MAINOS

Hiilineutraalisti Tampere-talossa

Hiilineutraalin tapahtuman toteuttaminen Tampere-talossa on vastuullinen valinta, joka tuo järjestäjälleen kilpailuetua ja sitoutuneita asiakkaita. Vaikeaa tai kallista se ei kuitenkaan ole.

”Tapahtuman hiilineutraaliuteen vaikuttavat muun muassa osallistujamäärä, matkustustavat, hotelliyöpymiset ja tilaisuuden ruokavalinnat. Kun kokonaishiilijalanjälki on laskettu ja päästöt nollaava kompensaatiomaksu määritetty, istutetaan vastaava määrä puita talomme hiilinieluun Lempäälässä”, kiteyttää Tampere-talon asiakkuuspäällikkö Mira Mäkelä.

Hiilijalanjälki ja kompensaation määrä lasketaan Tampere-talon yhteistyökumppani Puuni Oy:n laskelmilla, jotka on laadittu yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen kanssa.

”Esimerkiksi paikallisesti järjestetyn 80 hengen koko päivän kokouksen kompensaatio on
50 euroa, jolla istutetaan viisi puuntainta.”

Lempäälässä sijaitsevan hiilinielun istutus alkoi kaksi vuotta sitten. Lähes kahden hehtaarin kokoinen metsäalue tulee sitomaan seuraavan sadan vuoden aikana 1 000 tonnia hiilidioksidia, mikä vastaa 250 New Yorkin lentoa tai yli viiden miljoonan kilometrin autolla ajoa.

Hiilidioksidikompensaatio on paitsi luotettava, myös täysin läpinäkyvä: Lempäälään voi mennä itse katsomaan, kuinka metsä kasvaa. Lisäksi hiilinielu on aidosti lisäyksellinen.

”Se tarkoittaa, että puusto on istutettu kunnan omistamalle joutomaalle, joka ei luontaisesti muuten metsittyisi. Myös luonnon monimuotoisuus on huomioitu. Sopimus metsäalueen säilymisestä on solmittu sadaksi vuodeksi – sinä aikana metsää ei tulla hakkaamaan.”

Hiilinielun istutusta Lempäälässä.

Vastuullisten tapahtumien Events Tampere

Tampere-talon oma tapahtumatoimisto Events Tampere on kotipesänsä tavoin sitoutunut vastuulliseen tapahtumatuottamiseen.

”Tapahtumia suunnitellessamme tarjoamme runsaasti vaihtoehtoja, joilla tapahtuman hiilijalanjälkeä voidaan pienentää. Lisäksi hyödynnämme Puuni Oy:n hiilinieluja sekä Lempäälässä että muualla Suomessa”, kertoo Events Tampereen asiakkuuspäällikkö Anne Pesonen.

Vaikka Tampere-talon tilat ovatkin vertaansa vailla, järjestää Events Tampere tilaisuuksia myös talon ja Tampereen ulkopuolella.

”Yksi suosittu tapahtumakohteemme on Tampereen keskustassa sijaitseva Tuulensuun Palatsi. Jokaista siellä järjestettyä tapahtumaa kohden Lempäälään istutetaan kaksi puuta. Asiakkaidemme kokemuksen mukaan ympäristöseikat kiinnostavat myös osallistujia, jotka arvostavat järjestäjän panostusta asiaan.”

Events Tampereen kongressipalvelutoimisto Tavicon (PCO, Professional Congress Organizer) on puolestaan erikoistunut sekä kansainvälisten että kotimaisten tieteellistenkongressien, konferenssien, kokousten ja seminaarien järjestämiseen. Niistä sillä on pitkä, yli 30-vuotinen kokemus.

Taviconin kongressipäällikkö Karoliina Sunellin mukaan vastuullisuusasioihin kiinnitetään nykyisin enemmän huomiota kuin vaikka kymmenen vuotta sitten.

”Erityisesti kansainväliset järjestäjät edellyttävät tapahtumapaikoilta usein vastuullisuussertifikaattia, lisäksi vastuullisuus näkyy esimerkiksi tarjoiluvalinnoissa ja jaettavissa materiaaleissa. Kongressiosallistumisen hintaan saatetaan osallistujien toiveesta sisällyttää myös vaikkapa matkustusoikeus paikallisliikenteessä.”

Yhteistyömme Events Tampereen kanssa on toiminut alusta asti moitteettomasti, yhteydenpito on ollut aina helppoa ja vastaukset heiltä saa nopeasti. Järjestelyt ovat ylittäneet odotukset ja olemme aina olleet
erittäin tyytyväisiä.”

Janette Ropo
Tapahtumapäällikkö,
Eezy Oyj

Tiesitkö tämän Tampere-talosta?

• Tampere-talo ja sen vieressä palveleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli muodostavat hiilineutraalin korttelin.

• Tampere-talo teki ensimmäisen virallisen ympäristöohjelmansa jo 30 vuotta sitten pian avajaistensa jälkeen – todennäköisesti ensimmäisenä kongressitalona maailmassa. Noista ajoista energiankulutus on vähentynyt lähes puoleen, vaikka talo on kasvanut tuhansilla neliöillä.

• Tampere-talon sähkö syntyy täysin uusiutuvalla koskivoimalla ja omien aurinkovoimaloiden tuotannolla. Talo lämpenee uusiutuvalla, sertifioidulla metsäteollisuuden biohakkeella ja viilenee Näsijärven syvänteiden viileällä vedellä.

• Tampere-talon katolla on kolme aurinkovoimalaa, kasvihuone ja neljä mehiläisyhdyskuntaa, joiden 200 000 mehiläistä pölyttävät ahkerasti Tampereen keskusta-alueen kukkivia kasveja.

• Katolla on myös 7 000 m2 huopakermiä, joka puhdistaa ilmasta typen oksideja enemmän kuin talon henkilökunnan vuotuinen työmatkaliikenne aiheuttaa.

Tuulensuun Palatsi.

Nyt on juhlien aika!

Onko joku tästä kolmikosta seuraava hiilineutraali juhlapaikkasi?

Sorsapuistosali

Tampere-talon Sorsapuistosali on todellinen monitoimitila, jossa järjestetään muun muassa gaalaillallisia, messuja, näyttelyitä, kokouksia ja lanseeraustilaisuuksia. Tilassa voi ruokailla istuen jopa 650 henkilöä, cocktail-tilaisuus onnistuu jopa 1 000 henkilölle.

Maestro

Tampere-talon Maestrosta on moneksi. 235-paikkainen auditorio soveltuu erinomaisesti kokous- ja kulttuuritapahtumiin sekä tyylikkäisiin illallisiin. Katseenvangitsijana toimii koko seinän kokoinen maisemaikkuna vehreään Sorsapuistoon. Tila voidaan myös pimentää tummilla samettiverhoilla, lisäksi teleskooppikatsomo voidaan siirtää syrjään tasalattiaa vaativan tilaisuuden tieltä.

Tuulensuun Palatsi

Events Tampere toteuttaa tilaisuuksia yksinoikeudella upeassa Tuulensuun Palatsissa aivan Tampereen ydinkeskustassa. Vuonna 1929 valmistunut uusklassismin helmi on aiemmin palvellut muun muassa elokuvateatterina, nyt vanhaa kunnioittaen entisöity arvorakennus toimii seminaarien, kokousten, juhlien, messujen ja monien muiden tilaisuuksien näyttämönä, jonka komeat puitteet eivät koristeluita kaipaa.
Joustavia sali- ja lämpiötiloja rytmittäen Palatsiin mahtuu jopa 875 vierasta.

Toteutetaan yhdessä elämäsi tilaisuus!

puh. 03 243 4800 • myyntipalvelu@tampere-talo.fi


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento