-
Sari Näveri
Ravintolapäällikkö, Ravintola Ellen, Koulutuskeskus Salpaus, Lahti
Sari Näveri johtaa ravintolan päivittäistä toimintaa sisältäen lounasruoan, kahvilapalvelut sekä tilaustarjoilut. Hän vastaa myös reseptien kehitystiimistä sekä ruokalistatiimistä, jossa suunnitellaan kaikkien Salpauksen ravintoloiden ruokalistat aina puoleksi vuodeksi eteenpäin. Näverille tärkeintä on tarjota asiakkaille monipuolista, maukasta ja terveellistä ruokaa, uutta kokeillen ja asiakkaiden mielipidettä kuunnellen.
”Olisin hyvä PRO-voittaja, koska olen tottunut järjestämään isojen tapahtumien ruokahuoltoa asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti. Jokaisesta tapahtumasta oppii uutta, ja sitä kautta myös toimintatavat kehittyvät. Olemme näissä onnistuneet, koska asiakkaat palaavat uudelleen vuosi toisensa jälkeen.”
-
Simo Korvenpää
Keittiöpäällikkö, Paviljonki Jyväskylä, Jyväskylä
Simo Korvenpää vastaa Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa muun muassa keittiön toiminnasta sekä tilaisuuksien ja ravintoloiden ruokatuotteesta. Työn monipuolisuus ja jatkuvasti moneen suuntaan kehittyvä ala inspiroi häntä vuodesta toiseen. Oman suolansa työhön tuovat tähtihetket, joista mieleenpainuvin on ollut Pohjoismaiden kuninkaallisten vierailu ja heille menun suunnittelu.
”Minulle on tärkeää päästä luomaan innostava sekä innovatiivinen työympäristö, joka kehittää ja kokeilee uutta. Parasta on, kun pääsemme räätälöimään tilaisuudet aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja ylittämään odotuksia. Päivittäisessä työssä motivoi hyvä tiimi, hyvä ruoka ja se, että kovimman sykkeen keskellä saadaan aikaan loistavia onnistumisia, kun palaset loksahtelevat paikoilleen.”
-
Ville Pyykönen
Keittiömestari, Tuotekehitys, Compass Group, Helsinki
Ville Pyykönen vastaa Food&Co -lounasravintoloiden tuotekehityksestä, reseptien päivittämisestä ja kehittämisestä. Hän luotsaa myös Compass Group Culinary Teamia, joka toi Suomelle vuoden 2024 kokkiolympialaisista kultamitalin. Käytännönläheinen ja monipuolinen työ inspiroi häntä vielä 25 työ-vuoden jälkeenkin. Erityisesti Pyyköstä kiinnostaa kehitystyö ja kouluttaminen, sillä hänestä on hienoa päästä jakamaan eteenpäin sitä hyvää, mitä on saanut urallaan kokea ja oppia.
”Ravintola-ala ja ruoka kehittyvät koko ajan huimasti eteenpäin, ja vaikutteita tulee hyvin paljon eri suunnista. On hienoa olla ’uuden’ edessä kerrasta toiseen. Olen ylpeä työstäni ja mielelläni kerron siitä positiivisella energialla myös alasta haaveileville. Haluan olla esikuva tuotekehityksessä, jota tarvitaan, että ala kehittyy.”