Tulevaisuuden tekijä

Tulevaisuuden tekijä: Ida Parviainen tähtää ravintola-alan kansainväliseksi moniosaajaksi

Juttusarjassa tulevaisuuden tekijät kertovat itsestään ja urasuunnitelmistaan. Vuorossa on 21-vuotias restonomiopiskelija Ida Parviainen Helsingistä.

Minut innosti ravintola-alalle

Työskentelin aiemmin asiakaspalvelussa kuntosalilla ja ruokakaupassa. Minulla ei ollut aiempaa ravintola-alan kokemusta, kun aloitin opinnot Haaga-Helian Hospitality, Tourism and Experience Management -ohjelmassa, jossa erikoistun ravintola-alan liikkeenjohtoon. Ravintola-alassa minua kiinnostivat kansainvälisyys ja hyvät työllistymismahdollisuudet.

Koulutuksen paras anti

Sain tarjoilijan paikan Brasserie Alexanderplatsista. Se on huippuravintola, joka antaa todella hyvät eväät alalle. Olen miettinyt, että jos olisin lähtenyt opiskelemaan toista alaa, työpaikka tämän tason ravintolassa ei olisi välttämättä irronnut. Se antaa perspektiiviä opintoihin, sillä käytännön kokemus kertoo, miten asiat toimivat oikeassa elämässä.

Haen inspiraatiota

Olen kiinnostunut viinin maailmasta, joten kysyn töissä jatkuvasti asioita sommelierilta ja teen muistiinpanoja. Meillä ei ole ollut koulussa viinikurssia, joten olen oppinut kaiken työssä. Seuraan myös somessa suomalaisia ja kansainvälisiä fine dining -ravintoloita ja etenkin sommeliereja. Opin uutta seuraamalla, mitä he tekevät ja millaista sisältöä he tuottavat Instagramiin.

Suurin haasteeni

Opiskelun ja työn yhdistäminen. Tein jossain vaiheessa liikaa töitä ja väsähdin. Nyt olen vähentänyt työvuoroja, jotta voisin keskittyä paremmin opiskeluun. Haasteena on tasapainon löytäminen, koska rakastan opiskelua mutta myös työtäni.

Inspiroin muita

Iloisella persoonalla. Jos työkavereiltani kysyy, he varmaan sanovat, että olen aina hyvällä tuulella. Opiskeluelämä ja muiden opiskelijoiden kanssa touhuaminenkin on kivaa.

Esikuva, jota ihailen

Tällä hetkellä minua inspiroi Alexanderplatsin sommelier Romain Benoit. Hän on ihana ihminen ja todella taitava työssään. Ihailen myös muita työkavereitani. He ovat lahjakkaita ihmisiä, jotka tekevät kovaa duunia. Toivon, että voisin olla jonain päivänä yhtä hyvä kuin he. Meillä on töissä hyvä ryhmädynamiikka, ja minut on otettu hienosti työporukkaan.

Kerron muille ravintola-alasta

Alalla riittää mahdollisuuksia kehittyä moniosaajaksi. Kannustan opiskelemaan restonomiksi, koska se tarjoaa monia eri työllistymisen väyliä. Jos opinnot suuntaa tapahtuma-alan tuotantoon, ei se tarkoita sitä, että töitä voi tehdä vain tapahtuma-alalla. Mahdollisuuksien kirjo on rajaton. Olen harkinnut jatko-opintoja restonomin maisterin tutkinnossa, mutta haluan tehdä valmistumisen jälkeen ensin töitä muutaman vuoden.

Viiden vuoden kuluttua

Työskentelen esimiestehtävissä fine dining -ravintolassa Suomessa, Pohjoismaissa tai Keski-Euroopassa. Olisi huippua päästä kokeilemaan siipiä Suomen rajojen ulkopuolelle. Se oli myös syy, miksi hakeuduin englanninkieliseen koulutusohjelmaan. Se antaa hyvät pohjat kansainväliselle työuralle.

LUE MYÖS: Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta

Ida Parviainen
Ida Parviainen haluaa restonomiksi valmistumisen jälkeen kokeilla siipiään Suomen rajojen ulkopuolella. KUVA Ida Parviainen


Ida Parviainen

  • 21 vuotta, Helsinki
  • Koulutus Haaga-Helia Hospitality, Tourism and Experience Management
  • Aiempi työkokemus Asiakaspalvelutehtävät kuntosalilla ja ruokakaupassa, ei ravintola-alan työkokemusta.

  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi