Helsinkiläinen kauppakeskus Redi uudistuu ronskisti. Syksyllä 2023 avattavaan Food Port -ravintolamaailmaan etsitään nyt yrittäjiä. Food Port on oma katutason kokonaisuutensa, joka toimii kauppakeskuksen aukioloajoista riippumatta. Kokonaisalue on 2800 neliömetriä, ja ravintolapinta-alaa jää 1800 neliötä, kun keittiötilat jätetään pois laskuista.
Redin visiossa Food Port pitäisi sisällään monenlaisia ravintoloita. Design- ja arkkitehtitoimisto Kohinan kanssa tehdyssä suunnitelmassa Redi on hahmotellut konsepteja aina väri- ja pintavalintoja myöten. Ne ovat räätälöitävissä.
Redin ja Kohinan laatimassa suunnitelmassa ravintoloita on luonnosteltu leipomo-kahvilasta vegaani- ja hävikkiruokapaikkaan ja kalaravintolasta lastenmaailmaan. Pienimmillään ravintola voi olla 25 neliön street food -koju ja suurimmillaan 300 neliön ravintola. Liiketiloja on noin 20 ravintolalle.
Kasvava alue
Kalasataman alue kehittyy voimakkaasti. Alueelle rakennetaan raitioyhteyksiä sekä Pasilaan että uusia Kruunusiltoja pitkin Laajasaloon ja keskustaan. Helsingin kaupunginkanslian projektijohtaja Hannu Asikaisen keskiviikkona Redissä esittämien lukujen mukaan Kalasatamassa odotetaan olevan asukkaita vuonna 2025 noin 13 000, vuonna 2030 noin 23 000 ja vuonna 2040 noin 30 000. Tällä hetkellä asukkaita on kymmenisen tuhatta ja työpaikkoja noin 6500. Vuonna 2030 työpaikkoja on määrä olla noin 11 000.
Asuntorakentaminen on käynnissä Nihdissä, Sompasaaressa, Redissä, Verkkosaaren pohjoisosassa ja Työpajanpihan alueella. Lähivuosina käynnistyy noin tuhannen asunnon rakentaminen joka vuosi.
Muita alueen suuria lähiaikojen projekteja ovat Suvilahden tapahtuma-alueen remontti, Kulosaaren sillan uusiminen ja Sörnäistentunnelin rakentaminen.