Osallistuminen ja säännöt

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Tältä sivulta löydät tiedot PRO-vuoden etenemisestä.

Miten saat tiimisi timanttisen tekijän, oman esimiehesi tai tuntemasi upean ammattilaisen mukaan finaaliin? PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin.

Finaaliin pääsy on kiitos hyvin tehdystä työstä, arvokas ja henkilökohtainen saavutus, varsinkin kun se tulee alan sisältä: omilta kollegoilta, esimiehiltä, yhteistyökumppaneilta tai työtiimeiltä.


27.8.2025

Ehdottaminen
alkaa

Kuka on pro?
Ehdota timanttista
tekijää palkinnon
saajaksi.

29.9.2025

Ehdottaminen
päättyy

Ehdokkaat ja
perustelut
pääsevät esiraadin
syyniin.

26.11.2024

Finalistit
julki

Kommentoi ja
kannusta
suosikkiasi kohti
voittoa 9.12. asti

28.1.2026

Tuomaristo
kokoontuu

Tuomarit
tekevät
päätökset
voittajista.

29.1.2026

Palkintojenjako
PRO-gaalassa

Voittajia
juhlitaan
PRO-gaalassa.

Näin teet ehdotuksen PRO-palkinnon saajaksi

  1. Kuka tahansa voi ehdottaa henkilöä PRO-palkinnon saajaksi. Voit olla alan ammattilainen tai esimerkiksi asiakas.

  2. Mieti itseksi tai puhu kollegoiden kanssa, kuka ansaitsee PRO-tunnustuksen. Voit ehdottaa työpaikaltasi useita ammattilaisia ja moninkertaistaa menestymisen mahdollisuuden.

  3. Mieti sarja, johon ehdotat upeaa ammattilaista. On tärkeää, että hän on ehdolla juuri oikeassa sarjassa ja näin tasaveroisessa asemassa sarjan muiden ehdokkaiden kanssa. Katso sarjakuvaukset täältä.

  4. Tee ehdotuksesi täyttämällä ehdokaslomake. Ehdottaminen on käynnissä 27.8.-29.9.2025. Ehdottaminen tapahtuu vain lomakkeella. Muita kautta lähetettyjä ehdotuksia ei huomioida.

  5. Kirjoita hyvät perustelut siitä, miksi juuri sinun ehdottamasi henkilö olisi PRO-palkinnon arvoinen: Onko hänen panoksensa työyhteisölle, asiakkaille tai muille sidosryhmille jollain tavalla poikkeuksellinen? Onko hän saavuttanut kuluvan vuoden aikana jotain merkityksellistä ammatillisesti? Onko hän edistänyt koko alan arvostusta jollain tavalla? Onko muita asioita, joita meidän pitäisi tietää hänestä, kun finalisteja valitaan?

  6. Samaa henkilöä voi ehdottaa usea taho, mikä voi lisätä henkilön menestymisen mahdollisuuksia. Kaikki saman henkilön saamat ehdotukset ja perustelut koostetaan yhteen.

  7. Ehdottamisajan sulkeuduttua esiraati kokoontuu valitsemaan finalistit.

  8. Kannusta finalistiasi. Finalistit julkaistaan loppusyksystä. Samalla avautuu mahdollisuus kannustaa omia suosikkeja. Kannustusäänillä on väliä. Kannatukset koostetaan tuomaristolle arvioinnin tueksi. Siispä jatka rummutusta ja jaa oman suosikkifinalistisi sivua, jotta hän kerää mahdollisimman suuren määrän kannustusääniä ja kommentteja.

  9. Tuomaristo ja mediatuomaristo kokoontuvat hetki ennen PRO-gaalaa ja valitsevat voittajansa finalisteista.

  10. Voittajat palkitaan PRO-gaalassa. Lue lisää gaalasta täältä.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko ehdokkaaksi ilmoittaa ihmistä, joka ei ole vakituisessa työsuhteessa?
Kyllä voi, sillä horeca-alalla on paljon erilaisia työsuhteita ja käytetään paljon vuokratyövoimaa. Tärkeintä on, että ehdotettu henkilö saa toimeentulonsa horeca-alalta.

Onko ehdottajan pakko olla esihenkilö?
Ei ole. Ehdottaa voi kuka tahansa työkaveri, tuttu, asiakas tai yhteistyökumppani.

Voinko ehdottaa itseäni PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi?
PRO ei ole kilpailu, joten itseään ei voi ilmoittaa mukaan. PRO on tunnustuspalkinto ja siksi jo ehdotetuksi tuleminen on kunnia-asia.

Työmme on tiimityötä. Voimmeko ehdottaa työryhmää, ettei yhtä nostettaisi ylitse muiden?
Alalla tarvitaan kaikkia tekijöitä, mutta PRO-tunnustuspalkinnon saaja on yrittäjä-, innovaatio- ja vastuullisuus-sarjoja lukuun ottamatta aina yksi henkilö. Työntekijän huomioiminen nostaa koko tiimin.

Onko ehdokkuus salainen?
Jokainen henkilö voi kertoa ehdokkuudestaan kenelle haluaa. 

Kuinka voin vaikuttaa ehdokkaani menestymiseen?
Hyvät perustelut ovat kaiken lähtökohta. Finaalivaiheessa voit jakaa finalistin sivua somessa ja kannustaa muita antamaan kannustusäänen finalistille. Tarina kertoo, että jopa Facebook-ryhmiä on perustettu ehdokkaiden tueksi.

Mitä ehdottaminen maksaa?
Ehdottaminen, ehdokkuus tai voitto eivät maksa mitään.

Mihin PRO-tunnustuspalkinto sitoo?
PRO-voittajat haastatellaan Aromi-lehteen heti palkinnonjaon jälkeen. Sarjan nimikkosponsori neuvottelee mielellään yhteistyöstä voittajan kanssa PRO-vuoden aikana. Toivomme voittajan suhtautuvan aktiivisesti ja positiivisella mielellä sponsorin toiveisiin.

Kuka valitsee finalistit?
Ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva esiraati valitsee finalistit. Ehdotuksen perusteluiden laatu ja määrä ratkaisevat finaalipaikat.

Päättääkö sponsori PRO-tunnustuspalkinnon saajan?
Ei päätä vaan tuomaristo, joka koostuu laajasti horeca-alan eri osaajista. Jokainen tuomari antaa äänensä itsenäisesti ja toistensa äänistä tietämättä.

Mitä finalistit saavat palkinnoksi?
PRO-voittajat saavat upean PRO-tunnustuspalkinnon omakseen.

Jaa tämä artikkeli

Sarjat >


TILAA LEHTI

Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker