Viski

Viskin ystävien superviikonloppu Helsingissä alkaa tänään

Women & Whiskeys -tapahtuma ravistelee ummehtuneita käsityksiä viskistä miesten juomana. KUVA Women & Whiskeys

Cocktailbaari Bardemissa torstaina 2.11.2023 järjestettävä Women & Whiskeys -tapahtuma pyrkii rikkomaan ennakkoluuloja ja haastamaan vanhentuneita sukupuolikäsityksiä.

Helsinkiläiset baarimestarit Liisa Lindroos ja Hanna Karlson ovat koonneet tapahtumaan baarialan suomalaisia naisammattilaisia keskustelemaan siitä, miten alaa voisi kehittää tasa-arvoisemmaksi.

”On kohtaamisia, joissa naiset baarissa nähdään juomien kantajina, ja etenkin viskeihin liittyvissä kysymyksissä käännytään vaistomaisesti miesten puoleen. Jotkin keskustelut saattavat muuttua naispuolisen baarimestarin haastamiseksi ja faktojen tenttaamiseksi, kun taas toisilta riittää pelkkä viski uositus. Tapahtuman ideana on rikkoa näitä ennakkoluuloja, joita syntyy, kun puhutaan viskistä”, Liisa Lindroos sanoo.

Bardemin tiskin taakse hyppää illan aikana kuusi baarimestaria valmistamaan viskipohjaisia suosikkicocktailejaan.

“Tavoitteena on hyvän meiningin tapahtuma, jonka aikana pääsee nauttimaan hyvistä viskicocktaileista ja fiilistelemään ammattitaitoisia naisia tiskin takana”, Hanna Karlson kertoo.

Jokaisesta illan aikana myydystä cocktailista lahjoitetaan yksi euro Naisten linja -puhelinpalvelulle, joka tekee työtä vastustaakseen naisiin kohdistuvan väkivallan asenteita ja rakenteita suomalaisessa yhteiskunnassa.

LUE MYÖS: Mari Saarenpää maistelee viskiä päivittäin – rohkaisee muitakin naisia tislaajiksi: ”Kyllä me osaamme, jos haluamme”

LUE MYÖS: Jääkiekko tarvitsee lisää naispomoja, sanoo TPS:ää ja Turkuhallia uudistava Heidi Aho

Women & Whiskeys 2023

2.11.2023 klo 18–23
Bar Bardem, Yliopistonkatu 7, Helsinki

Baarimestarit:

Liisa Lindroos, Bar Bardem
Hanna Karlson, Liberty or Death
Anna Lakner, Runar
Jenna Vuokila, Pub Ludvig
Hanna Iiskola & Eden Myöhänen, Bar Mate

Women & Whiskeys -baarimestarit. KUVA Women & Whiskeys

Helsinki Drink Festival Whiskey Edition

Helsinki Drink Festivalin järjestäjän Half and Half Eventsin kaksipäiväinen uutuustapahtuma HDF Whiskey Edition kokoaa tapahtumatalo Bankiin viskituntijoita, vaikuttajia ja alkoholin maahantuojia. Paikalle saapuu myös brändien edustajia Suomesta ja ulkomailta.

Ohjelmassa on cocktailkoulutuksia, tastingeja ja yleistä viskien maistelua sellaisenaan tai cocktailina. Tapahtuma soveltuu sekä viskikonkareille että vasta-alkajille. Tapahtuman tarkoituksena on laajentaa viskien tuntemusta ja edistää suomalaista viskikulttuuria.

”Olemme luomassa tapahtumaa, joka on juhla kaikille aisteille,” järjestäjä Mika Koivula Half and Half Eventsistä kertoo.

”Olitpa sitten innokas viskiharrastaja tai vasta löytämässä viskin kiehtovan maailman, olet lämpimästi tervetullut mukaan. Haluamme tarjota viskifestivaalin, joka hivelee kaikkia aisteja.”

HDF Whiskey Edition 2023

Perjantai 3.11. klo 16.00–23.00
Lauantai 4.11. klo 15.00–23.00
(Media ja ammattilaiset: pe 3.11. klo 15.00-16.00)
Tapahtumatalo Bank, Unioninkatu 20, Helsinki

LUE MYÖS: Näin myyt viskiä – ja unohda jo väärinymmärrys vedestä, neuvoo baarimestari Linnea Stenberg


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker