Finlandia-talo

Finlandia-talolle uusi liiketoimintajohtaja ja joukko muita osaajia

Finlandia-talon tiedotteen mukaan elokuussa 2023 liiketoimintajohtajana aloittaneella Riitta Kilolla on vahva ja monipuolinen osaamistausta matkailu-, ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnasta. Hän on johtanut kolmen hotellin toimintaa ja viimeisimpänä hän työskenteli yli kymmenen vuoden ajan palveluliiketoimintajohtajana Ahlströmin Noormarkun ruukissa. Ruukkialueen tunnetuin rakennus on Finlandia-talon tavoin Alvar Aallon suunnittelema Villa Mairea, joten Aallon arkkitehtuuri kulkee Kilon urapolulla mukana. Kilo on myös Pori Jazz ry:n hallituksen jäsen. 

”Finlandia-talon henkilökunta on aina luonut vahvalla kokemuksella ja osaamisella sellaisia tapahtumia, jotka ovat nousseet kansallisella ja kansainvälisellä tasolla otsikoihin. Finlandia-talossa todella panostetaan asiakaskokemukseen. On ilo päästä näiden rautaisten ammattilaisten joukkoon mahdollistamaan kohtaamisia maan parhaissa puitteissa ja samalla luomaan uutta. Ennen Finlandia-talon suurta avausta hiomme uudet palvelukonseptit huippuunsa ja testaamme niitä Pikku-Finlandiassa”, sanoo liiketoimintajohtaja Riitta Kilo.

Kilon vastuulla on Finlandia-talon liiketoiminnan ja uusien palvelukonseptien kehittäminen yhdessä johtamansa palvelutiimin kanssa. Kilon lisäksi elokuussa työnsä aloittaa neljä uutta ammattilaista: keittiömestari Mikko Kemppainen, esitystekniikan päällikkö Ilari Suonpää, palvelupäällikkö Pietari Pipatti ja teknikko Tom Murto.

Finlandia-talo avataan yleisölle vuonna 2025

Finlandia-talon uudistetut tilat pääsevat konsertti- ja tapahtumakäyttöön alkuvuodesta 2025, kun talo avataan yleisölle. Talon pohjoisosa saa kaksi erityistä uudistusta. Experience Finlandia -näyttelykonsepti tulee ensimmäistä kertaa yleisön koettavaksi, ja kaksi alkuperäistä majoitushuoneistoa ennallistetaan matkailijoiden ja tapahtumavieraiden käyttöön. Huoneistoa ovat toimineet aikoinaan talon työntekijöiden asuntoina ja myöhemmin kokoustiloina. Majoitustoiminta on tiedotteen mukaan herättänyt jo etukäteen laajaa kiinnostusta. Uudistettuun Finlandia-taloon avautuu myös suurempi keittiö, joka mahdollistaa entistä monipuolisemmat ravintolapalvelut talon eri osissa. Toimitusjohtaja Johanna Tolonen uskoo, että uusien ammattilaisten myötä uudistuvan Finlandia-talon suunnittelu saa uutta vauhtia ja inspiraatiota. 

”Olemme iloisia saadessamme joukkoomme vaikuttavaa, monipuolisesta kokemuksesta kumpuavaa osaamista juuri niille uusille alueille, joihin tähtäämme tulevaisuudessa. Majoitus- ja näyttelytoiminta, uudet ravintolakonseptit sekä uusittu tekniikka nostavat uuden Finlandia-talon vetovoimaa entisestään”, kommentoi Tolonen. 

Finlandia-talon päärakennus on valmistunut vuonna 1971 ja sen kongressisiipi 1975. Taloa laajennettiin vuonna 2011 Veranda-tilalla.

Finlandia-talo
KUVA Pete Laakso / Finlandia-talo

LUE MYÖS: Ronskisti uudistuva Finlandia-talo haluaa säilyttää vierellään myös Pikku-Finlandian


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento