Ruokamessuilla järjestetään ohjelmaa ja puheenvuoroja kahdella ohjelmalavalla, demoesityksiä näytöskeittiössä, kilpailuja sekä useita juomatastingeja.
Messuilla voi kokeilla maistelumenuja neljältä helsinkiläisravintolalta 10–12 euron annoshintaan. Kaikki neljä ravintolaa kuuluvat kaupungin uutuuksiin.
- 305
- Tartar & sipuli
- Sienitempura & hapankerma
- Raparperi & seljankukka
- Aoi
- Naudan kieli, sipuli & adobo
- Kuha, jalapeño & rapea shalotti
- Juuriselleri, manteli & parmesaani
- Dagmar
- Vitello Tonnato
- Misolla maustettua kukkakaalikreemiä, paahdettua broccoliinia & sitruunaa
- Creme brule -tartaletti & vadelmaa
- Outo
- Kohlrabi-bonito-kanzuri
- Egg tofu-tomato-chili
- Udon-egg-yolk-mushrooms
- Beef-pickles-soy
Perjantaina Ruokamessuilla jaetaan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto sekä Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus.
”Ruokamessut esittelee monipuolisesti kaikkea ruokaan ja juomaan liittyvää, mitä ihminen tarvitsee eri elämänvaiheissa. Kuluttajina teemme päätöksiä joka päivä. Uusi tapahtuma tarjoilee tuoreita ideoita ja vinkkejä niin arkeen kuin juhlaan meille kaikille”, Ruokamessujen ohjelmasta Messukeskuksessa vastaava yhteistyökumppani Nina Harlin kertoo.
Ruokamessut on avoinna perjantaina 19.4. klo 10–20, lauantaina 20.4. klo 10–20 ja sunnuntaina 21.4. klo 10–17. Messuilla tuotteita ja palveluita esittelee lähes 200 näytteilleasettajaa. Ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat tämän linkin takana.