Helsinkiin muuttanut Solmu Brewery on avannut panimoravintolan Lauttasaaren kaupunginosaan.
”Ruokalistalla tulee olemaan rentoa, mutta erittäin varteenotettavaa merihenkistä ruokaa kuten fisuburgereita, club sandwicheja, simpukoita ja jopa ostereita. Viikonloppuna tarjotaan brunssia. Lauttasaaressa on paljon koiria, joten heille olemme suunnitelleet oman tartar-annoksen”, ruokalistan suunnitellut Sylvester Soisalo kertoo tiedotteessa.
Soisalo on työskennellyt useissa Michelin-tähden saaneissa ravintoloissa kuten Ask, Palace ja Restaurant Gordon Ramsay, ravintolan tiedotteessa kerrotaan.
Solmun baarimenu on tarjolla 30. lokakuuta alkaen ja koko laajempi menu 14. marraskuuta alkaen. Baarimenuun kuuluu muun muassa katkarapuja, hot dogeja, lohikeittoa ja paahdettuja tonnikala- ja avokadoleipiä.
Solmun oma panimo ei ole toistaiseksi vielä toiminnassa. Panimolaitteisto on asennettu ja ensimmäiset raaka-aineet ovat tulleet perille.
”Tuotanto on tarkoitus aloittaa lähiviikkoina. Sen jälkeen ensimmäisen oluen valmistus kestää kolmesta viiteen viikkoa. Panimossa on yhteensä kuusi valmistustankkia, toimitusjohtaja Juhani Salo sanoo Helsingin Uutisille.
Tuotanto aloitetaan perinteisimmillä oluttyyleillä.
”Alussa mennään varovaisemmin ja myöhemmin tulee erikoisempia oluita.”
Pienpanimo Solmu tekee kuitenkin jo nyt yhteistyötä Sinebrychoffin kanssa. Yhteistyön ensimmäinen olut Solmu Dry Lager tuotiin kauppoihin ja ravintoloiden hanoihin elokuun lopussa.
Ravintolassa on myynnissä myös Solmun alkuperäisellä reseptillä tehtyä IPA-olutta.
”Salon Virvoitusjuomatehdas on valmistanut sen Solmu Breweryn alkuperäisissä tiloissa”, Salo kertoo.
Kaikki panimoravintolan kalusteet on teetetty puusepillä, tiedotteessa sanotaan.
”Remontoimme koko kiinteistön perusteellisesti. Ajatuksemme on tehdä ravintolaa kymmenien vuosien perspektiivillä, ei rakentaa parin vuoden tähdenlentoa. Olemme tulleet saareen jäädäksemme. On ollut ilo huomata miten paljon jo rakenteilla oleva ravintola on kiinnostanut lauttasaarelaisia, meidät on otettu upeasti vastaan”, Solmu Breweryn toimitusjohtaja Juhani Salo sanoo.
Ravintolan yhteyteen on tarkoitus avata ensi vuonna myös ”japanilais-skandinaavinen” spa.
Solmu Breweryn panimoravintolassa on 140 asiakaspaikkaa ja ulkona nelitasoinen terassi. Oluthanoja on kaikkiaan 28 ja niissä on tarjolla yli 20 vaihtoehtoa.
Lue myös: Helsingin Kallioon avautui kunnianhimoinen olutbaari, joka lienee pian jo toisen näköinen