Hotellit

Uuden hotelli Pier 4:n kattoterassi on heittämällä Helsingin upein, kaikille avoin ja kohtuuhintainen

Avec kävi kiertämässä Helsingin uusimman hotellin avajaisten alla. Virallisesti Solo Sokos Hotel Pier 4 avautui Helsingin Katajanokanlaiturille maanantaina 26. elokuuta, ja sen ravintola Harbore avautuu perjantaina.

Sokotelin pyörittämä hotelli on ilmaantunut Katajanokalle, aivan Allas Seapoolin ja Kauppatorin naapuriin kuin varkain. Alue Helsingin paraatipaikalla, muutama metri merenrannasta on ollut tähän asti ilman varsinaista hyötykäyttöä ja siksi monen noteeraamatta.

Uusi hotelli on rakennuksena poikkeuksellinen, se on puurakenteinen pilareita ja välipohjia myöten. Hotellin kanssa samoissa tiloissa toimii Stora Enson uusi konttori. Näyttävä aula on sekä toimistotyöntekijöiden että hotellivieraiden yhteinen – ja avointa tilaa kaikille kaupunkilaisille, kertoo hotellinjohtaja Petra Wikström.

Aulan Cafe Hellissä voi kuka vain pistäytyä kahville, lounarilounaalle tai lasilliselle joko sisätiloihin tai merenpuoleiselle terassille. Terassi on niin lähellä rantaa, että Katajanokan terminaalista lähtevät ruotsinlaivat lipuvat hyvinkin liki.

Helsingin näyttävin kattoterassi Humu

Elämyksellisin osa hotellia on kattoterassi Rooftop Bar Humu, joka kohoaa helposti Helsingin näyttävimmäksi kattoterassiksi. Terassi ulottuu liki koko katon alueelle, joten maisemat avautuvat niin merelle kuin kaupungin kattojen yli. Tähystää voi myös lähirakennusten komeille kattoterasseille, kuten Sokeripala-rakennuksen Toppaan tai Allas Sea Pooliin.

Humussa on tarjolla viinien ja nimikko-oluen lisäksi cocktaileja. Myös ruokaa saa. Humusta sekä hotellin muista ravintoloista vastaa ravintolapäällikkö Jarkko Myllymäki. Baarimestarina toimii Joel Ristikallio, joka on tuttu Palacen ja Goldfishin baarien takaa.

Jarkko Myllymäki toimii ravintolapäällikkönä Pier 4:n ravintoloissa, kuten kattoterassi Humussa. KUVA Sokotel.

Ristikallio kertoo, että kattoterassi on auki säiden mukaan niin pitkälle syksyyn kuin sopivalta tuntuu. Nyt tarjolla on esimerkiksi kesäisiä spritzejä, jotka on hinnoiteltu 12-13 euron tuntumaan.

Ravintola Harboren klassikkococktailit Negronista Espresso Martiniin on nekin hinnoiteltu maltillisesti 15 euroon. Se alkaa olla Helsingissä kohtuullinen hinta, kun hiljattain avautuneiden uusien hotellien baareissa hinta kohoaa jo liki 20 euroon, kuten Grand Hansa -hotellin Kupolissa, tai jopa yli, kuten hotelli Mariassa.

Pier 4 -hotellin tavoite on olla Suomen ilmastovastuullisin hotellin. Teemana on luonnonläheiset materiaalit ja luontokokemus. Luontoa voi aistia myös kattoterassilla, johon Nomaji-maisema-arkkitehtitoimisto on suunnitellut japanilaisen puutarhan henkeä tuovia jaloittelupolkuja.

Lue myös: Ravintolakonkari Jarkko Myllymäki hyppäsi ”pahiksen” kelkkaan ja yllättyi itsekin – Helsinkiin avataan uutuuspaikka, joka haluaa erottua


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento