Tulevaisuus

Miltä Suomen ravintola- ja tapahtuma-ala näyttää 2025? Avecin juttusarjassa ministeri Antti Kurvinen

1. osa: Helsingin tapahtumasäätiön Stuba Nikula ja Suomen Palloliiton Heidi Pihlaja

2. osa: NoHo Partnersin Aku Vikström ja Night People Groupin Antti Raunio

Juttusarjan viimeinen osa julkaistaan sunnuntaina.

Antti Kurvinen:

1. Mikä ravintola- tai tapahtuma-alan toimija on mielestäsi onnistunut korona-aikana tekemisessään yli muiden? Miten? Alan toimijat ovat joutuneet äärimmäisen kovalle koetukselle vaikeana aikana. Turvatoimien käyttöönotto tapahtui ripeästi. Olemme nähneet uusia liiketoiminnan muotoja, luovia ideoita sekä tavattoman ahkeraa puurtamista. Muuntautumiskyky ja omaleimaisuus korostuvat.

2. Mitä ravintola-ala ja tapahtuma-ala Suomessa voivat parhaimmillaan olla vuonna 2025? Parhaimmillaan vuonna 2025 ravintola-ala on toipunut koronapandemian aiheuttamista taloudellisista haasteista. Ala on yhä veto- ja pitovoimaisempi sekä nykyisille että tuleville ammattilaisille. Ravintoloissa tarjoiltava ruoka tehdään ammattitaidolla laadukkaista ja kestävästi tuotetuista raaka-aineista ruokahävikkiä minimoiden. Ravintola- ja tapahtuma-ala kukoistaa kaikkialla Suomessa houkutellen elämysten pariin asiakkaita läheltä ja kaukaa.

3. Mitkä tärkeimmät opit poimit mukaan korona-ajasta tulevaisuuteen? Korona on läpivalaissut koko yhteiskuntamme, osoittanut sen heikot ja vahvat puolet. Suurin voimavaramme on ihmisissä: olemme sietäneet ja kestäneet valtavan paljon. Moni heikkous taas liittyy lainsäädännön rakenteisiin.

4. Isoimmat onnistumiset Suomessa alaa koskien viimeisen puolen vuoden aikana? Syksyllä ehdimme jo nähdä pilkahduksen toiveikkaammasta tulevaisuudesta, suunta oli nousujohteinen ennen omikron-varianttia. Tautitilanteen kannalta helpommat ajat osoittavat, että suomalaiset kaipaavat ravintoloihin ja tapahtumiin.

5. Mitä uutta lupaat tehdä ja toteuttaa vuoteen 2025 mennessä Suomessa, jotta ravintolat ja tapahtumat saadaan eläviksi jälleen? Vahtivuorollani ministerinä työnsä on aloittanut työryhmä, joka valmistelee koronan jälkeistä kulttuuri- ja tapahtuma-alan jälleenrakentamista. Ensin on kuitenkin tilanteen salliessa kevennettävä rajoituksia ja saatava tapahtumia käyntiin.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento