PRO-palkinnot

Tässä ovat PRO-finalistit 2023!

Päivitys 24.10.23: Vuoden 2024 PRO-finalistit julkaistaan 29.11.2023. Tutustu aikatauluun ja muuhun sisältöön PRO-palkintojen omilla sivuilla.

PRO-finalistit 2023 ovat nyt selvillä. Aromi-lehti palkitsee keittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmiston arvostetuilla PRO-tunnustuspalkinnoilla, jotka jaetaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18. tammikuuta.

PRO-ehdokkuus herätti enemmän kiinnostusta kuin koskaan: ehdotuksia ja kannatusääniä annettiin 6 700. Aromi-lehden koolle kutsuma raati valitsi ehdokkaista kolme finalistia jokaiseen 16 sarjaan.

Kannusta suosikkiasi! Finalisteja voi käydä kannustamassa 15. joulukuuta saakka osoitteessa propalkinnot.fi. Tuomaristo saa kaikki kannatuslauseet ja -äänet tiedoksi ja ne vaikuttavat voittajan valintaan.

PRO-tunnustuspalkinnot on jaettu vuodesta 2002. Palkinnoilla juhlistetaan ammattilaisten kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Ehdolla on koko alan laaja työntekijäkirjo. Uusi PRO-sarja Tulokas nostaa esiin osaajat, jotka ovat edenneet alalla nuorella iällä tai osoittaneet lyhyessä ajassa kykynsä.

PRO-finalistit 2023

Ammattikeittiön kokki

Mari Peippo, Ruokakello, Unica, Turku

Teppo Vahtera, Arkea, Turku

Sonja Veija, Sahara, Leijona Catering, Helsinki

Ammattikeittiön päällikkö

Minna Gehör, Juvenes, Oulu

Sanna Nummela, ISS, Pirkkala

Sauli Sillanmäki, Pajulahden liikuntakeskus, Kanresta, Nastola

Ammattikeittiön tuotekehittäjä

Leena Hjort, Kaarea, Turku

Aki Scheiman, Palmia, Helsinki

Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelu, Lahti

Ammattikeittiön työntekijä

Hilkka Anttila, SEAMK kampustalo, Sodexo, Seinäjoki

Miia Kainua-Baggström, KV2, Antell, Vantaa

Nella Taipola, Båx, Kanresta, Helsinki

Ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari

Mika Jokela, Finlandia-talo, Helsinki

Kevin Manu, Boon Nam, Helsinki

Kim Mustonen, Pure & V, Nizza

Ravintolan kokki

Joona Holm, Gustav, Rovaniemi

Fanni Polón, Nokka, Helsinki

Tarmo Savolainen, Pöllöwaari, Jyväskylä

Ravintolapäällikkö

Hilkka Lahtinen-Ojala, Scandic Helsinki Aviapolis, Vantaa

Noora Luojus, Kansallisooppera, Restel, Helsinki

Iida Paloniemi, Friends & Burgers, NoHo, Oulu

Baarimestari

Liisa Lindroos, Bar Bardem, Helsinki

Jaako Louhi, Krapi, Tuusula

Mikko Rauman, G Livelab, Helsinki

Hovimestari tai sommelier

Tuomo Poukkanen, Helsingin Suomalainen Klubi, Helsinki

Kristina Rosenberg, Eckerö Line

Andrey Sorokin, Carelia, Helsinki

Kahvilan työntekijä

Eve Kormilainen, Espresso House, Helsinki

Anita Peksiev, Pauligin kulma, Juvenes ja Barona, Helsinki

Kishor Shahi, Nordea Vallila, ISS, Helsinki

Ravintolan asiakaspalvelija

Mustafa Alpaslan, Clarion, Helsinki

Mikko Kummala, Vinho, Turku

Jonna Suojasalmi, Janoinen Lohi, Helsinki

Yrittäjä

Kim Heiniö, Soupster, Helsinki

Maila ja Erkki Sinervaara, Tallbo-ravintolat, Rauma

Laura ja Pekka Yli-Houhala, Siipiweikot, Tampere

Innovaatio

Atso, Antell

Kalamuru, Lagerblad Foods

Prego Booking, Muru-konserni

Vastuullisuus

The Barö, Inkoo

Mission Positive Handprint, Laurea (Uusimaa), Jamk (Keski-Suomi), Savonia (Pohjois-Savo)

Ravintola Nolla, Helsinki

Tulokas

Santeri Menna, Konstan Möljä, Helsinki

Rasmus Roiko, Metro Areena, Restel, Espoo

Anna Siitari, Kirjalan Kahvipaahtimo, Mikkeli

Opettaja

Jyri Bemerståhl, Keuda, Mäntsälä

Tomi Hiltunen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylä

Pekka Soive, Haaga-Helia, Helsinki

PRO-finalistit 2023 esittelyssä: Ammattikeittiön kokki, työntekijä, päällikkö ja tuotekehittäjä | Ravintolan keittiöpäällikkö/mestari, kokki, ravintolapäällikkö | Baarimestari, hovimestari/sommelier, kahvilan työntekijä, ravintolan asiakaspalvelu | Yrittäjä, innovaatio, vastuullisuus | Tulokas, opettaja


Aromi-lehti palkitsee Suomen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat ammattilaiset PRO-gaalassa 18.1.2023. PRO-palkinnot jaetaan jo 21:nnetta kertaa. Aromi ja Avec kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi