Hovimestari/sommelier 2024

 • Pekka Mantela

  Sommelier, Figaro Restaurant, Jyväskylä

  Figarossa sen avauksesta lähtien työskennellyt Pekka Mantela pyrkii tekemään työnsä niin, että asiakas haluaa palata ravintolaan. Parasta työssä on itsensä toteuttaminen ja rajojen rikkominen: Mantela voi vaikka tarjoilla jälkiruokaviiniä menun alkuruoalle. Viini on hänen intohimonsa, ja hän haluaa oppia siitä yhä lisää. Virtaa Mantela saa muun muassa siitä, että näkee hymyn asiakkaan kasvoilla, kun tämä maistaa täydellistä makuparia.

  ”Olen vienyt viinikulttuuria eteenpäin Jyväskylässä useita vuosia. Koskaan en mene siitä mistä aita on matalin. Tulen työpaikalle ensimmäisenä ja lähden viimeisenä melkein joka päivä. Haluan omalla esimerkilläni viitoittaa tietä tuleville sommeliereille: kovalla työnteolla ja intohimolla pääsee pitkälle.”

 • Jyrki Kemppainen

  Hovimestari, Eduskunta, Compass Group Finland, Helsinki

  Jyrki Kemppainen on valmistunut Savoniasta 30 vuotta sitten. Nyt hän vastaa hovimestarina Eduskunnan edustustiloista sekä toimii esimiehenä Eduskunnan kokoustarjoiluissa. Hänelle tärkeintä työssä on sen monipuolisuus ja sopiva vapaus. Parasta työssä ovat työtoverit ja asiakkaat, mutta myös nykyisen työpaikan puitteet miellyttävät. Kemppainen tunteekin olevansa ammatillisella huipulla tällä hetkellä.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä kannan alati vähenevän ammattikuntani lippua aina ylimmällä tasolla ja jaan kaiken tietotaitoni myös nuoremmalle polvelle heidän hyväkseen.”

 • Tuula Juutilainen

  Hovimestari, Palace Restaurant, Financier Group, Helsinki

  Tuula Juutilainen toimii hovimestarina Palacen illallissalissa sekä kabineteissa. Vaihtuvien tapahtumien suola ja pippuri on niiden monipuolisuus. Selkeä perehdytys, fiksu työnjako ja aikataulutus ovat avainroolissa. Fine dining -puolella parasta ovat huiput työkaverit, joiden kanssa homma toimii saumattomasti lähes ajatuksen voimalla. Juutilainen nauttii siitä, että saa keskittyä siihen, mitä rakastaa eli asiakaspalveluun.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska olen alan moniottelija. En 16 vuoden kokemuksestani
  huolimatta ylenkatso mitään työtä enkä ketään työkaveria. Olen työtä pelkäämätön, ahkera ja erittäin ratkaisukeskeinen. Rakastan alan ihmisiä, asiakkaita ja asiakaspalvelua.”

  Kannusta finalistia >

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker