MYÖS: Tässä ovat PRO-voittajat 2022! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin
LUE MYÖS: PRO-gaalassa säihkyvää pukuloistoa – katso kuvat upeimmista luomuksista
Näin PRO-gaala eteni
Avecin digituottaja Jaakko Sandqvist päivitti tätä artikkelia paikan päältä Messukeskuksesta.
Kello 22.40: Ja saapuipa Stig vielä haastateltavaksikin. Tähän on hyvä lopettaa gaalaillan seuranta ja siirtyä haastattelun purkuun. Kiitos kaikille seurasta, onnea palkituille ja nähdään seuraavassa PRO-gaalassa! (Messukeskuksessa ilta jatkuu ensin Katja Lapin yhtyeen tahdittamana ja siitä vielä jatkojen merkeissä, mutta niistä emme raportoi.)
Kello 22.02: Yllätysesiintyjä metsästää puumaa, kuten Stigin hittibiisi kuuluu.
Kello 21.58: Lavalla on STIG!
Kello 21.57: Lehdistön palkinnon voittaja on Marjo Niskanen. Helsinkiläisen Kallion lukion ruokapalveluvastaava voittaa ainoana PRO-finalistina kaksi pystiä, kun alla on jo Ammattikeittiön työntekijä -sarjan tunnustus.
Kello 21.11: Avecin Facebook-liven molemmat puoliskot on nyt saatu pakettiin. Katsojia kertyi hienosti, kiitos siitä! Täällä kun ollaan koko toimituksen ja kahden ammattikuvaajan voimin, on tänään ja huomenna luvassa vielä runsaasti sisältöä Avecin sivuille ja somekanaviin. Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!
Kello 21.08: Yrittäjä-kategorian PRO-palkinnon voittaa Naughty BRGR -hampurilaisketjun Akseli Herlevi. Palkintojenjako taukoaa, ja pöytiin saapuu pääruoka. Palkintojen osalta homma huipentuu kello 21.45, kun lehdistöraati julkistaa valintansa Lehdistön palkinnon voittajaksi.
Kello 20.50: Ravintolapäälliköiden sarjan PRO-palkinto menee helsinkiläisen Bar Loosen Joni Bitterin nimiin.
Kello 20.46: Hovimestari/sommelier-sarjan PRO-voittaja on ravintola Finnjävelin sommelier Santeri Lankinen.
Kello 20.43: Restelin Food & Events -tapahtumaravintolaketjun keittiöpäällikkö Kim Palhus voitti Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjan, Perho-liiketalousopiston Green City Farm vastuullisuus-sarjan ja Lily Leen Mika Ammunet Baarimestari-sarjan.
Kello 20.25: PRO-gaalassa näkyy toinen toistaan elegantimpia pukuluomuksia. Tästä jutusta voit ihastella kuvia pukujen parhaimmistosta.
Kello 20.20: Suoran Facebook-lähetyksen toinen puolikas käynnistyy piakkoin. Hyppää mukaan Avecin Facebook-sivulla!
Kello 19.50: Ensimmäinen satsi PRO-palkintoja on nyt jaettu. Ammattikeittiön päällikkö -sarjassa palkittiin Palvelukeskus Helsingin palveluesimies Jaana Bremer, ja Kahvilan työntekijä -sarjassa Coffee House Oulun (Osuuskauppa Arina) kahvilatyöntekijä ja vuoropäällikkö Susanna Karppinen. Avecin Facebook-livestä otetaan nyt pieni huili, ja tämän kirjoittaja käy kuvaamassa Instagramin ja Facebookin tarinoihin kuvaa kulisseista. Siellä käy nimittäin vipinä, kun pöytiin kärrätään seuraava ruokalaji.
Kello 19.33: Innovaatio-palkinnon koppaa tapahtumien markkinapaikka Eventual, ja Ravintolan kokki -sarjan voittaja on helsinkiläisen Palacen keittiömestari/kokki Jonathan Slotte.
Kello 19.25: Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan vei nimiinsä helsinkiläisen viinibaari Apotekin tarjoilija Pascal Saulny. Ammattikeittiön kokki -sarjan voitti Oulun tuotantokeittiö Löökin kokki ja kokkien työnohjaaja Maritta Murto.
Kello 19.16: Opettaja-sarjan PRO-palkinnon saa Savon ammattiopiston Lehtori Jari Honkonen. Tähän väliin muistutus: palkintojenjakoa voi katsoa suorana Avecin Facebookissa.
Kello 19.11: Ravintolan keittiöpäällikkö/keittiömestari -sarjan PRO-palkinnon saa helsinkiläisen Sanchōmen keittiöpäällikkö Simo Harrivaara.
Kello 19.08: Palkintojenjako on käynnissä! Ensimmäisen kategorian (ammattikeittiön työntekijä) esittelee Aromin ja Avecin päätoimittaja Outi Tuomivaara. PRO-palkinnon voittaja on …rumpujen pärinää… Kallion lukion ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen!
Kello 19.00: Tykitämme läpi illan kuvia ja videoita Avecin tarinoihin Instagramissa ja Facebookissa. Sieltä löydät muun muassa Akseli Herlevin tunnelmat.
Kello 18.54: Kymmenen minuutin päästä starttaa ensimmäinen illan kahdesta Facebook-suorasta. Gaalaillan huipennus, palkintojenjako, lähetetään kahdessa otteessa Avecin Facebookissa. (Välissä syödään.)
Kello 18.48: PRO-gaala vuosimallia 2022 on nyt käynnissä! Illan juontajat Susanna Laine ja Janne Kataja toivottivat yleisön tervetulleeksi. Gaalaillallinen startataan alkupaloilla ja oluella. Ruokalistalla on peruna-tatticreme ja maa-artisokkacappuccino.
Kello 16.46: Messukeskus on täynnä tohinaa. Ovet vieraille aukeavat kello 17.30 ja gaalajuhlallisuudet käynnistyvät 18.30. Instagramin ja Facebookin tarinoissa voi seurata kulissientakaisia tapahtumia videoina ja kuvina.
Kello 11.45: Gaalapäivä! Tänään juhlistetaan ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaita ammattilaisia. Tämänvuotinen PRO-gaala on jo 20:s laatuaan.
Juhla osuu kahden koronavuoden jälkeen tilanteeseen, jossa ravintola- ja keittiöväki kaipaa kipeästi kannustusta. PRO-palkinnot ovat keino osoittaa arvostusta ammattikeittiöiden ja ravintoloiden ammattilaisille. Arvostusta tarvitaan, jotta alalla riittää tekijöitä jatkossakin.
PRO-finalistit on jaettu viiteentoista eri sarjaan, joista tuomaristo tekee valintansa. Lisäksi lehdistöraati palkitsee yhden finalisteista lehdistön palkinnolla.
PRO-finalistit (ja voittajat) 2022
PRO Ammattikeittiön työntekijä
Marjo Niskanen (VOITTAJA)
Kallion lukio, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
Diana Sainio
Päiväkoti Port Arthur, Arkea, Turku
Elina Syri
Antell Cafe 75, Vantaa
PRO Ammattikeittiön kokki
Milka Lehto
Ravintola 100art, Arkea, Kankaanpää
Maritta Murto (VOITTAJA)
Oulun Tuotantokeittiö, Lööki, Oulu
Ulla Schneider
Sodexo, Nordic Investment Bank, Helsinki
PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä
Teemu Männikkö
Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
Kim Palhus (VOITTAJA)
Food & Events tapahtumaravintolat, Restel, Helsinki
Kirsi Saarni
Juvenes, Tampere
PRO Ammattikeittiön päällikkö
Jaana Bremer (VOITTAJA)
Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
Jyri Saarinen
ISS-Palvelut, Danske Bank Pasila, Helsinki
Maarit Tuomala-Nikkanen
Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Lahti
PRO Kahvilan työntekijä
Susanna Karppinen (VOITTAJA)
Coffee House Oulu, Osuuskauppa Arina, Oulu
Tuomas Lindholm
Fazer Café Munkkivuori, Helsinki
Pia Åkerblom
Ultimes Business Garden, ISS, Helsinki
PRO Opettaja
Jari Honkonen (VOITTAJA)
Savon ammattiopisto, Kuopio
Marita Mäenpää
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Seinäjoki
Markku Vengasaho
Saimaan ammattiopisto Sampo, Lappeenranta
PRO Ravintolan asiakaspalvelija
Annika Kaukoranta
Ravintola Casa Largo, Helsinki
Pascal Saulny (VOITTAJA)
Viinibaari Apotek, Helsinki
Tiina Pikkarainen
Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes
PRO Ravintolan kokki
Anni Peräkylä
Food Camp Finland, Helsinki
Pilvi Lehtonen
Ragu, Helsinki
Jonathan Slotte (VOITTAJA)
Ravintola Palace, Helsinki
PRO Ravintolapäällikkö
Joni Bitter (VOITTAJA)
Bar Loose, Helsinki
Roope Kämppi
Mummotunneli, Helsinki
Riikka Tenhunen
Lapland Hotels Bulevardi, Kultá Kitchen & Bar, Helsinki
PRO Keittiömestari
Simo Harrivaara (VOITTAJA)
Sanchome, Helsinki
Krista Kyytsönen
Helsinger, Kanresta, Helsinki
Mikko Vuoroksa
Story Restaurants, Helsinki
PRO Hovimestari/sommelier
Inga Anttila
Vinkkeli, Helsinki
Seidi Gyllström
Lily Lee, Helsinki
Santeri Lankinen (VOITTAJA)
Ravintola Finnjävel, Helsinki
PRO Baarimestari
Mika Ammunet (VOITTAJA)
Lily Lee, Helsinki
An Nguyen
Bistro Aleksanteri, Radisson Blu Hotel, Helsinki
Jani Virta
Cocktail Company, Oulu
PRO Vastuullisuus
Green City Farm (VOITTAJA)
Perho Liiketalousopisto, Helsinki
IKEA Suomen ravintolat
IKEA Suomi
UniCafe
Ylva Palvelut oy, Helsinki
PRO Yrittäjä
Theron Catering
Tero Blom, Helsinki
CT-Ravintolat
Tero ja Carola Sintonen, Turku
Naughty BRGR (VOITTAJA)
Akseli Herlevi, Helsinki
PRO Innovaatio
Eventual (VOITTAJA)
Miia Khan, Helsinki
Fizza
Alexandre Benjamin, Kauniainen
Simply To Go
Sodexo
LUE MYÖS: Tässä on vuoden 2022 PRO-tuomaristo! Mukana uusia kasvoja
Aromi-lehti jakaa horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jo 20:nnetta kertaa. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.