Nimitykset

Ravintola Emon uusi keittiömestari on Jouni Toivanen

Jouni Toivanen työskenteli viimeksi Hiilee-ravintolassa, jonka ruokatuote perustui grillaamiseen. KUVA Mariaana Nelimarkka

Ravintola Emon uusi keittiömestari Jouni Toivanen tunnetaan kekseliäästä tyylistään. Hän hyödyntää mielellään paikallisia sesongin raaka-aineita ja on vetänyt kursseja villiruoasta.

”Ruoanlaitossani tärkeintä on hyvä maku ja raaka-aineiden kunnioittaminen. Pyrin yllättämään ja ilahduttamaan puhtailla, hauskoilla ja yksinkertaisilla annoksilla”, Jouni Toivanen kuvailee filosofiaansa ravintola Emon taustayhtiön Olo Collectionin lähettämässä tiedotteessa.

”Yksinkertaiset asiat ovat kauniita ja kätkevät taakseen moniulotteisen ajattelun. Sama ajattelumalli pätee ruokaani. Suhtaudun ruokaan monesta näkökulmasta, mutta haluan tulkinnan olevan selkeä ja yksinkertainen. Rehellinen, herkullinen ja totuudenmukainen ruoka jättää hyvän olon. Ruokailun sosiaalisuus ja ihmisten kohtaaminen ravintolassa on aivan mahtavaa ja haluan antaa parhaat puitteet ihmisten tärkeään yhdessäoloon. Ruoan etiikka ja ihmisystävällisyys ovat minulle myös todella tärkeää. Siksi suosin vain läpinäkyvän tarkastelun kestäviä, pohjoismaisia, luonnonmukaisesti viljeltyjä, sesongin mukaisia raaka-aineita, joiden käyttö takaa luonnon monimuotoisuuden myös tulevaisuudessa”, Toivanen jatkaa.

Toivanen on työskennellyt urallaan monissa tasokkaissa ravintoloissa, ja hän hankki omalle Luomo-ravintolalleen aikoinaan Michelin-tähden.

Viimeisimmät pestit ovat jääneet lyhyiksi. Toivanen työskenteli Jyrki Tsutsusen villiruokaravintolassa Skutta Hakiksessa, joka lopetti puolen vuoden jälkeen. Jätkäsaaren Hiileessä Toivanen työskenteli pari kuukautta, kunnes hän viime joulun aikoihin yllättäen ilmoitti jättävänsä ravintolan.

Emon uusi ravintolapäällikkö Riia Manninen on työskennellyt urallaan helsinkiläisen Ragun ravintolapäällikkönä lähes seitsemän vuoden ajan ja viimeisimpänä Grand Hansa Helsinki -hotellin ravintolapäällikkönä.

”Minulle ravintolatyö on ennen kaikkea intohimo – ruokaan, juomaan ja ihmisiin. Uskon pitkäjänteiseen kehittämiseen, hyvään tiimihenkeen ja laadukkaaseen asiakaskokemukseen”, Manninen sanoo tiedotteessa.

Kasarmikadulla sijaitseva Emo on osa Olo Collection -konsernia, johon kuuluvat myös ravintolat Olo, Brasa, Ego, Scolare, Garden by Olo, Särkänlinna, Forza ja pitopalveluyritys Olo Creative Catering.

Emon uusi ravintolapäällikkö Riia Manninen. KUVA Olo Collection
Helsingin laadukkaamman pään ravintoloihin kuuluva Emo luokittelee itsensä pohjoismaiseksi bistroksi. KUVA Olo Collection

Lue myös: Huipputason kokkisiirtoja: Mikko Pakola Michelin-ravintola Oloon, Tuomas Vierelä Vanajanlinnaan


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi