Michelin-tähdet

Eero Vottonen iloitsee Michelin-uutisesta: ”Hieno mahdollisuus näyttää mitä kaikkea Helsingissä on”

Palacen keittiömestari Eero Vottonen otti ilolla vastaan uutisen siitä, että Pohjoismaiden Michelin-palkinnot jaetaan tänä vuonna Helsingissä.

Täysin yllätyksenä Helsingin valinta Michelin-gaalakaupungiksi ei tullut.

”Kyllähän siitä on vähän huhuja liikkunut. Turussahan se oli tosi onnistunut tapahtuma, ja on todella hienoa, että saadaan se nyt myös Helsinkiin. Tämä on Helsingille upea juttu ja iso näytön paikka, joka pitää pystyä klaaramaan hienosti.”

Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaetaan 27. toukokuuta Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin tähtiravintoloille. Savoy-teatterissa Helsingissä järjestettävään gaalaan kutsutaan kaikki Pohjoismaiden Michelin-ravintoloiden keittiömestarit.

”Palkintojenjako kokoaa Helsinkiin kollegoja, joista osa ei ole käynyt täällä koskaan. Tapahtuma tuo kaupunkiin myös toimittajia ja ravintola-alan vaikuttajia, ja se on hieno mahdollisuus näyttää mitä kaikkea Helsingissä on. Kevät on siihen hieno ajankohta.”

Vottonen on ollut jo useamman vuoden ajan palkintojenjakojen vakiovieras. Palace sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2019. Viimeiset kaksi vuotta Palacella on ollut kaksi tähteä.

Vottosen arvion mukaan vielä ei ole aika kolmannelle tähdelle, mutta hän näkee suomalaisravintoloissa paljon potentiaalia uusille tähdille.

”Toivon, että saisimme Suomeen lisää tähtipaikkoja ja muutaman yhden tähden paikan lisää. Olen miettinyt, että on muutamiakin paikkoja, jotka voisivat olla kahden tähden ravintoloita. Suomesta löytyy ihan valtavan hyviä ravintoloita verrattuna moneen muuhun maailmankolkkaan.”

Hän toteaa kuitenkin, että tähtien saamiseen vaikuttaa niin moni asia, että on hyvin vaikea arvioida etukäteen, kenelle tähdet lopulta jaetaan.

Vottonen arvelee, että Helsingin valinta palkintojenjaon näyttämöksi on useiden tekijöiden summa. Hän muistuttaa, että Suomessa ja Helsingissä on varmasti tehty paljon töitä gaalan saamisen eteen, eikä kisoja saada ilmaiseksi. Kisojen järjestäminen on iso ponnistus, joka vaatii paljon järjestäjiltään, myös kustannusmielessä.

Vottonen pitää Helsinkiä puitteiltaan hyvänä valintana gaalakaupungiksi.

”Olen todella iloinen, tyytyväinen ja onnellinen että saadaan tällainen tapahtuma Helsinkiin. Toivotaan, että kaupunki tarjoaa vieraille parastaan.”

LUE MYÖS: Näkökulma: Michelin tarkkailee nyt Suomea, ja se enteilee uusia tähtiravintoloita – näin ravintoloitsijat manifestoivat tähden

LUE MYÖS: Harvinainen haastattelu yksinoikeudella: Michelin-tarkastaja paljastaa, miten hän operoi ravintoloissa

LUE MYÖS: Suomen huippukokit äänestivät: Eero Vottonen on Kokkien kokki 2023


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi