Päivitys 24.10.23: Vuoden 2024 PRO-finalistit julkaistaan 29.11.2023. Tutustu aikatauluun ja muuhun sisältöön PRO-palkintojen omilla sivuilla.
PRO-finalistit 2023 ovat nyt selvillä. Aromi-lehti palkitsee keittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmiston arvostetuilla PRO-tunnustuspalkinnoilla, jotka jaetaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18. tammikuuta.
PRO-ehdokkuus herätti enemmän kiinnostusta kuin koskaan: ehdotuksia ja kannatusääniä annettiin 6 700. Aromi-lehden koolle kutsuma raati valitsi ehdokkaista kolme finalistia jokaiseen 16 sarjaan.
Kannusta suosikkiasi! Finalisteja voi käydä kannustamassa 15. joulukuuta saakka osoitteessa propalkinnot.fi. Tuomaristo saa kaikki kannatuslauseet ja -äänet tiedoksi ja ne vaikuttavat voittajan valintaan.
PRO-tunnustuspalkinnot on jaettu vuodesta 2002. Palkinnoilla juhlistetaan ammattilaisten kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Ehdolla on koko alan laaja työntekijäkirjo. Uusi PRO-sarja Tulokas nostaa esiin osaajat, jotka ovat edenneet alalla nuorella iällä tai osoittaneet lyhyessä ajassa kykynsä.
PRO-finalistit 2023
Ammattikeittiön kokki
Mari Peippo, Ruokakello, Unica, Turku
Teppo Vahtera, Arkea, Turku
Sonja Veija, Sahara, Leijona Catering, Helsinki
Ammattikeittiön päällikkö
Minna Gehör, Juvenes, Oulu
Sanna Nummela, ISS, Pirkkala
Sauli Sillanmäki, Pajulahden liikuntakeskus, Kanresta, Nastola
Ammattikeittiön tuotekehittäjä
Leena Hjort, Kaarea, Turku
Aki Scheiman, Palmia, Helsinki
Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelu, Lahti
Ammattikeittiön työntekijä
Hilkka Anttila, SEAMK kampustalo, Sodexo, Seinäjoki
Miia Kainua-Baggström, KV2, Antell, Vantaa
Nella Taipola, Båx, Kanresta, Helsinki
Ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari
Mika Jokela, Finlandia-talo, Helsinki
Kevin Manu, Boon Nam, Helsinki
Kim Mustonen, Pure & V, Nizza
Ravintolan kokki
Joona Holm, Gustav, Rovaniemi
Fanni Polón, Nokka, Helsinki
Tarmo Savolainen, Pöllöwaari, Jyväskylä
Ravintolapäällikkö
Hilkka Lahtinen-Ojala, Scandic Helsinki Aviapolis, Vantaa
Noora Luojus, Kansallisooppera, Restel, Helsinki
Iida Paloniemi, Friends & Burgers, NoHo, Oulu
Baarimestari
Liisa Lindroos, Bar Bardem, Helsinki
Jaako Louhi, Krapi, Tuusula
Mikko Rauman, G Livelab, Helsinki
Hovimestari tai sommelier
Tuomo Poukkanen, Helsingin Suomalainen Klubi, Helsinki
Kristina Rosenberg, Eckerö Line
Andrey Sorokin, Carelia, Helsinki
Kahvilan työntekijä
Eve Kormilainen, Espresso House, Helsinki
Anita Peksiev, Pauligin kulma, Juvenes ja Barona, Helsinki
Kishor Shahi, Nordea Vallila, ISS, Helsinki
Ravintolan asiakaspalvelija
Mustafa Alpaslan, Clarion, Helsinki
Mikko Kummala, Vinho, Turku
Jonna Suojasalmi, Janoinen Lohi, Helsinki
Yrittäjä
Kim Heiniö, Soupster, Helsinki
Maila ja Erkki Sinervaara, Tallbo-ravintolat, Rauma
Laura ja Pekka Yli-Houhala, Siipiweikot, Tampere
Innovaatio
Atso, Antell
Kalamuru, Lagerblad Foods
Prego Booking, Muru-konserni
Vastuullisuus
The Barö, Inkoo
Mission Positive Handprint, Laurea (Uusimaa), Jamk (Keski-Suomi), Savonia (Pohjois-Savo)
Ravintola Nolla, Helsinki
Tulokas
Santeri Menna, Konstan Möljä, Helsinki
Rasmus Roiko, Metro Areena, Restel, Espoo
Anna Siitari, Kirjalan Kahvipaahtimo, Mikkeli
Opettaja
Jyri Bemerståhl, Keuda, Mäntsälä
Tomi Hiltunen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylä
Pekka Soive, Haaga-Helia, Helsinki
PRO-finalistit 2023 esittelyssä: Ammattikeittiön kokki, työntekijä, päällikkö ja tuotekehittäjä | Ravintolan keittiöpäällikkö/mestari, kokki, ravintolapäällikkö | Baarimestari, hovimestari/sommelier, kahvilan työntekijä, ravintolan asiakaspalvelu | Yrittäjä, innovaatio, vastuullisuus | Tulokas, opettaja
Aromi-lehti palkitsee Suomen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat ammattilaiset PRO-gaalassa 18.1.2023. PRO-palkinnot jaetaan jo 21:nnetta kertaa. Aromi ja Avec kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.