Ammattikeittiön kokki 2025

  • Sonja Jokela

    Kylmäkkö, Unicafe Olivia, Helsinki

    Sonja Jokela työskentelee kylmäkkönä vilkkaassa opiskelijaravintolassa ja vastaa ravintolan makeista ja suolaisista tarjottavista, jälkiruoista sekä juhlapalveluiden tuotteista. Lisäksi hän osallistuu vegaanisten tuotteiden kehittämiseen ja toimii UniCafen vastuullisuusagenttina. Jokela nauttii työnsä hektisyydestä ja luovuudesta ja kokee työnsä merkitykselliseksi. Hän haluaa kehittää itseään jatkuvasti, tähtäimenä tulevaisuudessa on myös esihenkilötyö.

    ”Sopisin PRO-voittajaksi, sillä minulle on aina ollut kunnia-asia hoitaa työt kuin työt niin hyvin kuin voin. PRO-palkinto olisi juuri sellainen kunnianosoitus, joka kertoo pitkäjänteisestä työstä, jota olen tehnyt yrityksen ja oman alani eteen. Toivon, että minusta välittyy myös muille se ilo, millä työtäni teen.”

    Kannusta finalistia >
  • Kimmo Juslenius

    Keittiömestari, Antell Väritupa, Vantaa

    Kimmo Juslenius vastaa päivittäin 300 asiakkaan lounasruoasta ja huolehtii keittiön siisteydestä, ruokalistasuunnitteluista, tilauksista ja hävikin seurannasta. Lisäksi hän ohjaa monenlaisista lähtökohdista tulevia nuoria työssäoppijoita, ja hänet on palkittu vuoden erityisohjaajana. Hän arvostaa hyvää tiimiä ja työilmapiiriä, sillä keittiötyö on joukkuelaji.

    ”Monipuolinen kokemukseni ravintola-alalta tekee minusta aikamoisen PRO:n. Kipinä elää vielä sisälläni, eikä innostuneisuudelle näy loppua. Lisäksi olen todella PRO työpaikkaohjaaja ja hyvä esimerkki nuorille alalle aikoville.”

    Kannusta finalistia >
  • Andreo Anderson

    Vuoropäällikkö, ISS Palvelut / Danske Bank, Helsinki

    Andreo Anderson vastaa keittiön päivittäisestä toiminnasta ja tukee keittiömestaria ideoiden ja suunnitelmien toteutuksessa. Asiakastyytyväisyys ja erityisesti ruoan saamat kehut motivoivat häntä ja saavat työn tuntumaan merkitykselliseltä. Tiimityö ja hyvä ilmapiiri ovat hänelle työn tärkeimpiä puolia, ja hän innostuu yhteisistä onnistumisista. Omalla urallaan hän pyrkii kehittymään jatkuvasti ja toivoo etenevänsä joskus keittiömestariksi.

    ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä teen työtä suurella sydämellä ja haluan aina kehittyä olemaan parempi. Tulen töihin joka päivä hyvällä mielellä ja kannustan myös muita ympärilläni tekemään oman parhaansa. Omalla positiivisella asenteella näytän esimerkkiä ja yritän myös aina olla avuksi parhaani mukaan.”

    Kannusta finalistia >

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker