Ammattikeittiön kokki 2024

 • Jarno Rautio

  Kokki/keittiömestari, Ravintola Elo, Arkea, Turku

  Pitkään ravintola-alalla työskennellyt Jarno Rautio kokee, että hänen on aika oppia uutta ravintola-alasta. Hän haluaa siksi kehittää itseään nyt ammattikeittiön kokkina ja esimiehenä opiskelija- ja henkilöstöravintolapuolella. Häntä kannustaa eteenpäin asiakkaiden tyytyväisyys ja iloinen palaute, kuten ohimennen kuultu lause ”En katso enää ruokalistaa, täällä on aina niin hyvää ruokaa, että ei tarvitse.”

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska pyrin toiminnallani sekä työpanoksellani luomaan myönteistä me-henkeä työyhteisössä ja kannustan työkavereitani toimimaan yhdessä. Jokaisen työpanos on tärkeä hyvään lopputulokseen ja tavoitteisiin pääsemiseksi. Saan myös hyvää palautetta siitä, miten yrittäjämäisesti tuon ilmi yrityksemme monipuolista toimintaa ja palveluita.”

 • Simo Ketolainen

  Keittiöpäällikkö, Edukoju Tapiola, Compass Group, Espoo

  Simo Ketolaisen työ keskittyy edustustilaisuuksien suunnitteluun ja toteutukseen tarjoiluja myöten. Hän on mukana myös uusissa projekteissa sekä paikkojen avauksissa ja muokkaamisessa. Hänelle on tärkeää tarjota tukea ja mahdollistaa onnistumisia muille ja saada asiat toimimaan laadukkaasti, mielekkäästi ja kustannustehokkaasti. Koko ajan oppii uutta ja saa myös jakaa tietoa muille.

  ”Minulla on paljon kokemusta isoista paikoista ja projekteista ravintola-alalta 25 vuoden ajalta. Olen tuki ja turva, se kuvaa minua aika hyvin. On koskettavaa, kun työkaveri vilpittömästi kiittää avusta ja on iloinen sekä helpottunut saadessaan apua.”

 • Salla Haring

  Kokki, Pikante Ravintola Ellipsi, Tampere

  Salla Haring pitää lounasravintolan kokin monipuolisesta työstä, jossa näkee oman kädenjäljen. Hänelle tärkeää työssä on sopiva haasteellisuus, hyvä työyhteisö, huolellisuus ja työssä kehittyminen. Tarvittaessa kokista on myös kassalle tai tilaustarjoilujen tarjoilijaksi. Hän on mukana Pikanten tuotekehitystiimissä, mikä tuo uutta ulottuvuutta työhön ja auttaa pysymään ajan hermolla. Salla on paras kokki, kuuluu paras palaute.

  ”Olen aina halunnut tehdä työni hyvin ja huolellisesti, se on minulle sydämen asia. Rakkaudella tehty ruoka näkyy ja maistuu. Haluan olla hyvä ja huomioiva työkaveri ja tiiminjäsen. Työpaikalla vietetty aika elämässä on suuri, joten töissä täytyy olla hyvä olla jokaisella. Kohtele toisia niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker