Keikkapaikat

Saako Helsinki vihdoin uuden rockklubin? Elmu on tehnyt tarjouksen ”uudesta Nosturista”

Arabian_sali_by_Harri_Homi.jpg
Näihin tiloihin voisi nousta kulttuurikeskus. KUVA Harri Homi

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry teki viime viikolla kaupungille tarjouksen Vanhankaupunginkosken vanhan verkatehtaan vuokraamisesta kulttuurikäyttöön.

Proto Arabia -nimellä kulkeva suunnitelma sisältää konserttitoimintaa (venue), kulttuuriyrittäjille ja freelancereille suunnatun luovan verkoston (hub) sekä kaikille avointa yhteisöllistä kulttuuritoimintaa (community). Neuvottelut on saatu alkuun, Elmu kertoo tiedotteessa.

Elmu ei ole vuokraamassa rakennusta kokonaisuudessaan. Toiminta lähtisi käyntiin konserttisalista, ja tiloja voisi vuokrata vähitellen lisää. Rakennukseen suunnitellaan myös ravintolaa, museota ja galleriaa.

”Jatkamme neuvotteluja toiveikkaana! Elmu haluaa olla aktiivinen osa Helsingin kaupunki- ja musiikkikulttuuria. Uuden tilahankkeen tavoitteena on synnyttää tukirakenteita ja ponnahduslauta kehittyville artisteille, luoda kulttuurista hyvinvointia tarjoamalla osallistumisen mahdollisuuksia kaupunkilaisille sekä tehostaa kulttuurialan innovaatiotoimintaa. Tärkeänä keskiössä on myös alaikäisille nuorille avoin konsertti- ja kulttuuritoiminta. Nuorten hyvinvointi on satsaus tulevaisuuteen”, Elmun varapuheenjohtaja ja tilahankekoordinaatioryhmän jäsen Salla Vallius sanoo.

Arabia_ulkoa_by_Salla_Vallius.jpg
Vanhan verkatehtaan viimeisin vuokralainen on ollut Metropolia-ammattikorkeakoulu. KUVA Salla Vallius

Osoitteessa Hämeentie 161 sijaitseva rakennus on ollut viime vuodet tyhjillään. Voit lukea lisää rakennuksesta ja Elmusta tästä aikaisemmasta artikkelista.

Elmu on musiikkikeikkoja järjestävä ja treenikämppiä tarjoava yhdistys, joka piti aikaisemmin majaansa Nosturissa Helsingin Hietalahdessa ja sitä ennen Lepakossa Ruoholahdessa. Kulttuuri- ja monitoimitalo Nosturi lopetti toimintansa vuonna 2019. Kun myös Circus ja Virgin Oil sulkivat ovensa, on kaupungissa ollut huutava pula rockklubeista.

Messukeskus avasi viime viikolla yhteen halleistaan Böle Arena & Clubiksi nimetyn uutuuden, joka sijoittuu 4000 katsojan kapasiteetillaan jäähallin ja klubin välimaastoon. Lue juttu: Tällainen on Böle Arena & Club – Helsinkiin avatun keikkapaikan avajaisissa 2000 katsojaa, hanaolut 10 euroa

LUE MYÖS: Kuvat hurjasta muutoksesta: Alvar Aallon piilotettu luomus Helsingissä jytisee nyt elektronisen musiikin tanssiklubina

proto_kahvila_by_K_Sinisalo.png
Havainnekuva siitä, miltä Proto Arabia voisi näyttää. KUVA K. Sinisalo

LUE MYÖS: 75 vuotta täyttävä Juhani Merimaa Avecin haastattelussa: Helsingin keskustan elinvoima huolettaa


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento