Baarimestari 2024

 • Sanna-Mari Sahanen

  Vuoropäällikkö, Apukka Resort, Barona Horeca, Rovaniemi

  Sanna-Mari Sahanen vastaa Apukka Resortissa ravintola Aitan ja sen baarin toiminnasta. Hänelle on tärkeää kaikkien tasa-arvoinen kohtelu ja suomalaisuuden ja lappilaisuuden esiintuominen. Parhaat palautteet ovat sanattomia: palaute, jonka voi lukea asiakkaan olemuksesta tai työkaverin halauksesta pidemmältä vapaalta palatessa. Sahanen ennustaa, että Suomen puhtaus ja turvallisuus tekevät meistä houkuttelevan matkailumaan.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi pitkän ja monipuolisen kokemukseni ansiosta. Haluan tuottaa elämyksiä asiakkaille ja kehittää koko henkilökunnan osaamista ja toistensa arvostamista niin, että hyvä fiilis välittyy aidosti asiakkaille. Haluan kannustaa työkavereitani hyviin suorituksiin omalla esimerkilläni. Osaan kuunnella asiakkaita ja löydän heille sopivat juomatuotteet.”

 • Jesse Teerenmaa

  Ravintolapäällikkö, Ravintola 305, Helsinki

  Kymmenisen vuotta Helsingin baareissa vaikuttanut Jesse Teerenmaa on löytänyt The Bull & The Firmistä henkisen kotinsa ja jatkaa nyt sisarravintolan ravintolapäällikkönä. Hän nimeää tärkeimmäksi päämääräkseen pitää nykyiset ja tulevat ravintolat hengissä ja sitä kautta taata työntekijöille työpaikat. Tärkeä työkalu tässä on taloudellisesti kannattava liiketoiminta, joka takaa jokaiselle viihtyisän eikä liian kuormittavan työpaikan.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä vaikka olen suhteellisen pitkään tehnyt baarimestarin hommia, en ole unohtanut tärkeintä eli vieraalle elämyksien luomisen tärkeyttä. Olen 
  kaiketi ollut myös kelpo mentori usealle baarimestarille.”

 • Sampsa Tukia

  Baarimestari/ yrittäjä, DeLorean-cocktailbaari ja Liquid Kitchen, Jyväskylä

  Sampsa Tukia on isä, baarimestari ja yrittäjä. Hänellä on neljä lasta: kahdella on sosiaaliturvatunnus ja kahdella y-tunnus. Hän tuottaa elämyksiä DeLorean cocktailbaarissa, Liquid Kitchen Jyväskylä -juomatehtaalla, cocktail-cateringkeikoilla sekä vastuullisuustyöpajoissa. Kansainvälisestikin kilpailleen Tukian käsialaa on muun muassa kahdesti BCA-gaalassa Best Signature Cocktailina palkittu Toxic Avenger -cocktail.

  ”Uskon, että avoimuus kehittää koko alaa, ja ala kehittyy vain, jos teemme sen yhdessä. Tätä toteutamme vastuullisuustyöpajoissamme, joissa puhumme Kestävästä Kapitalismista ja kerromme omasta filosofiastamme.”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker