-
Sanna-Mari Sahanen
Vuoropäällikkö, Apukka Resort, Barona Horeca, Rovaniemi
Sanna-Mari Sahanen vastaa Apukka Resortissa ravintola Aitan ja sen baarin toiminnasta. Hänelle on tärkeää kaikkien tasa-arvoinen kohtelu ja suomalaisuuden ja lappilaisuuden esiintuominen. Parhaat palautteet ovat sanattomia: palaute, jonka voi lukea asiakkaan olemuksesta tai työkaverin halauksesta pidemmältä vapaalta palatessa. Sahanen ennustaa, että Suomen puhtaus ja turvallisuus tekevät meistä houkuttelevan matkailumaan.
”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi pitkän ja monipuolisen kokemukseni ansiosta. Haluan tuottaa elämyksiä asiakkaille ja kehittää koko henkilökunnan osaamista ja toistensa arvostamista niin, että hyvä fiilis välittyy aidosti asiakkaille. Haluan kannustaa työkavereitani hyviin suorituksiin omalla esimerkilläni. Osaan kuunnella asiakkaita ja löydän heille sopivat juomatuotteet.”
-
Jesse Teerenmaa
Ravintolapäällikkö, Ravintola 305, Helsinki
Kymmenisen vuotta Helsingin baareissa vaikuttanut Jesse Teerenmaa on löytänyt The Bull & The Firmistä henkisen kotinsa ja jatkaa nyt sisarravintolan ravintolapäällikkönä. Hän nimeää tärkeimmäksi päämääräkseen pitää nykyiset ja tulevat ravintolat hengissä ja sitä kautta taata työntekijöille työpaikat. Tärkeä työkalu tässä on taloudellisesti kannattava liiketoiminta, joka takaa jokaiselle viihtyisän eikä liian kuormittavan työpaikan.
”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä vaikka olen suhteellisen pitkään tehnyt baarimestarin hommia, en ole unohtanut tärkeintä eli vieraalle elämyksien luomisen tärkeyttä. Olen kaiketi ollut myös kelpo mentori usealle baarimestarille.”
-
Sampsa Tukia
Baarimestari/ yrittäjä, DeLorean-cocktailbaari ja Liquid Kitchen, Jyväskylä
Sampsa Tukia on isä, baarimestari ja yrittäjä. Hänellä on neljä lasta: kahdella on sosiaaliturvatunnus ja kahdella y-tunnus. Hän tuottaa elämyksiä DeLorean cocktailbaarissa, Liquid Kitchen Jyväskylä -juomatehtaalla, cocktail-cateringkeikoilla sekä vastuullisuustyöpajoissa. Kansainvälisestikin kilpailleen Tukian käsialaa on muun muassa kahdesti BCA-gaalassa Best Signature Cocktailina palkittu Toxic Avenger -cocktail.
”Uskon, että avoimuus kehittää koko alaa, ja ala kehittyy vain, jos teemme sen yhdessä. Tätä toteutamme vastuullisuustyöpajoissamme, joissa puhumme Kestävästä Kapitalismista ja kerromme omasta filosofiastamme.”