Tuomaristo 2024

Tuomaristo koostuu laajasti horeca-alan eri osaajista. Vuoden 2025 PRO-tuomaristo julkistetaan syksyllä 2024.

 • Mikko Paukkonen, puheenjohtaja

  Vice President, Kesko

  Mitä työhöni kuuluu: Keskon päivittäistavarakaupan johtoryhmän jäsen, K–liikenneasemaketjun johtaja. Hallituksen jäsen Bocuse d´Or Academy Finland ry:ssä.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Ammattiylpeä ja samalla nöyrä. Kukaan ei riitä yksin, vaan ympärillä oleva yhteisö on se, joka yhdessä tukee toisiaan eri rooliensa mukaan.

 • Markku Ojala

  Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry. Hallituksen pj., Culinary Team of Finland. Vpj., Nordic Chef Association. Ravintoloitsija, Gastropub Mylly

  Mitä työhöni kuuluu: Suomen Keittiömestarien hallitustehtävät ja kumppanuussuhteet. Luon Suomen kokkimaajoukkueelle parhaat mahdolliset edellytykset. Ravintolan päivittäistoiminta.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Antaa asiakkaalle ikimuistoinen kokemus yhdessä muiden työntekijöiden kanssa ja viedä alan osaamista ja tietoisuutta eteenpäin omalla persoonallisuudellaan. Välittää tietotaitoaan eteenpäin sekä kertoo ravintola-alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

 • Greta Grönholm

  Puheenjohtaja, FBSK ry. Yrittäjä, Loimaan seurahuone

  Mitä työhöni kuuluu: Monipuolista hotelli- ja ravintola-alan työtä. Suomen baarimestarien yhdistyksen eli FBSK:n puheenjohtajana mm. kilpailijoiden valmentamista ja tuomarointia kisoissa ulkomailla.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro on pro, monipuolinen taituri joka taitaa alansa. Hän pystyy nopeasti ja sujuvasti lukemaan tilannetta ja mukautumaan tarpeen vaatiessa.

 • Heidi Mäkinen

  Puheenjohtaja, Suomen Sommelierit ry. Portfolio Manager, Viinitie

  Mitä työhöni kuuluu: Varmistan, että Suomen Sommelierit ylläpitää ja kehittää alan ammattilaisten osaamista. Opetan WSET-tutkintoa Suomessa ja Ruotsissa. Tuomaroin, puhun ja koulutan viinikilpailuissa ja tapahtumissa. Vastaan Viinitien valikoimasta ja tuottajakommunikaatiosta. Teen sisällöntuotantoa ja hoidan horeca-asiakkuuksia.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Intohimoinen esikuva muille ammattilaisille. Haastaa itseään kehittyäkseen ja luodakseen unohtumattomia elämyksiä. Edistää ammattikunnan arvostusta ja jakaa osaamistaan.

 • Stefan Sjöblom

  Suomen hovimestarikillan puheenjohtaja. Bankettihovimestari, Clarion Hotel Helsinki

  Mitä työhöni kuuluu: Hovimestarikillassa vaalin ja kehitän ravintola-ammattilaisten osaamista. Työni pääpiste on isojen illallisten suunnittelu ja toteuttaminen. Osallistun jokapäiväiseen kokouspuolen asiakaspalveluun.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tärkein ominaisuus on rakkaus lajiin. Palkittavasta näkyy aito välittäminen omasta työstä, asiakkaista ja kollegoista.

 • Miika Kostilainen

  Toimitusjohtaja, Fazer Retail Suomi

  Mitä työhöni kuuluu: Teen töitä Fazer Cafén ja Gateaun tiimiläisten sekä asiakkaiden eteen. Rakennamme tiimini kanssa Fazerin brändiä kuluttajakohtaamisten kautta ja tarjoamme asiakkaillemme hetkiä, jotka jäävät mieleen.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkinnon saaja on intohimolla työhön ja asiakkaisiin suhtautuva ammattilainen, jolta me muut alalla työskentelevät voimme oppia uutta. Palkinnonsaaja jakaa omasta osaamisestaan ja tekee myös kollegoidensa päivistä entistä parempia.

 • Mervi Vilén-Peltoniemi

  Lehtori ja opinto-ohjaaja, Perho Liiketalousopisto

  Mitä työhöni kuuluu: Oppilaitosmarkkinointi ja alan vetovoimatyö, jonka tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ja alalle työllistyvien määrää. Opiskelijoiden ohjaus. Ravintola- ja catering-alan tutkinnon perusteiden uudistus.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Huippuammattilainen, joka tekee työtä isolla sydämellä. Innostunut ja innostava ravintola-alan puolestapuhuja. On mukana kehittämässä ravintola-alan toimintoja, visionääri ja edelläkävijä.

 • Henri Alén

  Kokki, yrittäjä, Muru Dining

  Mitä työhöni kuuluu: Kokkaan aktiivisesti ravintola Fiascossa. Istun Prego-varausalustan hallituksessa sekä Muru Baby oy:n hallituksessa. Kirjoitan keittokirjoja ja olen mukana Masterchef Suomi -ohjelmassa tuomarina.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Intohimona muuttaa alaa paremmaksi jokapäiväisessä työssä.

 • Marjaana Manninen

  Opetusneuvos, Opetushallitus

  Mitä työhöni kuuluu: Kotitalousopetuksen ja kouluruokailun, kuluttaja-, tapa- ja ruokakasvatuksen asiantuntija.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Palkittava kukoistaa ja nauttii työstään, intohimonaan palveleminen ja omaan potentiaaliin kasvaminen.

 • Kristian Helanne

  Kaupallinen johtaja, Restel

  Mitä työhöni kuuluu: Vastaan B2B-asiakkuuksista, myynnistä ja erilaisista kaupallisista hankkeista. Neuvottelen liikepaikat Food & Events -tapahtumaravintoloille. Vaikutan verkostoissa ja järjestöissä sekä toimin MaRan ravintolavaliokunnan puheenjohtajana.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Uskaltaa innostua ja osaa tartuttaa innostuksensa koko tiimiin, josta kumpuaa erinomaisuus asiakkaalle. Esikuva ja alan sanansaattaja. Tarkka, vastuullinen ja tuloshakuinen.

 • Anu Arolaakso

  Projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä

  Mitä työhöni kuuluu: Portaat luomuun -ohjelma. Ammattikeittiöiden luomuttaminen ja vastuullisuuden kehittäminen. Tulevien ammattilaisten vastuullisuus- ja luomuosaamisen kehittäminen.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Rohkea esimerkki ja vastuullisuuden edelläkävijä. Ratkaisija omaan alaansa liittyvien ilmasto- ja ympäristövaikutusten vähentämisessä.

 • Arto Rastas

  Keittiömestari, ravintoloitsija, Periscope

  Mitä työhöni kuuluu: Omistan 13 eri ravintolaa, kaksi catering-firmaa, cocktailbaari ja Helsingin Kulinaarinen Instituutti. Kokonaisvaltaisen johtamisen lisäksi työhöni kuuluu vahvasti keittiötyöskentely sekä uusien menujen suunnittelu.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Into- ja kunnianhimoinen asenne alaa kohtaan. Pro-palkittu edesauttaa omalla esimerkillään alan jatkuvaa kehitystä ja mielenkiintoa.

 • Jukka Turta

  Tuotekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut

  Mitä työhöni kuuluu: Ruokatuotteen ja -palvelun kehittäminen Lahden alueen päiväkotien, koulujen ja hyvinvointisektorin asiakkaille. Vastaan elintarvikehankinnoista. Kehitän julkisia ruokapalveluita, paikallista osaamista, Päijät-Hämeen ruokamatkailua ja alan ammatillista koulutusta.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Sydämen palo alaan ja koko persoonan laittaminen vaativaan työhön. Arjen voitot syntyvät hymyllä ja sitoutumisella jokaiseen hetkeen.

Lehdistötuomaristo 2024

 • Eeva Paljakka, Puheenjohtaja

  Monimediatoimittaja, Iltalehti (Pippuri.fi)

  Mitä työhöni kuuluu: Kirjoitan Iltalehden ruokauutisia verkkoon ja painettuun lehteen. Vastaan Arjen luksus -sarjasta. Ideoin ja teen ruoka-aiheisia erikoislehtiä. Vastaan kaikista Iltalehden ruokasisällöistä yhdessä työkaverini kanssa.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkittavalla on palo. Hän innostaa ja inspiroi ihmisiä, uskoo voivansa muuttaa maailmaa.

 • Teresa Välimäki

  Yrittäjä, Avocado Republic

  Mitä työhöni kuuluu: Työskentelen elintarviketeollisuuden, median ja ravintola-alan yritysten kanssa. Tuotekehitän ja konseptoin, teen markkinointia ja viestintää sekä ruoka-aiheisia mediasisältöjä. Olen ollut myös ravintoloitsijana. Toimin konsulttina ja valmentajana Urban Gourmet -ravintolahankkeessa.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tekee työtä ammattiylpeydellä, suurella sydämellä ja muut ihmiset huomioon ottaen. Hyvä esikuva ja roolimalli kollegoille, opiskelijoille ja asiakkaille. Hänen kanssaan kuka tahansa haluaisi työskennellä, ja hän luo hyvää työtunnelmaa.

 • Aapo Siippainen

  Toimituspäällikkö, Helsingin Uutiset

  Mitä työhöni kuuluu: Johdan Helsingin Uutisten uutistyötä. Kirjoitan ravintola-alan ilmiöistä ja vastaan ravintoloihin liittyvistä lukijaäänestyksistä. Olen työskennellyt ravintolakriitikkona mm. Viini-lehdessä ja Keskisuomalaisessa.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Toimia esikuvana. Hän tekee vaikuttavaa työtä, joka näkyy paitsi alan sisällä myös asiakkaiden suuntaan.

 • Petra Tuominen

  Ruokatoimittaja, MTV Uutiset

  Mitä työhöni kuuluu: Uutistoimituksen ruokatoimittajana seuraan ravintola-alaa aktiivisesti. Olen ollut tuomaroimassa PRO-gaalan lisäksi mm. baarimestareiden kisoja.

  PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Se, että erottuu jollain tapaa joukosta, mutta kuitenkin omalla aidolla itsellään. Myös se ”rakkaus lajiin” täytyy jollain tavalla paistaa läpi. Jos ei ole kipinää tekemiseen, sen kyllä huomaa.

Jaa tämä artikkeli

PRO-gaala >

TILAA LEHTI

Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker