MAINOS

Kesätyörekry käy kuumana – nämä asiat otettava huomioon sesonkityön haussa ja tarjoamisessa

Mikäli rajoituksia aletaan purkaa, tulee kesä olemaan palvelualoilla hyvinkin aktiivinen. Näin uskoo Bolt.Worksin rekrytointikonsultti Emma Paajanen, jolla on itsellään yli kymmenen vuoden kokemus ravintola-alalta. Hän valmistui ravintolakokiksi kaksoistutkinnon myötä vuonna 2007. Jo sitä ennen lomat olivat kuluneet alan kesätöissä golf-klubilla. Sittemmin kokemusta on kertynyt sekä keittiöstä että salista kahvilatoiminnasta fine diningiin. Tutuksi on tullut keikkatyö Pohjois-Suomessa ja päällikkönä toimiminen Helsingissä. Tulevaan kesään hän suhtautuu toiveikkaasti.

“Ihmisillä on tarve päästä ravintoloihin ja tapahtumiin. Koronan vaikutuksista myös Suomen sisäinen matkailu on kasvanut huimasti, minkä vuoksi arvioimme, että palvelualoille tarvitaan tekijöitä.”

Kesätyötä ja sesonkityötä hakiessa kannattaa panostaa itsensä esittelyyn. Hakuvaiheessa on hyvä tuoda selkeästi esiin oma osaaminen niin horeca-alalta kuin muista tehtävistä: kaikenlaisesta asiakaspalvelukokemuksesta ja kassatyöskentelystä on etua. Cv:stä selviää aikaisempi työhistoria, mutta erityisesti kesätöiden kohdalla voi kertoa myös muusta osaamisesta ja harrastuneisuudesta.

“Kun näkee vaivaa hakemuksen tekemiseen, se näkyy myös työnantajalle.”

Paajanen muistuttaa, että jo etukäteen kannattaa miettiä, miten paljon pystyy työskentelemään: onko toiveissa kokoaikainen kesätyö vai osittaisen lomailun mahdollistava joustava keikkatyö? Myös omaan osaamiseen pohjautuva palkkatoive kannattaa lisätä hakemukseen.

Paajanen rohkaisee hakemaan kesätyötä matalalla kynnyksellä. Oikealla asenteella pääsee jo pitkälle, vaikka kokemusta alalla työskentelystä ei vielä olisi. Muutaman vaatimuksen kuitenkin tulee täyttyä: hygieniapassi on oltava, ja keittiössä tarvitaan lisäksi salmonellatodistus. Salipuolella anniskelupassi mahdollistaa laajemmat työtehtävät, mutta se ei ole välttämätön.

Hyvä työ palkitaan

Bolt.Worksillä on auki satoja kesätyöpaikkoja. Kesätyötä on tarjolla lukuisilla nimikkeillä: muun muassa kokki, keittiöapulainen, tarjoilija, saliapulainen, ravintolatyöntekijä, baarityöntekijä ja festarityöntekijä. Työtä voi tehdä joko pitkänä kesäpestinä yhdellä työnantajalla tai keikkatyönä. Boltin kautta työskentelyssä etuna ovat myös työskentelymahdollisuudet muilla aloilla, jos motivaatiota ja osaamista löytyy. Monen tyyppisille yrityksille tekijöitä välittävä Bolt pystyy myös järjestämään joustavasti töitä kesän jälkeen vaikka opiskelujen oheen.

Boltin kaltainen työllistäjä mahdollistaa lisäksi omaan työhön vaikuttamisen. Töitä voi valikoida omien aikataulujen mukaan, ja halutessaan työskennellä monipuolisesti eri työnantajilla. Palkkanauhaan myös kilahtaa Boltin toimesta lisäeuroja, jos työnantaja arvioi työsuorituksen erinomaiseksi.

“Hyvästä työstä palkitaan kannustinjärjestelmän mukaan, eli omalla tekemisellä on aidosti merkitystä. Hyvät palautteet näkyvät myös jatkossa muille työnantajille meidän sovelluksessamme.”

Sovellus helpottaa muutenkin työskentelyä: samasta paikasta haetaan työt, valitaan työvuorot ja kirjataan tunnit.

Etsitkö kesätöitä? Boltin valtakunnallinen kesätyöhaku on auki!

Kesätöitä Kajaanista Hankoon

Valtakunnallisesti toimiva Bolt tarjoaa persoonallisia kesätyömahdollisuuksia ympäri Suomen. Esimerkiksi Joensuussa työntekijöitä haetaan jokilaiva Kuunari Elinalle. Omana lukunaan ovat festivaalit, joilla työskentellessä pääsee nauttimaan festarihuumasta.

“Ympäri Suomen järjestetään paikallisia tapahtumia, joissa olemme mukana. Turussa erityistä kiinnostusta on herättänyt Aura fest. Kokkolassa taas on viinijuhlat, Kajaanissa Kainuun musiikkijuhla ja Hangon ja Raaseporin seudulla pienempiä tapahtumia.”

Työntekijöitä voidaan mahdollisesti auttaa yöpymisen järjestelyissä, mikä on poikkeuksellista. Bolt on muutenkin luotettava työnantaja ja palkanmaksaja.

“Meillä työtä tehdään nimenomaan työntekijälähtöisesti.”

Uudellamaalla puolestaan on käynnissä erillinen kesätyörekry, jolla haetaan tekijöitä useille työnantajille. Mukana on monipuolisesti horeca-alan toimijoita: Avecra, Milliklubi, Bar Sieni, Tower Bar, Plaza, Pikku Finlandia, Ravintola Faro ja Ravintola Blue Peter.

Katso Boltin kesätyöt Uudenmaan alueella täältä

…ja koko Suomen horeca-kesätyöt täältä.

Osaajat viedään käsistä

Horeca-alalla työntekijöistä on huutava pula, minkä takia Paajanen kehottaa yrityksiä aktivoitumaan kesätyörekryjen kanssa viimeistään nyt. Parhaat tekijät viedään käsistä ensimmäisenä. Boltilla tilanteeseen tuodaan helpotusta kansainvälisen rekrytoinnin kautta.

“Työntekijöiden hakeminen ulkomailta on kuitenkin pidempi prosessi, ja sen takia kannattaa olla ajoissa liikenteessä.”

Paajanen lohduttaa, että vaikka ei olisikaan vielä mukana kesätyökampanjassa, ei ole liian myöhäistä: tekijöitä voi edelleen tilata. Rekrytointi kesätöitä varten on käynnissä kesään asti.

Henkilöstöpalveluyrityksenä Bolt on ketterä toimija, jonka asiakkaat saavat aina henkilökohtaista palvelua oman yhteyshenkilön kautta.

“Meidän etumme on myös sovelluksemme, josta olemme saaneet tosi paljon kiitosta.”

Kesätöiden kaltaiset hetkelliset työtarpeet ovat yrityksille usein raskaita ja aikaa vieviä prosesseja. Paajanen rohkaiseekin ulkoistamaan rekrytoinnin, jolloin aikaa säästyy muihin toimintoihin.

“Meillä on tarjota osaajia ja ratkaisuja valmiiksi.”

Vinkit kesätyön hakuun

 • Panosta itsesi esittelyyn: tuo esiin työhistorian lisäksi omaa osaamista ja harrastuneisuutta.
 • Kerro myös alan ulkopuolisesta osaamisesta: muun muassa kaikenlaisesta asiakaspalvelukokemuksesta ja kassatyöskentelystä on etua työllistymisessä.
 • Mieti jo etukäteen, miten paljon pystyisit työskentelemään.
 • Lisää hakemukseen omaan osaamiseen pohjautuva palkkatoive.

 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento