PRO-finalistit ovat tässä. Ketkä heistä voittavat PRO-palkinnot vuonna 2024?
Ammattikeittiön työntekijä
-
Frank Kwasi Opoku
Keittiöapulainen, Clarion Hotel Aviapolis, Vantaa
Frank Kwasi Opoku auttaa kaikessa, missä tarvitaan. Hänen kunnia-asiansa on pitää paikat siistinä ja kollegat hyvällä tuulella. Esimiehen luottamus ilahduttaa: Opoku saa järjestää työnsä itsenäisesti ja kantaa vastuun mielellään. Tulevaisuudessa hänellä on tavoitteena opiskella kokiksi. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska olen niin intohimoinen. Minulla on hyvä tilannetaju ja ongelmanratkaisutaito. Olen …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Mika Marttila
Ruokapalveluvastaava/hävikkilähettiläs, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
Mika Marttila työskentelee ruokapalveluvastaavana ja hävikkilähettiläänä Helsingin kaupungin päiväkodeissa. Hävikkilähettiläs opastaa Kokki-Kettuna ruokahävikin vähentämisessä niin henkilökuntaa kuin lapsiakin. Tärkeintä Marttilalle on työssään se, että hän voi omalla työpanoksellaan vaikuttaa tärkeisiin asioihin ja näkee tulokset konkreettisesti. Kevään hävikkipilotissa hävikkiä saatiin vähennettyä noin 30 prosenttia. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska sitoudun työhöni …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Eetu Pöllänen
Ravintolatyöntekijä, Antell Martintalo, Vantaa
Eetu Pöllänen aloitti ravintola-alalla neljä vuotta sitten. Hän avustaa kokkia keittiössä ja valmistaa muun muassa kaikki salaatit, mutta ehtii paljon muutakin. Hän muistuttaa, että pitää osata pyytää ja antaa apua. Pöllänen on työharjoittelijoiden ohjaaja, ja työilmapiirin ylläpitäminen on hänelle tärkeää. Hän nauttii myös siitä, että ravintola-alan työt eivät seuraa mukana …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ammattikeittiön päällikkö
-
Eliisa Matinmikko
Ruokapalveluesihenkilö, Viherlaakson koulu ja lukio, Espoo Catering, Espoo
Eliisa Matinmikolla on vastuullaan paitsi oman koulunsa keittiö, myös 13 muun koulun ja päiväkodin keittiöt Espoossa. Työkaverit valitsivat hänet viime vuonna Espoo Cateringin vuoden esimieheksi. Matinmikko haluaa saada kaiken pyörimään hyvin ja laittaa heti eteenpäin asiat, jotka vaativat huomiota. Henkilöstö voi milloin tahansa kääntyä kokeneen esihenkilönsä puoleen. ”Olisin hyvä valinta …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Maija Kulmala
Palveluesihenkilö, Pirkanmaan Voimia, Ikaalinen
Maija Kulmala työskentelee Pirkanmaan Voimialla Ikaalisten Hoivan toimialueella kuuden yksikön palveluesihenkilönä ateria- ja puhtauspalveluissa. Hän saa arjen rullaamaan hyvällä pelisilmällä, kokonaisuudet halliten ja tulevaa ennakoiden. Saumaton yhteistyö oman tiimin ja asiakkaan kanssa on hänelle tärkeää. Avoimuus, rehellisyys ja maalaisjärki kuuluvat Kulmalan työkaluihin. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska olen ollut 25 …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Tanja Karttunen
Ravintolapäällikkö, Ravintola Lahden Virastotalo, Compass Group, Lahti
Tanja Karttunen on ravintolapäällikkö kolmessa ravintolassa. Työpaikkaansa hän pitää vastuunoton suunnannäyttäjänä, joka on myös halutuin ja intohimoisin palvelun ja ruoan tekijä. Vastuullisuus näkyy kaikessa: ruoanvalmistuksessa, raaka-aineissa ja toiminnassa. Ravintola-alaa luonnehtii Karttusen mukaan jatkuva uudistuminen. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä olen rohkea uudistaja ja minulta löytyy uusia näkökulmia ravintoloihin ja niiden …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ammattikeittiön kokki
-
Salla Haring
Kokki, Pikante Ravintola Ellipsi, Tampere
Salla Haring pitää lounasravintolan kokin monipuolisesta työstä, jossa näkee oman kädenjäljen. Hänelle tärkeää työssä on sopiva haasteellisuus, hyvä työyhteisö, huolellisuus ja työssä kehittyminen. Tarvittaessa kokista on myös kassalle tai tilaustarjoilujen tarjoilijaksi. Hän on mukana Pikanten tuotekehitystiimissä, mikä tuo uutta ulottuvuutta työhön ja auttaa pysymään ajan hermolla. Salla on paras kokki, …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jarno Rautio
Kokki/keittiömestari, Ravintola Elo, Arkea, Turku
Pitkään ravintola-alalla työskennellyt Jarno Rautio kokee, että hänen on aika oppia uutta ravintola-alasta. Hän haluaa siksi kehittää itseään nyt ammattikeittiön kokkina ja esimiehenä opiskelija- ja henkilöstöravintolapuolella. Häntä kannustaa eteenpäin asiakkaiden tyytyväisyys ja iloinen palaute, kuten ohimennen kuultu lause ”En katso enää ruokalistaa, täällä on aina niin hyvää ruokaa, että ei …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Simo Ketolainen
Keittiöpäällikkö, Edukoju Tapiola, Compass Group, Espoo
Simo Ketolaisen työ keskittyy edustustilaisuuksien suunnitteluun ja toteutukseen tarjoiluja myöten. Hän on mukana myös uusissa projekteissa sekä paikkojen avauksissa ja muokkaamisessa. Hänelle on tärkeää tarjota tukea ja mahdollistaa onnistumisia muille ja saada asiat toimimaan laadukkaasti, mielekkäästi ja kustannustehokkaasti. Koko ajan oppii uutta ja saa myös jakaa tietoa muille. ”Minulla on …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolapäällikkö
-
Tiina Jokelainen
Ravintolapäällikkö, Picnic Isokristiina, Lappeenranta
Tiina Jokelainen johtaa esimerkillä. Hän nauttii, kun saa tehdä tuotteita, joiden takana on helppo seistä. Eniten Jokelaisen sydäntä lämmittänyt palaute tuli nuoren työntekijän äidiltä, joka kiitti hienosta kohtelusta ja hyvästä työkokemuksesta. Pysäyttävin kokemus on ollut ravintolan vakioasiakkaan, yksinäisen vanhuksen käynnistämä ketju, jonka myötä kauppakeskuksessa on nykyisin ystävätoimintaa. ”Olen saanut kiitosta …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Henna Lompolo
Ravintolapäällikkö/myyntineuvottelija, Ravintola NJK, Noho Partners, Helsinki
Henna Lompolo vastaa työntekijöiden rekrytoinnista yhteistyössä henkilöstövuokrausyritysten kanssa ja kouluttaa heidät. Tulosvastuullisen ravintolapäällikön päätyö on kuitenkin asiakaspalvelu. Tärkeimmät asiat ravintola-alalla ovat asiakkaat ja työntekijät. Asiakkaat, koska ilman heitä ei olisi ketään, joille toteuttaa elämyksiä, ja työntekijät, koska ilman heitä ei olisi ketään, joka toteuttaisi asiakkaille heidän unohtumattomia hetkiään. ”Sopisin PRO-voittajaksi, …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Petri Väänänen
Ravintolanjohtaja, Ravintola Töölö, Kanresta, Helsinki
Parasta Petri Väänäsen työssä on kiireisten päivien draamankaari ja sen tuoma kihelmöinti. On tärkeää hallita iso ravintolakokonaisuus ja rakentaa tilaisuudet henkilöstön, tapahtumatekijöiden ja ohjelmatoimijoiden kanssa niin, että kaikki palaset loksahtelevat paikoilleen. Hänestä on hienoa nähdä henkilökunnan tekemisen ilo ja ammattiylpeys, ja kaiken lopputulemana onnellinen asiakas. ”Voitto olisi kiitos siitä työstä, …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolan asiakaspalvelija
-
Osman Helez
Ravintolatyöntekijä, IKEA, Raisio
Asiakkaan kohtaaminen, huomioiminen ja ilahduttaminen ovat työn arvokkain osuus, Osman Helez arvioi. ärkeintä hänelle on, että asiakas lähtee tyytyväisenä palveluun. Parasta työssä ovat ihmiset ja yhdessä luotu ilmapiiri, josta Helez ei suostuisi luopumaan. Töitä tehdään toisia kannustaen ja auttaen – ilon kautta. Kiittävää palautetta tulee paljon, ja sitä Bosnia ja …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Panagiotis Neskes
Aamiaisvastaava, St. George Hotel, Helsinki
Kreikkalaislähtöinen Panagiotis Neskes vastaa hotellin aamupalatarjoilusta. Tavoitteena on tyytyväinen asiakas, joka palaa takaisin. Paitsi asiakastyytyväisyydestä, Neskes huolehtii myös työntekijöiden tyytyväisyydestä. Hän on tilanteeseen tyytyväinen ja kokee olevansa parhaassa työpaikassa ja tekevänsä töitä parhaan tiimin kanssa. ”Olen ammattilainen, ja minulle on tärkeää, että kaikki menee alusta loppuun superhyvin. Olen tässä ammatissa, …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Moonika Virta
Apulaisravintolapäällikkö, Ravintola Verkatehdas, Hämeen linna, Hämeenlinnan teatteri, Kanresta, Hämeenlinna
Moonika Virta on kolmen ravintolan saliesihenkilö. Hänelle on tärkeää huomata ja täyttää asiakkaan tarpeet, onnistua suosittelussa ja saada asiakas tyytyväiseksi. Työyhteisössä on keskeistä hyvän työmeiningin ylläpitäminen. Parasta on tilaisuuksien hoitaminen onnistuneesti, hyvällä fiiliksellä. Hyvä asiakaskokemus syntyy, kun kaikki on mietitty niin, että se olisi mahdollisimman toimivaa ja helppoa sekä asiakkaalle …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ammattikeittiön tuotekehittäjä
-
Ville Kivinen
Tuotekehittäjä, Espoo Catering, Espoo
Ville Kivinen vastaa koko Espoo Cateringin tuotekehityksestä. Hän on omistautunut kouluruoan parantamiselle tavoitteenaan kouluruoka, joka on vertaansa vailla koko Suomessa. Hän ideoi tiiminsä kanssa ratkaisuja, jotka parantavat koko ruokapalvelua. Herkullisten ja ravitsevien aterioiden suunnittelua ohjaa etenkin kasvisruoan kasvava suosio. Kun yhä useammat syövät kasvisruokaa osana ruokavaliota, siltä vaaditaan koko ajan …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Pasi Brilli
Keittiötoimenpäällikkö, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, BSH Bomba, Nurmes
Pasi Brilli korostaa asiakaslähtöisyyttä. Kun tuotekehitys ja toiminnot ovat kunnossa, on helppo seistä tuotteiden takana. Tuotekehitys tarkoittaa myös sitä, että asia on niin loppuun mietitty, että sen voi toteuttaa ilman vuosikymmenien kokemusta. Brilli toivoo voivansa vaikuttaa tulevaisuudessa koko S-ryhmän ruoan tuotekehitykseen, ja hänen päämääränään on siirtää osaamista tuleville ravintola-alan ammattilaisille. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Susanne Reiju
Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö, Ylva Palvelut, Helsinki
Ylvan ravintolaliiketoiminnan hankinnoista ja tuotekehityksestävastaava Susanne Reiju kehittää ravintolatoiminnan tuotteita ja konsepteja Kelan korkeakoulusuositukset täyttävistä lounaista ministeri-illallisiin. Vastuullisuuskriteerit ovat hankinnassa tiukat, ja Reijun ostopäätöksillä on iso merkitys sekä opiskelijoiden päivittäiseen ruokailuun että koko planeettamme tulevaisuuteen. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska teen tiimini kanssa merkityksellistä työtä tulevaisuuden ruokatottumusten suhteen. Vastuullisuus ohjaa …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolan kokki
-
Tatu Lähdekorpi
Vuoromestari, Ravintola Bronda, W Restaurants, Helsinki
”Erilaisuuden tuoksu” jokaisessa päivässä pitää Tatu Lähdekorven vireessä. Mikään päivä ei ole samanlainen kuin edellinen. Lisäksi joka päivä oppii uutta, koskaan ei ole valmis. Lähdekorpi saa kiitosta muiden tsemppaamisesta ja positiivisesta asenteesta. Kollegoista on tullut hyviä kavereita, ja työ tuntuukin siltä kuin viettäisi aikaa ystävien kanssa ruokaa tehden. ”Olen kehittynyt …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Otto Hietamies
Vuoromestari, Ravintola Kultá, Lapland Hotels Bulevardi, Helsinki
Tuore vuoromestari Otto Hietamies vastaa kylmästä keittiöstä ja uusien annosten kehittämisestä. Tärkeintä on se, että vieras nauttii, tuntee olonsa mukavaksi ja saa uusia elämyksiä. Hietamies nauttii kokkina siitä, että pääsee vapaasti toteuttamaan itseään: uuden luominen saa hänet syttymään. Nuorten kokkien kisoissa Hietamies voitti Suomen kilpailun ja sijoittui toiseksi MM-kisoissa. ”Vasta …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Annika Arolainen
Kokki, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
Annika Arolainen rakastaa keittiön fiilistä. Keittiön tunnelma sytyttää ja motivoi häntä. Myös luovuus viehättää: saa luoda uusia asioita ja tehdä vanhoista parempia ja samalla kutitella asiakkaiden makumuistoja tai synnyttää uusia elämyksiä. Arolaisen sydän sykkii ruoanlaitolle. Hän elää unelmaansa kokkina. Työssä kiehtoo mahdollisuus kehittyä loputtomasti. ”Saan sanoa ylpeydellä olevani kokki. Minunlaistani …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Hovimestari/sommelier
-
Pekka Mantela
Sommelier, Figaro Restaurant, Jyväskylä
Figarossa sen avauksesta lähtien työskennellyt Pekka Mantela pyrkii tekemään työnsä niin, että asiakas haluaa palata ravintolaan. Parasta työssä on itsensä toteuttaminen ja rajojen rikkominen: Mantela voi vaikka tarjoilla jälkiruokaviiniä menun alkuruoalle. Viini on hänen intohimonsa, ja hän haluaa oppia siitä yhä lisää. Virtaa Mantela saa muun muassa siitä, että näkee …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jyrki Kemppainen
Hovimestari, Eduskunta, Compass Group Finland, Helsinki
Jyrki Kemppainen on valmistunut Savoniasta 30 vuotta sitten. Nyt hän vastaa hovimestarina Eduskunnan edustustiloista sekä toimii esimiehenä Eduskunnan kokoustarjoiluissa. Hänelle tärkeintä työssä on sen monipuolisuus ja sopiva vapaus. Parasta työssä ovat työtoverit ja asiakkaat, mutta myös nykyisen työpaikan puitteet miellyttävät. Kemppainen tunteekin olevansa ammatillisella huipulla tällä hetkellä. ”Olisin hyvä valinta …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Tuula Juutilainen
Hovimestari, Palace Restaurant, Financier Group, Helsinki
Tuula Juutilainen toimii hovimestarina Palacen illallissalissa sekä kabineteissa. Vaihtuvien tapahtumien suola ja pippuri on niiden monipuolisuus. Selkeä perehdytys, fiksu työnjako ja aikataulutus ovat avainroolissa. Fine dining -puolella parasta ovat huiput työkaverit, joiden kanssa homma toimii saumattomasti lähes ajatuksen voimalla. Juutilainen nauttii siitä, että saa keskittyä siihen, mitä rakastaa eli asiakaspalveluun. …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari
-
Mikko Pakola
Keittiömestari, Ravintola Smör, Turku
Mikko Pakolan tavoitteena on jatkuva ammatillinen kehittyminen, ja hän pitää ajatuksesta, että aina on jotain isompaa kiehumassa – next big thing tulossa. Hänellä on kilpailukokemusta ”hyvänä kakkosena”, ja haaveissa siintää uusi yritys Bocuse d’Or -edustajaksi sekä Vuoden kokki -kilpailu. Michelin-tähdistäkin Pakola salaa haaveilee. Työhön vaikuttavat enenevässä määrin kestävän kehityksen edistäminen …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Lari Helenius
Keittiöpäällikkö, Olo Creative Catering, Helsinki
Lari Heleniuksen uraa värittävät kokkikilpailut kotimaassa ja ulkomailla, kirkkaimpina helminä Vuoden kokki vuonna 2020 ja Nordic Young Chef of the Year -kilpailu 2019. Hän siirtyi vuodenvaihteessa 2022–2023 ravintolakeittiöstä tapahtumapuolelle vetämään Olo Creative Cateringia. Tapahtuma-alan työn monipuolisuus viehättää kokkia. Helenius on kalamies, joka uskoo kala- ja kasvisvoittoisen ruokavalion kasvuun. ”Olisin hyvä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Clarence Lozana
Head of Pastry / Head Chef, Brasserie Kämp, Helsinki
Clarence Lozana nauttii tiimityöstä ja siitä, että voi taata työntekijöilleen hyvät työskentelyolosuhteet ja mahdollisuuden ammatilliseen kasvuun. Hän on perehtynyt suomalaiseen ruokakulttuuriin muun muassa osallistumalla poroerotteluun. Siinä vaikutuksen teki paikallisen yhteisön saumaton yhteistyö. Ihmiset ovat hänen mielestään myös vastuullisuuden tärkein osa-alue. Vasta seuraavina tulevat ympäristö- ja taloudellinen vastuu. ”Olen jo toista …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Baarimestari
-
Sanna-Mari Sahanen
Vuoropäällikkö, Apukka Resort, Barona Horeca, Rovaniemi
Sanna-Mari Sahanen vastaa Apukka Resortissa ravintola Aitan ja sen baarin toiminnasta. Hänelle on tärkeää kaikkien tasa-arvoinen kohtelu ja suomalaisuuden ja lappilaisuuden esiintuominen. Parhaat palautteet ovat sanattomia: palaute, jonka voi lukea asiakkaan olemuksesta tai työkaverin halauksesta pidemmältä vapaalta palatessa. Sahanen ennustaa, että Suomen puhtaus ja turvallisuus tekevät meistä houkuttelevan matkailumaan. ”Olisin …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jesse Teerenmaa
Ravintolapäällikkö, Ravintola 305, Helsinki
Kymmenisen vuotta Helsingin baareissa vaikuttanut Jesse Teerenmaa on löytänyt The Bull & The Firmistä henkisen kotinsa ja jatkaa nyt sisarravintolan ravintolapäällikkönä. Hän nimeää tärkeimmäksi päämääräkseen pitää nykyiset ja tulevat ravintolat hengissä ja sitä kautta taata työntekijöille työpaikat. Tärkeä työkalu tässä on taloudellisesti kannattava liiketoiminta, joka takaa jokaiselle viihtyisän eikä liian …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Sampsa Tukia
Baarimestari/ yrittäjä, DeLorean-cocktailbaari ja Liquid Kitchen, Jyväskylä
Sampsa Tukia on isä, baarimestari ja yrittäjä. Hänellä on neljä lasta: kahdella on sosiaaliturvatunnus ja kahdella y-tunnus. Hän tuottaa elämyksiä DeLorean cocktailbaarissa, Liquid Kitchen Jyväskylä -juomatehtaalla, cocktail-cateringkeikoilla sekä vastuullisuustyöpajoissa. Kansainvälisestikin kilpailleen Tukian käsialaa on muun muassa kahdesti BCA-gaalassa Best Signature Cocktailina palkittu Toxic Avenger -cocktail. ”Uskon, että avoimuus kehittää koko …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Opettaja
-
Heikki Tuovinen
Lehtori, Omnia, Espoo
Heikki Tuovinen on vastuuopettaja, jolla on myös muita opetustehtäviä sekä rooli lajiohjausryhmässä. Yhdessä tekeminen on alan avainasia, ja vuodesta 2012 hän on vuosittain avustanut opiskelijaryhmien kanssa tarjoilua Urheilu-, Emma-, PRO- ja Jussigaaloissa. Mieleen on painunut ilmassa oleva värinä ennen tilaisuutta ja opiskelijoiden onnistumisen ilo tilaisuuden jälkeen. Oivallus kantaa heitä pitkälle …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jukka Mäkinen
Lehtori, Länsirannikon koulutus Oy, WinNova, Rauma
Jukka Mäkinen on omistautunut opetustyölle koko 2000-luvun. Hän on paitsi ruoanvalmistuksen opettaja, tiiviisti mukana myös Taitaja-toiminnassa. Parasta työssä ovat pienet hetket, kun joku hartaasti harjoiteltu asia loksahtaa kohdalleen ja opiskelijoiden silmistä loistaa onnistumisen ylpeys. Myös työyhteisön avoin yhteishenki on tärkeää: keskinäinen arvostus on vahvaa ja aina saa apua. ”On ollut …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jouko Mykkänen
Lehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsinki
Jouko Mykkänen on perehdyttänyt restonomeja viinin maailmaan vuodesta 1995 lähtien. Lisäksi hän on PerhoPron WSET-kurssien vastuullinen vetäjä ja viinikirjoittaja. Mykkänen ennakoi, että tulevaisuudessa ravintolahenkilökunnan vaihtuvuus lisää koulutuksen tarvetta: työssä oppiminen ja lyhytkurssitlienevät tulevaisuutta. Toisaalta asiantuntijatiedolle on kysyntää, koska asiakaskunta on yhä tiedostavampaa ja vaativampaa. ”Identifioidun ennen kaikkea viiniopettajaksi. Innostuin WSET-kurssien …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Kahvilan työntekijä
-
Noora Pöntinen
Barista, Kirjalan Paahtimo, Mikkeli
Noora Pöntinen on tehnyt koko ikänsä ravintola-alan töitä ”kukonlaulusta pikkutunneille”. Hänet pitää vireessä itsensä haastaminen ja kehittäminen monipuolisemmaksi ammattilaiseksi. Vaihdos ravintolan esihenkilötyöstä kahvilan baristaksi vei pois mukavuusalueelta, mutta kannatti. Tulevaisuudessa siintelee osakkuus ja kahvilapäällikkyys. Hän on myös työpaikkansa Tiktok-velho.” Olen hyvin omistautunut työlleni ja minulla on taito luoda mieleenpainuva asiakaskokemus. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ekaterina Uvarova
Kahvilatyöntekijä, TYKS kahvilat, Kaarea, Turku
Ekaterina Uvarova työskentelee Kaarean TYKSin kahviloissa ja henkilöstöravintoloissa. Uvarovalla on loistava kielitaito ja hän tuo läsnäolollaan iloa työyhteisöön. Hän kohtaa asiakkaan kerrallaan: vaikka olisi kiire, hän on aina läsnä hetkessä. Hänelle tyytyväinen asiakas on polttoainetta, jolla mennään eteenpäin kovassa työtahdissa. Tyytyväinen asiakas on lopputulos, kun ylitetään asiakkaiden toiveet ja odotukset …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Tarja Glans-Tevilin
Kahvilatyöntekijä, Cafe Kaneli, Kanresta, Vantaa
Tarja Glans-Tevilin viihtyy kahvilatyössä tehtyään aiemmin pitkän uran parturikampaajana. Hän huolehtii sairaalakahvion toiminnasta osana huipputiimiä ja kouluttaa uusia työntekijöitä. Haaveissa on edetä esihenkilöksi. Tulevaisuudessa työtä ohjaavat muun muassa ilmastonmuutoksen ohjaamat muutokset kuten lihattomuus, monikulttuurisuuden tuomat haasteet ja toivottavasti lisääntyvä empatia toisiamme kohtaan. ”Olen luotettava, empaattinen puurtaja ja haluan olla esimerkkinä …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Vastuullisuus
-
Unicafe, Ylva
Petra Lamminaho, Helsinki
Unicafen vastuullisuustyön taustalla on koko yrityksen olemassaolon tarkoitus. Yritys on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteeseen, ja strategisena tavoitteena on saavuttaa operatiivinen hiilineutraalius vuoden 2025 loppuun mennessä. Vastuullisuus on organisaation koko toiminnan läpileikkaavaa. Siinä keskitytään hiilijalanjäljen pienentämiseen, vegaaniruoan suhteellisen osuuden lisäämiseen sekä inklusiivisuuden lisäämiseen. ”Kutsumme itseämme yritysaktivistiksi ja haluamme viedä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Atria 100 nuorta kokkia, Atria Suomi
Sofia Lind ja Tommi Tuominen, Helsinki
Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelma syntyi 20 vuotta sitten halusta varmistaa, että ravintola-alalla riittää huipputekijöitä myös tulevaisuudessa. Se antaa nuorille ammattilaisille eväitä, joita ei kokkikoulusta saa. Tähän mennessä lähes 2 000 ammattilaista on käynyt läpi koulutusohjelman. Alan kärsiessä työvoimapulasta ja tekijöiden hakeutuessa alalta pois koulutusohjelma on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. ”Koulutusohjelman …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ravintola Nokka, Wild & Finnish
Ari Ruoho, Helsinki
Nokan toimintaa ohjaa edelläkävijyys kestävässä kehityksessä ja halu tarjota aitoja suomalaisia luonnon makuja ympäristöystävällisesti. Nokan ruoka perustuu kestävästi pyydettyyn villikalaan, riistaan, muihin villeihin makuihin sekä lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Työsuhdeasiat hoidetaan täsmällisesti, henkilökuntaa koulutetaan ja heille annetaan mahdollisuus kehittyä. Myös alihankkijoiden kanssa on pitkät ja läheiset suhteet. ”Koko henkilökunta on sitoutunut …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Innovaatio
-
World of Mouth
Kenneth Nars, Saku Tuominen
World of Mouth on kansainvälinen, Suomessa perustettu ravintolaopas, joka auttaa löytämään hyviä ravintoloita maailman joka kolkasta. Maailman parhaat ravintolaasiantuntijat suosittelevat paikkoja street foodista fine diningiin ja pizzerioista viinibaareihin. Mukana on yli 500 eksperttiä ja yli 13 000 suositusta yli 2 000 kohteeseen kaikkialla maailmassa. Palvelua käyttää jo lähes 90 000 hyvän ruoan ystävää. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ainia kiertotalouspalvelu, E. Ahlström
Petri Nupponen ja Teija Sääksmäki
Kuluneet posliiniastiat ennallistetaan AINIA®-kiertotalouspalvelussa uudenveroisiksi ja palautetaan käyttöön. Asiakkaiden käyttöikänsä päähän tulleet posliiniastiat kerätään kierrätysjakeena. Ehjät ja järjestelmään sopivat astiat ennallistetaan ja palautetaan käyttöön uudenveroisina, ympäristöystävällisinäAINIA®-tuotteina. Idea on lähtöisin Astiakorjaamon yrittäjiltä Pekka Paikkarilta ja Kati Tuominen-Niittylältä. ”Ainian tavoite on olla ’uusi normaali’ astioiden hankinnassa. Innovaatiolle on selkeä tarve, sillä se …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Scandicin Energiatiimit
Carolina Mansikkala, Scandic Hotels
Scandic perusti syksyllä 2022 jokaisessa hotellissaan Energiatiimin. Energiatiimit koostuvattiimiläisistä, jotka haluavat oman työnsä ohella suunnitella ja miettiä energiatekoja. Toiminnankolme fokusta ovat Bring Your Energy, Bring Your Magic ja Scandic in Society. Ensimmäinen kohdentuu henkilöstön hyvinvointiin, toinen koskee hotellivieraille toteutettavia tempauksia ja kolmas yhteiskuntavastuuta. ”Osana hyvinvoinnin kehittämistä selvitimme toimintamallejamme. Joissakin hotelleissamme …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Yrittäjä
-
Anssi ja Marianne Pyysing
Teerenpeli, Lahti
Teerenpelin historia ulottuu vuoteen 1994. Lahdessa alkunsa saanut panimo- ja tislaamotoiminta on laajentunut kattamaan Teerenpeli-ravintoloiden franchise-ketjuna Suomen suurimmat kaupungit, ja tavoitteena on laajentua edelleen. Lahdessa toimii lisäksi vierailukeskus, jossa viskin ja oluen ystävät pääsevät juomien alkulähteille. Yrittäjät arvioivat, että perheyrityksen suurin haaste tulevaisuudessa on lokaalin ja globaalin vastakkainasettelu. ”Uskollinen asiakas …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Eero Ukkonen ja Noora Hautakangas
Relove, Helsinki
Reloven liikeidea toi Suomeen maailmalla yleistyneen hybridimallin: kahvila ja second hand -liike saman katon alla. Tavoitteena on kokonaisvaltainen, yllättävä ja aina uutta luova keidas, jossa kohtaamiset ovat keskiössä. Kahvilatuotteet valmistetaan pääosin omissa keittiöissä, ja tarjolla on myös aamiaista ja lounasta. Tulevaisuudessa kasvis- ja vegaaniruoan kasvava kysyntä ohjaa toimintaa yhä enemmän. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Henrik Poulsen
Fort Deli, Vantaa
Henrik Poulsen tunnetaan keittiömestarina, ravintoloitsijana ja konsulttina. Hänen maahantuontiyrityksensä työllistää 15 henkeä ja on Orklan osittain omistama, joten operatiivisen toiminnan ja tuotekehittelyn lisäksi yrityksellä on paljon yhteistyötä Orklan kanssa. Poulsen kiittää henkilökuntaansa kymmenestä kasvun vuodesta, joiden aikana liikevaihto on noussut 4,5 miljoonasta lähes 30 miljoonaan euroon. Yhdessä onnistumisesta saa polttoainetta …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Tulokas
-
Netra Gnawali
Restaurant General Manager (ravintolapäällikkö) Taco Bell Flamingo, Restel, Vantaa
Netra Gnawali on henkilöstöjohtamisen rautainen ammattilainen, jonka vahvuuksiin lukeutuu myös liiketoimintaosaaminen. Hän on ratkaisukeskeinen päällikkö, joka on aina tiiminsä tukena ja tarttuu rohkeasti monikulttuurisen tiimin johtamisen haasteisiin. Työn ohessa Gnawali opiskelee astrofysiikkaa Helsingin yliopistossa. Viime vuonna hänet palkittiin ketjun sisällä Taco Bell Finland Best Manager -tittelillä. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Lotta Kärmeniemi
Tarjoilija, Grill it! Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Espoo
Tärkeintä Lotta Kärmeniemen työssä on onnistua tekemään arjesta juhlaa. Hän viihtyy työssä, jossa pääsee myös onnellistamaan ihmisiä. Onnellistaminen voi tarkoittaa vaikka persoonallisesti kirjoitettua korttia ja suklaalevyä päivänsankarille. Hänestä on ihanaa nähdä, miten oma hymy tarttuu. Kärmeniemi on ihastunut matkailu- ja ravintola-alaan ja aikoo kouluttautua alalle voidakseen edetä urallaan. ”Olisin hyvä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ha Nguyen
Vuoropäällikkö, La Torrefazione Kamppi, Helsinki
Tuore vuoropäällikkö Ha Nguyen tunnetaan hyvän olon tuojana. Asiakaspalvelu on kahvilatyössä kaiken a ja o, ja hän arvioi, että työnantajan vahva tuki työntekijöille on siinä tärkein tekijä. Jokainen saa tukeaomaan kehitykseensä, ja siinä Ha Nguyenilla on myös roolinsa vuoropäällikkönä. Hän on pidetty työkaveri. Tulevaisuudelta hän toivoo lisää ammatillisia haasteita, jotka …
Lue lisää ja kannusta finalistia >