Video

Helsinkiin avautui uusi baari – The Last Dropissa tilataan juomat horoskoopin mukaan ja ilta päättyy henkilökunnan tansseihin

Kun The Last Dropissa tulee pilkku 1.30, baarin henkilökunta ottaa tanssilattian haltuun. Vuorollaan eri iltoina jokainen työntekijä saa valita oman lempibiisinsä. Näin visioi yrittäjä, baarimestari Henri Halonen.

Avec kävi katsomassa uuden baarin tilukset ja maistamassa cocktaileja avajaisia edeltävänä päivänä. The Last Drop avaa ovensa perjantaina 2. elokuuta. Baari sijaitsee Ludviginkadulla tilassa, jossa viimeksi oli ravintola Burn & Shine ja sitä ennen korealainen Old Boy. Alkujaan samalla paikalla oli Hans Välimäen Michelin-ravintola Chez Dominique.

Henri Halonen vastaa paikan juomapuolesta, ja tällä kertaa, ensimmäisessä omassa baarissaan hän pääsee toteuttamaan täysin omaa juttuaan. Kannuksia on haettu useista muista ravintoloista, kuten BW Restaurantsin paikoista, Goldfishin avauksesta ja viimeisimpänä Mat Distriktista. Halonen on myös kokenut kisaaja, joka edusti Suomea Brasiliassa arvostetussa World Class -baarimestarikilpailussa.

”Cocktailmeininki on välillä aikamoista viiksienpyörittelyä ja pönötystä, ja sitä haluamme välttää. Täällä pidetään hauskaa.”

Yllä: Tältä siellä näyttää. Liiku videoiden välillä painamalla ruudun reunaa.

Halosen pitkäaikaisen haaveen mukaan baarin signaturecocktailit (15 euroa) valitaan oman kiinalaisen horoskoopin mukaan. Esimerkiksi rotta saa lasiinsa ruskistetulla voilla ja karamellilla maustetun rommicocktailin. Härkä puolestaan kookoksen ja banaanin makuisen highballin. Apinaa ilahdutetaan viskisour-tyylisellä pippurilla maustetulla juomalla.

Toki listalta voi tilata mitä vain. Viinit on hinnoiteltu kohtuullisesta (11 euroa / 16 cl), kuohut 8 euroa ja samppanja 14 euroa lasilta.

Ruokaa pilkkuun asti

Cocktailien ja ruoan yhdistäminen on nouseva trendi. Baarissa on järkevää tarjota ruokaa siksikin, että nälän yllättäessä asiakkaat eivät karkaa muualle. The Last Dropissa tarjolla on pienehköjä pääruokia ja lisäkkeitä.

Bar Conista ja Lyonista tutun Sakari Ahosen tekemät annokset maistuvat herkullisilta. Entrecote on mehevää ja vegedumplingeissa hienostunut miso-sienivaahto.

Etenkin McDonald’s-tyylisille norilevällä maustetuille ranskalaisille voi povata pikkutunneilla menestystä.

Keittiö on auki pilkkuun eli kello 1.30 asti. Pöytävarauksia ei oteta, ja kaikki ruoat ja juomat käydään tilaamassa baaritiskiltä.

Korkean energian dive-baari

Yrittäjänä The Last Dropissa toimii myös alan konkari Jari Mellin. Lähtökohtana oli luoda korkean energian baari, josta saa ruokaa myöhään. Sellainen hauskanpitopaikka Helsingistä Mellinin mukaan puuttuu.

”Meillä on hyviä speakeasy-baareja, korkeatasoisia cocktailbaareja. Meillä on hyviä olutravintoloita ja fine dining -ravintoloita. Mutta missä nämä yhdistyvät, sellaista paikkaa ei ole.”

Baarimestari ja ravintoloitsija Jari Mellin on baarin yksi kolmesta yrittäjästä.

Konseptiksi päätettiin dive-baari. Siis mikä?

”Dive-baarit ovat lähtöisin rantabaarista. Siellä on musiikki aina kovalla, ja cocktailit eivät ole pääroolissa. Mekään emme halua profiloitua cocktailbaariksi, vaan uskomme, että myynti tulee jakaantumaan hyvin tasan viinien, panimotuotteiden ja väkevien kesken.”

The Last Drop on auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 15–02. Avaus on vasta yksi etappi: 130 neliön alakerran kellaritiloihin Mellin suunnittelee mielessään jo karaokehuoneita. Niiden aika olisi ensi vuoden puolella.

The Last Drop sijaitsee Helsingin keskustassa Ludviginkadulla.

Lue myös: Helsingin Kallioon avautui kunnianhimoinen olutbaari, joka lienee pian jo toisen näköinen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker