Ravintolat

Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella

Pelotonin terassilta aukeaa suora näkymä Flow’n päälavalle. Myös Tuskassa lavojen sijoittelu oli Pelotonin kannalta suotuisa. KUVA Jaakko Sandqvist

Helsingin Suvilahteen toukokuussa avattu Peloton Cycling Eatery yhdistää ravintolan, polkupyöräliikkeen ja -korjaamon. Peloton haluaa menestyä myös silloin, kun festarikausi on ohi ja Suvilahti hiljenee.

Viikonloppuna järjestettävä Flow ja muut tapahtumat ovat Pelotonille ”iso plussa”, muotoilee pyöräilyravintolan toimitusjohtaja Ángel Layos.

Kallion kupeessa sijaitseva Suvilahden alue on Helsingin kesätapahtumien kiintopisteitä. Yleisöennätyksensä rikkonut metallifestari Tuska veti heinäkuussa Suvilahteen 49 000 kävijää. Flow’n voi odottaa tuovan mukanaan vielä suuremman yleisömassan.

”Harvalla on mahdollisuus saada yli 80 000 ihmistä aivan ulko-ovensa tuntumaan”, Layos hehkuttaa Avecille.

Pelotonin keittiössä on osaamista Helsingin fine dining -ravintoloista. Espanjalaissyntyinen Layos on itse työskennellyt sommelierina kaupungin ravintoloista Askissa, Olossa ja Savoyssa.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Pelotonin toimitusjohtaja Ángel Layos on asunut Helsingissä vuodesta 2013. KUVA Peloton Cycling Eatery
Pyörämyynnistä vastaava englantilaislähtöinen Sam Stanfield on asettunut Suomeen täkäläisen puolisonsa kanssa. KUVA Jaakko Sandqvist

Naapurirakkautta

Kun syksy saapuu, Suvilahti hiljenee. Läheisiin Kallion ja Kalasataman kaupunginosiin on vain lyhyt matka, metroasemakin on lähellä. Suvilahti jää kuitenkin auttamatta hieman sivuun, eikä ole vilkkaan ohikulkureitin varrella. Millä kävijöitä saadaan houkuteltua?

”Sijainti on ilman muuta haastava. Yritämme parhaamme tehdä Suvilahdesta omaa, eläväistä aluettaan myös festivaalikauden ulkopuolella. Toivomme, että ihmiset tykkäävät meistä ja palaavat viettämään aikaa. Järjestämme porukkapyöräilyjä ympäri Helsinkiä, ja voimme joko järjestää kisoja tai näyttää niitä telkkarista. Järjestämme aeropress-valmistamisen kahvikisan Helsinki Coffee Weekin kanssa, ja toinen yritys otti juuri yhteyttä. Vahvuutemme on iso tila, joka sopii tapahtumiin. Kuka vain voi varata pöytiä ja järjestää tilaisuuksiaan täällä”, Layos luettelee. Saunatilatkin onnistuvat Suvilahden alueelta.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Flow-humuun Peloton on varautunut muutamalla ylimääräisellä käsiparilla. Juomapuolella tarjonnan kärkinä ovat viinit, Fat Lizardin kanssa tehty oma yhteistyöolut sekä Helsinki Distilling Companyn cocktailit ja lonkerot. Takaseinän ruudulla näytetään tavallisesti kilpapyöräilyä. KUVA Jaakko Sandqvist

Suvilahden entisen kaasutehtaan Kojehuone-rakennuksessa Pelotonin nykyisissä tiloissa toimi aikaisemmin Suvilahden TBA-ravintola, jossa järjestettiin musiikkikeikkoja. Tilan vuokrasopimuksen päätyttyä TBA:n toiminta on jatkunut Suvilahdessa Tiivistämö-rakennuksen ravintoloiden pyörittäjänä.

Myös Stadin Panimon ravintola on selvinnyt Suvilahdessa läpi koronapandemian. Pelotonilla on myynnissä Stadin Panimon oluita, ja naapurisuhdetta vaalitaan huolella. Se on tärkeää, kun Suvilahti hiljenee.

”Meillä on kasvava pyöräilystä kiinnostunut asiakasyhteisö, ja asiakkaita jotka tulevat ruokamme perässä. Lisää saisi tietenkin vielä tulla. Haluamme luoda Pelotonista Helsingin maamerkin, kaupungin pyöräilyhubin. Ja kuka tietää, ehkä laajenemme vielä muihinkin kaupunkeihin. Olen kiitollinen kaikille tukijoille ja Suvilahdelle mahtavasta tilasta.”

Flow-viikonlopun tavoite on Layosin mukaan sama kuin tavallisenakin viikonloppuna: tarjota paras mahdollinen ravintolakokemus ja nauttia hommasta samalla itse. Oikea ilmapiiri ja tunnelma on avain kävijöiden houkuttelemisessa myös sesongin ulkopuolella, Layos uskoo.

Kunnianhimoa löytyy, esimerkiksi leipä leivotaan itse. Keittiö on auki lounas- ja illallisaikaan.

”Me rakastamme tätä hommaa, ja se näkyy heti kun astut ovesta sisään. Palaute on ollut hyvää, ja meille löytäneet asiakkaat ovat sulautuneet osaksi porukkaa. On kiva nähdä kanta-asiakkaiden saapuvan säännöllisesti.”

LUE MYÖS: Uusi ravintola vie sadan vuoden takaiseen Helsinkiin – tällainen on Sekel

Juttua muutettu 6.10. klo 10.15: Suvilahden TBA ei kaatunut, vaan on jatkanut toimintaansa Tiivistämö-rakennuksen ravintoloiden pyörittäjänä.

Peloton on ranskankielinen kilpapyöräilytermi kärkiryhmälle, joka ajaa lähellä toisiaan vähentääkseen tuulenvastusta. KUVA Jaakko Sandqvist
Fillaritarvikkeita. KUVA Jaakko Sandqvist


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi