Tee

Iltapäivätee vetää asiakkaita: ”Nyt kaivataan arjesta irrottautumista”

Iltapäiväteetä on tarjoillut Helsingissä kourallinen klassikkopaikkoja, kuten Salutorget, Kämp ja St. George. Nyt teehetki on noussut yhä useamman hotellin ja kahvilan tarjoomaan. Yksi niistä on uudistunut hotelli Torni.

”Iltapäiväteen rantautuminen liittyy mielestäni kulutustottumusten muutokseen. Asiakkaat panostavat hemmotteluun, arjesta irrottautumisen ja laatuun. Staycation eli matkailu omassa kotikaupungissa on tästä hyvä esimerkki, ja samaan aaltoon liittyy teehetki, josta halutaan rakentaa uniikki kokemus”, hotelli Tornin ravintolapäällikkö Samuli Sidensnöre pohtii.

Iltapäiväteenä tunnettu konsepti jalostui Tornin kokonaisuudistuksen yhteydessä ”all day teaksi”, jota tarjoillaan kello 11–18 Helsingin kattojen yläpuolella entisen näköalakabinetin paikalla.

”Pohdimme ruokatuotetta, joka sopisi tähän tilaan ja legendaarisen rakennuksen luonteeseen. Pikkuhiljaa jalostui ajatus iltapäiväteestä, jonka halusimme kuitenkin toteuttaa Tornin tapaan. Lavensimme ajatuksen kello viiden teestä all day teaksi, joka nostaa asiakkaan kirjaimellisesti arjen yläpuolelle.”

Tyypillisesti iltapäivätee tarkoittaa monikerroksista tarjoiluastiaa, joka tuodaan asiakkaalle valmiina pöytään.

”Meillä asiakas voi valita itse tuotteet lautaselle ja rakentaa näin teehetken sisällöstä omannäköisensä.”

Laatu ennen määrää

Tornin iltapäiväteen suolaiset ja makeat vaihtuvat päivittäin, mutta valikoima nojaa aamiais- ja à la carte -annosten raaka-aineisiin.

”Tuomme esille tässäkin konseptissa Tornin ruokafilosofiaa, jonka keskiössä ovat kotimaiset ja pohjoismaiset raaka-aineet. Siksi lautasilla näkyy paljon vastuullisesti tuotettua kalaa ja kasviksia pieninä komponentteina.”

Teevalikoimassa panostetaan määrän sijaan laatuun. Tasoa voi nostaa teepohjaisella kuplivalla tai laadukkaalla samppanjalla.

Asiakaspalautetta on kuunneltu herkällä korvalla, ja luvassa on jo syksyllä pientä tuunausta.

”Annokset olivat esillä kärryssä, joka ei soveltunut parhaalla mahdollisella tavalla tilaan. Asiakkaat antoivat palautetta myös valinnan vaikeudesta. Olemmekin koostaneet syksyyn valmiita kokonaisuuksia, joista asiakkaat voivat valita mieleisensä vaihtoehdon.”

LUE MYÖS: Suomen ensimmäinen teesommelier pyörittää teehuonetta… peltojen keskellä Juvalla!

Tornin iltapäivätee
Tornin iltapäivätee rakennetaan à la carte -annosten raaka-aineista. KUVA Elina Manninen
Samuli Sidensnöre
Hotelli Tornin All day tea toteutetaan legendaarista miljöötä kunnioittaen, ravintolapäällikkö Samuli Sidensnöre kertoo. KUVA Eemeli Sarka
Tornin iltapäivätee
Tasoa voi nostaa teepohjaisella kuplivalla tai talon nimikkosamppanjalla. KUVA Eemeli Sarka


Huomioi nämä!

 1. Älä kopioi, vaan luo iltapäiväteestä persoonallinen konsepti.
 2. Huomioi ruokarajoitteet. Valmista annokset laktoosittomina ja gluteenittomina. Asiakkaan valintaa helpottaa myös se, jos kasvisannokset ovat vegaanisia.
 3. Hyödynnä keittiön ajankohtaiset raaka-aineet komponenttien suunnittelussa.
 4. Muista logistiikka. Miten annokset kuljetetaan ja tarjoillaan jouhevasti keittiöstä pöytään.
 5. Luo teehetkestä kokonaisvaltainen elämys.

 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi