Vastuullisuus

Suomen suurimmassa vessassa Himoksella kädet pestään järvivedellä

Suomen suurin vessa on palvellut Himoksen festivaalikävijöitä Jämsässä vuodesta 2014. Kompleksissa on yli sata vessaa: naisten puolella 42 wc-koppia ja miesten puolella 14 wc-koppia sekä 34 pisuaaria. Lisäksi käytössä on invavessa.

Vessat vedetään ja kädet pestään järvivedellä. Vesijalanjälkeä pidetään kurissa myös käyttämällä järvivettä esimerkiksi asvaltin pesussa.

Himoksen jättivessan paperivalinnoilla hiilijalanjäljen kerrotaan pudonneen 30 prosenttia aikaisemmasta. Paperituotteet Himokselle tulevat Metsä Tissuen Mäntän tehtaalta 50 kilometrin päästä.

Jättivessaa on remontoitu täksi kesäksi, johtoajatuksena vastuullisuus. Paperi- ja saippua-annostelijat on vaihdettu kierrätysmuovisiin. Annostelijat on suunniteltu minimoimaan turha kulutus.

”Haluamme toteuttaa laadukkaat palvelut mahdollisimman vastuullisesti. Wc-tilojen päivitys on hieno esimerkki kestävästä toimintatavasta. Pintojen päivityksen myötä tilojen ilme nousi uudelle tasolle, eikä käyttökelpoisia kalusteita tai rakenteita tarvinnut uusia. Pyrimme siihen, että asiakkaidemmekin olisi helppo tehdä vastuullisia valintoja. Kun vastuullisuus tuodaan esille raikkaalla ja positiivisella tavalla, se toimii hyvänä kannustimena, Himoslomat oy:n toimitusjohtaja Päivi Heikkala kertoo.

Vessat ovat käytössä tapahtumissa kesän jokaisena viikonloppuna. Wc-tilojen käyttöön oikeuttaa erikseen myytävä ranneke. Esimerkiksi Himoksen juhannusfestareilla vessaranneke maksaa kuusi euroa lauantaista sunnuntaihin, kympin perjantaista sunnuntaihin tai 17 euroa torstaista sunnuntaihin. Alueen festarivessat ovat maksuttomia.

LUE MYÖS: Flow Festival luopuu punaisesta lihasta

LUE MYÖS: Kassakone kilisemään festareilla! Myy viinipullo koko porukalle, sadepäivänä kahvia ja konjakkia

LUE MYÖS: Kuinka viestit vastuullisuudesta asiakkaalle? Vihreä merkki kiinnittää huomion ruokalistassa

Himoslomat oy:n toimitusjohtaja Päivi Heikkala iloitsee jättivessan uudistetusta ilmeestä. KUVA Himoslomat
Vessakopin yksityiskohtia. KUVA Himoslomat
Hotelli helpotus. KUVA Himoslomat
Järvivesi hyötykäyttöön. KUVA Himoslomat


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento