Urapolku

Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta

Ravintola-alalla on huutava työvoimapula, mutta onneksi tulijoitakin on. Ravintola Finnjävelin Michelin-palkitussa Salongissa Helsingissä työskentelevä tarjoilija Awa Camara rakentaa uraa alalla.

Camara bongattiin töihin Finnjävelin Salonkiin yllättävällä tavalla. Hän oli työkeikalla horeca-alan vuotuisessa PRO-gaalassa syksyllä 2021, osana tarjoilijan ammattitutkintoa. Gaalavieraana ollut ravintolapäällikkö Otto Sovelius kiinnitti huomiota Camaran olemukseen ja osaamiseen ja ehdotti koevuoroa johtamassaan Finnjävelin Salongissa.

”Itseäni ei kiinnosta niinkään paperit vaan oikeanlainen asenne. Se, miten esiintyy asiakkaiden edessä, sillä tämä on teatteria kaikki. Awa oli luonteva, hauska ja hymyilevä. Se tekee vaikutuksen”, Sovelius kertoi Omnia-oppilaitoksen sivuilla joulukuussa.

Camara palkattiin oppisopimuksella Salonkiin, ja nyt hän on viimeisiä vaille valmis tarjoilija. Alla on myös kokin opintoja. Töiden Finnjävelissä on määrä jatkua Salin puolella. Salonki on ravintolan fiinimpi puoli Michelin-tähtineen, Sali rouheampi ja mutkattomampi.

Alla: Mitä neuvoja Awa Camara antaa töihin fine dining -ravintolassa? Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia hänellä on? Jos video ei näy, katso se Instagramista.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Video: Vilma Välimäki

LUE MYÖS: Älä kavahda valkoisia pöytäliinoja! PRO-finalisti Inga Anttila kannustaa työharjoitteluun fiinimmissä ravintoloissa

LUE MYÖS: Helmi Niemelä, 20, rakentaa ravintolauraa: ”Jos on itse halukas oppimaan jatkuvasti uutta, on tällä alalla toimiminen unelmaa”

LUE MYÖS: Kun saat kokemattoman nuoren töihin ravintolaan, noudata opon kolmea pointtia


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi