Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari 2024

 • Mikko Pakola

  Keittiömestari, Ravintola Smör, Turku

  Mikko Pakolan tavoitteena on jatkuva ammatillinen kehittyminen, ja hän pitää ajatuksesta, että aina on jotain isompaa kiehumassa – next big thing tulossa. Hänellä on kilpailukokemusta ”hyvänä kakkosena”, ja haaveissa siintää uusi yritys Bocuse d’Or -edustajaksi sekä Vuoden kokki -kilpailu. Michelin-tähdistäkin Pakola salaa haaveilee. Työhön vaikuttavat enenevässä määrin kestävän kehityksen edistäminen ja lähiruoan suosiminen.

  ”Olen aina halunnut oppia tekniikoita ja työtapoja ja saavuttanut niiden kautta oman identiteettini kokkina. ”Ihan hyvä” ei riitä, vaan pyrkimyksenäni on ollut oppia parhailta ja tulla yhdeksi heistä. Olen hyvä opettamaan nuorempiani, mutta pystyn myös kuuntelemaan, kunnioittamaan ja oppimaan itseäni kokeneemmilta.”

 • Lari Helenius

  Keittiöpäällikkö, Olo Creative Catering, Helsinki

  Lari Heleniuksen uraa värittävät kokkikilpailut kotimaassa ja ulkomailla, kirkkaimpina helminä Vuoden kokki vuonna 2020 ja Nordic Young Chef of the Year -kilpailu 2019. Hän siirtyi vuodenvaihteessa 2022–2023 ravintolakeittiöstä tapahtumapuolelle vetämään Olo Creative Cateringia. Tapahtuma-alan työn monipuolisuus viehättää kokkia. Helenius on kalamies, joka uskoo kala- ja kasvisvoittoisen ruokavalion kasvuun.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä olen nähnyt valtavasti ja saanut kokemusta ja oppia myös ulkomailta kilpailuiden ja vierailujen myötä. Kaikkea tätä voin hyödyntää nykyisessä työssäni tapahtuma-alalla. Pidän tärkeänä osaamisen jakamista eteenpäin. Tulevaisuuden tähtien ruokkiminen on ruokakulttuurin kehittymisen kannalta tärkeää.”

 • Clarence Lozana

  Head of Pastry / Head Chef, Brasserie Kämp, Helsinki

  Clarence Lozana nauttii tiimityöstä ja siitä, että voi taata työntekijöilleen hyvät työskentelyolosuhteet ja mahdollisuuden ammatilliseen kasvuun. Hän on perehtynyt suomalaiseen ruokakulttuuriin muun muassa osallistumalla poroerotteluun. Siinä vaikutuksen teki paikallisen yhteisön saumaton yhteistyö. Ihmiset ovat hänen mielestään myös vastuullisuuden tärkein osa-alue. Vasta seuraavina tulevat ympäristö- ja taloudellinen vastuu.

  ”Olen jo toista kertaa ehdolla. Se kertoo kovasta työstä, intohimosta ja työetiikasta. Vaikka aloitin alalla myöhään, olen menestynyt ja edennyt urallani, koska minulla on sydän mukana kaikessa tekemisessäni. Rakasta sitä mitä teet, anna kaikkesi ja yritä vielä kovemmin, jos asiat eivät suju. Olisin hyvä lähettiläs ja esimerkki muille!”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker