Tuomaristo koostuu laajasti horeca-alan eri osaajista. Vuoden 2025 PRO-tuomaristo julkistetaan syksyllä 2024.
-
Mikko Paukkonen, puheenjohtaja
Vice President, Kesko
Mitä työhöni kuuluu: Keskon päivittäistavarakaupan johtoryhmän jäsen, K–liikenneasemaketjun johtaja. Hallituksen jäsen Bocuse d´Or Academy Finland ry:ssä.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Ammattiylpeä ja samalla nöyrä. Kukaan ei riitä yksin, vaan ympärillä oleva yhteisö on se, joka yhdessä tukee toisiaan eri rooliensa mukaan.
-
Markku Ojala
Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry. Hallituksen pj., Culinary Team of Finland. Vpj., Nordic Chef Association. Ravintoloitsija, Gastropub Mylly
Mitä työhöni kuuluu: Suomen Keittiömestarien hallitustehtävät ja kumppanuussuhteet. Luon Suomen kokkimaajoukkueelle parhaat mahdolliset edellytykset. Ravintolan päivittäistoiminta.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Antaa asiakkaalle ikimuistoinen kokemus yhdessä muiden työntekijöiden kanssa ja viedä alan osaamista ja tietoisuutta eteenpäin omalla persoonallisuudellaan. Välittää tietotaitoaan eteenpäin sekä kertoo ravintola-alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.
-
Greta Grönholm
Puheenjohtaja, FBSK ry. Yrittäjä, Loimaan seurahuone
Mitä työhöni kuuluu: Monipuolista hotelli- ja ravintola-alan työtä. Suomen baarimestarien yhdistyksen eli FBSK:n puheenjohtajana mm. kilpailijoiden valmentamista ja tuomarointia kisoissa ulkomailla.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro on pro, monipuolinen taituri joka taitaa alansa. Hän pystyy nopeasti ja sujuvasti lukemaan tilannetta ja mukautumaan tarpeen vaatiessa.
-
Heidi Mäkinen
Puheenjohtaja, Suomen Sommelierit ry. Portfolio Manager, Viinitie
Mitä työhöni kuuluu: Varmistan, että Suomen Sommelierit ylläpitää ja kehittää alan ammattilaisten osaamista. Opetan WSET-tutkintoa Suomessa ja Ruotsissa. Tuomaroin, puhun ja koulutan viinikilpailuissa ja tapahtumissa. Vastaan Viinitien valikoimasta ja tuottajakommunikaatiosta. Teen sisällöntuotantoa ja hoidan horeca-asiakkuuksia.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Intohimoinen esikuva muille ammattilaisille. Haastaa itseään kehittyäkseen ja luodakseen unohtumattomia elämyksiä. Edistää ammattikunnan arvostusta ja jakaa osaamistaan.
-
Stefan Sjöblom
Suomen hovimestarikillan puheenjohtaja. Bankettihovimestari, Clarion Hotel Helsinki
Mitä työhöni kuuluu: Hovimestarikillassa vaalin ja kehitän ravintola-ammattilaisten osaamista. Työni pääpiste on isojen illallisten suunnittelu ja toteuttaminen. Osallistun jokapäiväiseen kokouspuolen asiakaspalveluun.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tärkein ominaisuus on rakkaus lajiin. Palkittavasta näkyy aito välittäminen omasta työstä, asiakkaista ja kollegoista.
-
Miika Kostilainen
Toimitusjohtaja, Fazer Retail Suomi
Mitä työhöni kuuluu: Teen töitä Fazer Cafén ja Gateaun tiimiläisten sekä asiakkaiden eteen. Rakennamme tiimini kanssa Fazerin brändiä kuluttajakohtaamisten kautta ja tarjoamme asiakkaillemme hetkiä, jotka jäävät mieleen.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkinnon saaja on intohimolla työhön ja asiakkaisiin suhtautuva ammattilainen, jolta me muut alalla työskentelevät voimme oppia uutta. Palkinnonsaaja jakaa omasta osaamisestaan ja tekee myös kollegoidensa päivistä entistä parempia.
-
Mervi Vilén-Peltoniemi
Lehtori ja opinto-ohjaaja, Perho Liiketalousopisto
Mitä työhöni kuuluu: Oppilaitosmarkkinointi ja alan vetovoimatyö, jonka tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ja alalle työllistyvien määrää. Opiskelijoiden ohjaus. Ravintola- ja catering-alan tutkinnon perusteiden uudistus.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Huippuammattilainen, joka tekee työtä isolla sydämellä. Innostunut ja innostava ravintola-alan puolestapuhuja. On mukana kehittämässä ravintola-alan toimintoja, visionääri ja edelläkävijä.
-
Henri Alén
Kokki, yrittäjä, Muru Dining
Mitä työhöni kuuluu: Kokkaan aktiivisesti ravintola Fiascossa. Istun Prego-varausalustan hallituksessa sekä Muru Baby oy:n hallituksessa. Kirjoitan keittokirjoja ja olen mukana Masterchef Suomi -ohjelmassa tuomarina.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Intohimona muuttaa alaa paremmaksi jokapäiväisessä työssä.
-
Marjaana Manninen
Opetusneuvos, Opetushallitus
Mitä työhöni kuuluu: Kotitalousopetuksen ja kouluruokailun, kuluttaja-, tapa- ja ruokakasvatuksen asiantuntija.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Palkittava kukoistaa ja nauttii työstään, intohimonaan palveleminen ja omaan potentiaaliin kasvaminen.
-
Kristian Helanne
Kaupallinen johtaja, Restel
Mitä työhöni kuuluu: Vastaan B2B-asiakkuuksista, myynnistä ja erilaisista kaupallisista hankkeista. Neuvottelen liikepaikat Food & Events -tapahtumaravintoloille. Vaikutan verkostoissa ja järjestöissä sekä toimin MaRan ravintolavaliokunnan puheenjohtajana.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Uskaltaa innostua ja osaa tartuttaa innostuksensa koko tiimiin, josta kumpuaa erinomaisuus asiakkaalle. Esikuva ja alan sanansaattaja. Tarkka, vastuullinen ja tuloshakuinen.
-
Anu Arolaakso
Projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä
Mitä työhöni kuuluu: Portaat luomuun -ohjelma. Ammattikeittiöiden luomuttaminen ja vastuullisuuden kehittäminen. Tulevien ammattilaisten vastuullisuus- ja luomuosaamisen kehittäminen.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Rohkea esimerkki ja vastuullisuuden edelläkävijä. Ratkaisija omaan alaansa liittyvien ilmasto- ja ympäristövaikutusten vähentämisessä.
-
Arto Rastas
Keittiömestari, ravintoloitsija, Periscope
Mitä työhöni kuuluu: Omistan 13 eri ravintolaa, kaksi catering-firmaa, cocktailbaari ja Helsingin Kulinaarinen Instituutti. Kokonaisvaltaisen johtamisen lisäksi työhöni kuuluu vahvasti keittiötyöskentely sekä uusien menujen suunnittelu.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Into- ja kunnianhimoinen asenne alaa kohtaan. Pro-palkittu edesauttaa omalla esimerkillään alan jatkuvaa kehitystä ja mielenkiintoa.
-
Jukka Turta
Tuotekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
Mitä työhöni kuuluu: Ruokatuotteen ja -palvelun kehittäminen Lahden alueen päiväkotien, koulujen ja hyvinvointisektorin asiakkaille. Vastaan elintarvikehankinnoista. Kehitän julkisia ruokapalveluita, paikallista osaamista, Päijät-Hämeen ruokamatkailua ja alan ammatillista koulutusta.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Sydämen palo alaan ja koko persoonan laittaminen vaativaan työhön. Arjen voitot syntyvät hymyllä ja sitoutumisella jokaiseen hetkeen.
Lehdistötuomaristo 2024
-
Eeva Paljakka, Puheenjohtaja
Monimediatoimittaja, Iltalehti (Pippuri.fi)
Mitä työhöni kuuluu: Kirjoitan Iltalehden ruokauutisia verkkoon ja painettuun lehteen. Vastaan Arjen luksus -sarjasta. Ideoin ja teen ruoka-aiheisia erikoislehtiä. Vastaan kaikista Iltalehden ruokasisällöistä yhdessä työkaverini kanssa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkittavalla on palo. Hän innostaa ja inspiroi ihmisiä, uskoo voivansa muuttaa maailmaa.
-
Teresa Välimäki
Yrittäjä, Avocado Republic
Mitä työhöni kuuluu: Työskentelen elintarviketeollisuuden, median ja ravintola-alan yritysten kanssa. Tuotekehitän ja konseptoin, teen markkinointia ja viestintää sekä ruoka-aiheisia mediasisältöjä. Olen ollut myös ravintoloitsijana. Toimin konsulttina ja valmentajana Urban Gourmet -ravintolahankkeessa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tekee työtä ammattiylpeydellä, suurella sydämellä ja muut ihmiset huomioon ottaen. Hyvä esikuva ja roolimalli kollegoille, opiskelijoille ja asiakkaille. Hänen kanssaan kuka tahansa haluaisi työskennellä, ja hän luo hyvää työtunnelmaa.
-
Aapo Siippainen
Toimituspäällikkö, Helsingin Uutiset
Mitä työhöni kuuluu: Johdan Helsingin Uutisten uutistyötä. Kirjoitan ravintola-alan ilmiöistä ja vastaan ravintoloihin liittyvistä lukijaäänestyksistä. Olen työskennellyt ravintolakriitikkona mm. Viini-lehdessä ja Keskisuomalaisessa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Toimia esikuvana. Hän tekee vaikuttavaa työtä, joka näkyy paitsi alan sisällä myös asiakkaiden suuntaan.
-
Petra Tuominen
Ruokatoimittaja, MTV Uutiset
Mitä työhöni kuuluu: Uutistoimituksen ruokatoimittajana seuraan ravintola-alaa aktiivisesti. Olen ollut tuomaroimassa PRO-gaalan lisäksi mm. baarimestareiden kisoja.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Se, että erottuu jollain tapaa joukosta, mutta kuitenkin omalla aidolla itsellään. Myös se ”rakkaus lajiin” täytyy jollain tavalla paistaa läpi. Jos ei ole kipinää tekemiseen, sen kyllä huomaa.