Tukkutoiminta

Tältä se nyt näyttää: Avec tutustui uuteen hulppeaan ravintolatukkuun Helsingin Konepajalla

Wihuri Metro-tukku avaa torstaina 7.12.2023 Helsinkiin uuden lippulaivamyymälänsä. Avec kävi tutustumassa Konepajan entiseen tehdasmiljööseen rakennettuun tukkumyymälään jo ennakkoon.

Voit suurentaa kuvat klikkaamalla. KUVAT Jaakko Sandqvist

Yllä: Wihuri-konsernilla on yli 120-vuotinen historia. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri muisteli Konepajalla torstaina 1940-lukua, jolloin hän lapsena äimisteli kantomiesten kanniskelemia 75 kilon sokerisäkkejä. Sokeri oli Suomessa tuolloin säännösteltyä.

Yllä: Ravintolan omassa keittiössä ei välttämättä mahdu tai ehdi puimaan tuotekehitystä, konsepteja tai reseptiikkaa. Tukku iskee tähän demokeittiöllään, joka sopii myös uusiin tuotteisiin tutustumiseen. Konepajalla vetovastuussa on keittiömestari Juuse Mikkonen, jolla on kokemusta myös Wihuri Metro-tukun muista demokeittiöistä. Torstaina tiskin takana hääri Hans Välimäki, jonka tiimi vastasi avajaisten ruokatarjoilusta.

Yllä: Tukun ei kannata keskittyä vain tuotteiden varastointiin ja hyllyille asetteluun. Ravintoloitsijalle tarjotaan reseptejä ja konsepteja tarinallisuuden kautta sekä netissä että kivijalassa. Asiakas saa viinistä asiakaskokemuksen syventämiseksi tietopaketin, jolla voi avittaa tuotteen liikkumista. Esimerkiksi makuparit ovat käyttökelpoista tietoa. Viinihuoneessa on tarkoitus järjestää tastingeja ja muita viiniin liittyviä tapahtumia. Kaatoja teki torstaina kategoriapäällikkö Anders Pöntinen. Viinihuoneen 200 tuotetta on valikoinut Pöntinen yhdessä sommelier Juha Lihtosen kanssa.

Yllä: Tuoretiskillä kalasta vastaa Kalavapriikki ja lihasta Roslund. ”Tiskiltä asiakas saa nopeasti palat sopivan kokoisiksi leikattuna, ja isommista määristä hän voi lähettää meille tilauksen Kuopioon”, Kalavapriikin Jukka Laitinen kertoo. Tiskin valikoimaa muokataan asiakaskäyttäytymisen mukaan. Horecaan erikoistunut Roslund maustaa ja kypsentää osan lihoistaan jo valmiiksi, ajatuksena optimoida ravintoloitsijan työtä. ”Yksi palvelutiskin suurista hyödyistä on, että pysymme jatkuvasti pulssilla siitä, mitä asiakas haluaa”, toimitusjohtaja Kimi Roslund sanoo. Torstaina kalatiskillä työskenteli Paavo Väisänen ja lihatiskillä Timo Mäkelä (kuvassa selin valkoisessa takissa).

Yllä: Tukku on rakennettu VR:n entiseen kokoonpanohalliin. Vuonna 1903 valmistuneen rakennuksen historia näkyy kattopalkeissa, valokytkimissä ja muissa yksityiskohdissa. Konepajan alue on suojeltu historiallisena tehdasmiljöönä, ja sinne tehtävien muutosten suunnittelua ja rakentamista valvoo Museovirasto.

Yllä: Tilaratkaisuilla on pyritty pois tukkuihin liitetyistä mielikuvista tunkkaisina ja pimeinä luolina. Sisään astuessaan asiakkaan eteen avautuu leveä käytävä, jonka seinustoilla on mausteita ja öljyjä. Hyllyasettelu ja valikoima on mietitty tarkkaan, valikoima- ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori kertoo. ”Keittiön inspiroiva makumaailma avautuu asiakkaalle heti, kun hän astuu ovesta sisään.”

Yllä: Hyllyissä on noin 6500 tuotenimikettä. Myymälä avautuu 7. joulukuuta, ja kuvauspäivänä esimerkiksi tuoretuotteet eivät olleet vielä paikallaan. Kuvissa kuivatuotteiden hyllystöä ja pakastekaappeja.

Yllä: Sisäänkäynti ja lastausalue löytyvät parkkihallista. Kuluttaja-asiakkaita ei ainakaan toistaiseksi palvella, vaan fokus on ravintoloissa.

Juttua tarkennettu 5.12.2023 klo 9.47: Viinihuoneen tuotteet on valikoinut Anders Pöntinen yhdessä Juha Lihtosen kanssa. Aikaisemmin jutussa luki, että valikoimasta on vastannut Lihtonen.

LUE MYÖS: Pääkirjoitus: Konkurssiaalto sulkee ravintoloita, mutta myös uusia avauksia tulee ennätystahtiin – nyt on aika miettiä hintoja

LUE MYÖS: Heinon Tukku on nyt nimeltään Valio Aimo


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi