Opettaja 2024

 • Heikki Tuovinen

  Lehtori, Omnia, Espoo

  Heikki Tuovinen on vastuuopettaja, jolla on myös muita opetustehtäviä sekä rooli lajiohjausryhmässä. Yhdessä tekeminen on alan avainasia, ja vuodesta 2012 hän on vuosittain avustanut opiskelijaryhmien kanssa tarjoilua Urheilu-, Emma-, PRO- ja Jussigaaloissa. Mieleen on painunut ilmassa oleva värinä ennen tilaisuutta ja opiskelijoiden onnistumisen ilo tilaisuuden jälkeen. Oivallus kantaa heitä pitkälle tulevaisuuteen.

  ”Työskentelen huomiselle ja meidän kaikkien tulevaisuudelle. Opastan ja autan opiskelijoita kohti huomista. Meidän hetkemme ohjata nuoria kohti toisiamme huomioivaa, arvostavaa sekä kunnioittavaa ravintola-alan tulevaisuutta on nyt. Kanssaihmisen huomioimisen pitäisi olla itseisarvo työmaailmassa.”

 • Jukka Mäkinen

  Lehtori, Länsirannikon koulutus Oy, WinNova, Rauma

  Jukka Mäkinen on omistautunut opetustyölle koko 2000-luvun. Hän on paitsi ruoanvalmistuksen opettaja, tiiviisti mukana myös Taitaja-toiminnassa. Parasta työssä ovat pienet hetket, kun joku hartaasti harjoiteltu asia loksahtaa kohdalleen ja opiskelijoiden silmistä loistaa onnistumisen ylpeys. Myös työyhteisön avoin yhteishenki on tärkeää: keskinäinen arvostus on vahvaa ja aina saa apua.

  ”On ollut etuoikeus kokea ja oppia itse ja toisaalta olla nyt jakamassa omaa pääomaa
  toisille eteenpäin. Olen aito, rehellinen ja avoin. Otan aina huomioon ympärilläni
  olevat ihmiset. Edustan ammattikuntaa ja alaa kirkkaiden valojen ulkopuolella ja toimin osoituksena siitä, että ympäri Suomea tehdään hyvää työtä.”

 • Jouko Mykkänen

  Lehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsinki

  Jouko Mykkänen on perehdyttänyt restonomeja viinin maailmaan vuodesta 1995 lähtien. Lisäksi hän on PerhoPron WSET-kurssien vastuullinen vetäjä ja viinikirjoittaja. Mykkänen ennakoi, että tulevaisuudessa ravintolahenkilökunnan vaihtuvuus lisää koulutuksen tarvetta: työssä oppiminen ja lyhytkurssit
  lienevät tulevaisuutta. Toisaalta asiantuntijatiedolle on kysyntää, koska asiakaskunta on yhä tiedostavampaa ja vaativampaa.

  ”Identifioidun ennen kaikkea viiniopettajaksi. Innostuin WSET-kurssien järjestämisestä, jotta saisimme kaikki juomakulttuuritoimijat samalle viivalle ja käyttämään kansainvälisesti hyväksyttyä käsitteistöä. Ylpeydenaiheeni on viiden WSET-opiskelijani saavuttama Master of Wine -titteli. Ei voi olla suurempaa iloa kuin opiskelijan menestyminen maailman vaikeimmassa viinikoulutuksessa.”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker