Opettaja 2025

  • Anikó Lehtinen

    Lehtori, Laurea, Espoo

    Anikó Lehtinen vastaa Laurean juomaopetuksesta ja sen kehittämisestä. Hän opettaa myös ruoan ja juoman yhdistämistä, juomamatkailua sekä ravintola-alan markkinointia ja viestintää. Hänelle on tärkeintä, että opiskelijat saavat työnläheistä, ajankohtaista ja oikeasti ammattiin suuntaavaa monipuolista opetusta, joka innostaa heitä alalle. Opiskelijakeskeisyys sekä ravintola-alan kehittäminen ja arvostuksen nostaminen ovat hänen työnsä ytimessä.

    ”Olisin hyvä PRO-voittaja, sillä olen enemmän innostaja ja valmentaja kuin perinteinen opettaja, ja pidän aina opiskelijan puolta. Olen myös alan julkinen puolestapuhuja ja esikuva siitä, että alalla voi tehdä montaa eri työtä ja vaikuttaa sekä yhteiskunnalliseen että taloudelliseen keskusteluun.”

    Kannusta finalistia >
  • Ari Manninen

    Lehtori, Redu, Rovaniemi

    Ari Manninen vastaa laaja-alaisesti juoma-alan koulutuksista Redussa. Hän toimii myös kisavalmentajana. Opettajana hän seuraa suurella ylpeydellä, kuinka hänen ohjaamansa opiskelijat kasvavat alansa asiantuntijoiksi. Hän on intohimoinen ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja, jolle on tärkeää luoda avoin, turvallinen ja tasa-arvoinen työ- ja opiskeluympäristö, jossa on mahdollisuus esittää myös eriäviä mielipiteitä ja olla erilainen.

    ”PRO-finalisti olen nyt kolmatta kertaa. Ehkä tekemiselläni on ollut ja edelleen on merkitystä. Maailma ja ala muuttuvat, ihmisiä tulee ja menee, mutta oma tahtotilani ja sitoutumiseni ovat edelleen se kuuluisa 100 prosenttia ja enemmän – laadukkaamman koulutuksen puolesta.”

    Kannusta finalistia >
  • Paraschos ”Akis” Staboulis

    Lehtori, Perho, Helsinki

    Paraschos ”Akis” Staboulis on ehtinyt opettaa uransa aikana useita menestyneitä ammattilaisia: PRO-finalisteja ja -voittajia sekä Vuoden Kokkia. Staboulis innostaa omalla esimerkillään ja edistää tasa-arvoa opiskelijoiden ja työyhteisön keskuudessa. Hän pyrkii kehittämään opetustaan vuosittain ja on saanut kiitosta opiskelijoiltaan vielä vuosia heidän valmistumisensa jälkeen.

    ”Sopisin PRO-voittajaksi, sillä olen 30 vuoden ajan omistautunut työlleni ja opiskelijoilleni täydellä sydämellä. Olen vaativa ja annan aina rakentavaa palautetta, mutta olen myös lempeä ja ymmärtäväinen. En ole pelännyt laittaa itseäni likoon opiskelijoideni vuoksi ja olen auttanut opiskelijoitani työllistymään.”

    Kannusta finalistia >

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker