-
Veli-Matti Lampinen & Marko Simunaniemi
Ravintola Kajo ja Villit ja viinit, Tampere
Veli-Matti Lampisen ja Marko Simunaniemen Ravintola Kajo on elämyksellinen ravintola, jossa sekä ympäristö- että henkilöstövastuullisuus ovat alusta asti olleet arvossaan. Villit ja viinit on matalamman kynnyksen viini- ja cocktailbaari, joka jakaa Kajon arvot. Lampinen ja Simunaniemi haluavat viedä suunnannäyttäjinä alaa ja sen normeja eteenpäin palvelukulttuurin sekä henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseksi.
”Jo kuuden vuoden ajan olemme elävöittäneet Tampereen ja koko Suomen ravintolakenttää. Lähtökohtana on ollut aina kestävä kehitys, lähituottajien kanssa toimiminen sekä henkilökuntayhteisön hyvinvoinnista huolehtiminen. Haluamme osoittaa, että Suomessa on mahdollista tehdä superlaadukasta tuotetta ja palvelua ilman, että sitä tarvitsee repiä henkilökunnan tai kenenkään muunkaan selkänahasta.”
-
Ilkka Länkinen & Katja Ikäheimo-Länkinen
Santapark, Rovaniemi
Santapark Arctic World on rovaniemeläinen perheyritys, joka tarjoaa elämyksiä arktisella alueella. Yrityksen monipuolinen tuoteperhe kattaa useita kohteita ja palveluja, jotka yhdessä muodostavat kokonaisvaltaisen elämyspaketin vierailijoille. Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen ovat vuosien varrella työllistäneet tuhansia ihmisiä ja saaneet yritykselleen runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä. Tähtäimessä on kehittää yritystä edelleen ja saavuttaa asema alueen lippulaivakohteena.
”Yrittäjyys on meille elämäntapa, ei pelkkä työ. Se tuo mukanaan vapauden, haasteet ja mahdollisuuden luoda jotain omaa – jotain, mikä todella merkitsee. Jokainen päivä tuo uusia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia. Yrittäjyys antaa elämälle tarkoituksen ja tekee arjesta merkityksellistä.”
-
Lauri Kaivoluoto
Ravintola Backas, Vantaa
Lauri Kaivoluodon luotsaama tilaus- ja tapahtumaravintola Backas tarjoaa laaja-alaisesti tilaisuuksia yrityksille ja kuluttajille cateringista kesäteatteriin ja lavatansseista perhejuhliin. Kaivoluoto on luonut yrityksestään ilmiön, jota seuraavat somessa kymmenet tuhannet silmäparit. Kaivoluodolle paras kiitos muodostuu henkilökunnan yhteisistä onnistumisista, elämysten luomisesta ja onnistuneen tapahtuman jälkeisestä fiiliksestä palautteineen.
”Olen sitoutunut luomaan osaavasta ja hyvinvoivasta henkilökunnasta yritykseni sydämen ja sielun ja nostanut yhdessä yhtiökumppaneideni kanssa Vantaalle merkittävän tapahtumapaikan. Olen tuonut ravintola-alaa vahvasti esille sosiaalisessa mediassa, luoden monipuolista näkyvyyttä ja sitouttaen yleisöä, alan raadollisuutta kaunistelematta.”