Ruoan ja juoman ammattilaisten oma lehti Aromi on mukana FFCR-messuilla 19. –20.3 Helsingin Messukeskuksessa. Osastollamme vierailee molempina messupäivinä ravintola-alan huippuammattilaisia keskustelemassa alan kuumimmista puheenaiheista.
Keskiviikkona 19.3. osastollamme vierailevat muun muassa keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä, Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tuomari Kalle Tanner sekä PRO-kilpailun tuomari Markku Ojala. Heidän kanssaan pohdimme, kuinka ravintola-alalle saadaan lisää positiivista nostetta.
Torstaina 20.3. keskustelemme palvelukulttuurin merkityksestä Vuoden 2023 PRO-voittajan Noora Luojuksen sekä Suomen Tarjoilijoiden puheenjohtajan Saara Alanderin kanssa. Henkilöbrändäyksestä ja kilpailuvoittojen merkityksestä urakehitykseen kertovat Vuoden Kokki 2024 Simo Harrivaara sekä tuore PRO-voittaja, yrittäjä Lauri Kaivoluoto.
Arvomme messuosastollamme liput ensi vuoden PRO-gaalaan. Osallistu arvontaan Aromin osastolla 1B16.
Aromin messuosaston ohjelma
Keskiviikko 19.3. osasto 1B16
klo 12.00–12.15. Pekka Terävä ja Sari Mikkonen-Mannila
Miten saamme alan positiivisuuspuhetta mediaan?
Kun ravintola-alasta puhutaan mediassa, esiin nousevat usein työvoimapula, konkurssit ja työn kuormittavuus. Mitä meistä jokainen voi tehdä, jotta alasta viestitään positiivisemmin? Keskustelemassa Aromi-lehteä ja avecmedia.fi digimediaa julkaisevan Kamua Helsingin toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila sekä ravintola-alan suunnannäyttäjä ja yrittäjä Pekka Terävä.
19.3. klo 15.00–15.15 Markku Ojala ja Kalle Tanner
Kilpailujen rooli alan arvostuksen nostajana
Alan kilpailut, kuten PRO-gaala, Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or sekä Michelin-tähdet nostavat merkittävästi alan arvostusta. Ne tuovat esiin huipputason osaamista ja innovaatioita sekä inspiroivat uusia tekijöitä alalle. Samalla ne tuovat ravintoloille ja keittiömestareille näkyvyyttä ja mahdollisuuden profiloitua kansainvälisesti. Kilpailujen merkityksestä keskustelemassa PRO-gaalan tuomari Markku Ojala ja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tuomari Kalle Tanner.
Torstai 20.3. osasto 1B16
Klo 12.00–12.15 Noora Luojus ja Saara Alander
Miltä näyttää ravintoloiden palvelukulttuuri?
Palvelukulttuuri on kehittymässä yhä asiakaslähtöisemmäksi, vastuullisemmaksi ja teknologian tukemaksi.
Kilpailuvoitot ja tunnustukset eivät ole vain henkilökohtaisia saavutuksia vaan vaikuttavat koko alan arvostukseen ja kehitykseen. Ne motivoivat ammattilaisia panostamaan huippulaatuun ja vievät koko ravintolakulttuuria eteenpäin. Palvelukulttuurin merkityksestä keskustelemassa Vuoden Tarjoilija 2015 Saara Alander sekä vuonna 2023 PRO-gaalan ravintolapäällikkösarjan voittanut Noora Luojus.
Klo 14.00–14.15 Simo Harrivaara ja Lauri Kaivoluoto
Kilpailuvoittojen merkitys omalle uralle ja henkilöbrändille
PRO-palkinnon tai Vuoden Kokki -tittelin voittaminen on arvostettu tunnustus ravintola-alalla, ja sen merkitys uralle ja henkilöbrändille on merkittävä. PRO-palkinto tai Vuoden Kokki –titteli ei ole vain hetken huipennus, vaan se avaa monia ovia ja voi muuttaa uran suuntaa merkittävästi. Se antaa voittajalle paitsi tunnustusta ja arvostusta, myös mahdollisuuden viedä omaa osaamistaan ja intohimoaan entistä pidemmälle. Millainen merkitys kilpailumenestyksellä voi olla uralle ja henkilöbrändille? Siitä keskustelemaan saapuvat Vuoden kokki 2024 Simo Harrivaara ja Vuoden 2025 PRO-gaalan lehdistön palkinnon voittanut yrittäjä Lauri Kaivoluoto.
Lue myös: Messuviikko! Tässä parhaita täkyjä tapahtuma-alan Kongressi Meetings & Events -messukävijöille
PRO-palkinnoista vastaa horeca-alan ammattimedia Aromi, jota kustantaa Kamua Helsinki oy. Kamua Helsinki kuuluu Mediakonserni Keskisuomalaiseen, samoin Avecmedia.
Avec ja Evento ovat Kongressi Meetings & Events -tapahtuman kumppaneita.