Pizza

Suomalainen Via Tribunali valittiin maailman 25 parhaan pizzaketjun joukkoon

Henkilökuntaa Via Tribunalin ravintolan edessä Helsingin Kurvissa kesällä 2020. KUVA Via Tribunali.

Suomalainen Via Tribunali valittiin maailman 25:nneksi parhaaksi artesaanipizzaketjuksi italialaisen 50 Top Pizzan listauksessa. Valinnat julkistettiin maanantai-iltana.

Parhaana palkittiin napolilaislähtöinen Da Michele, joka on laajentunut Italiasta ympäri maailmaa. Toiseksi sijoittui ranskalainen Big Mamma Group ja kolmanneksi espanjalainen Grosso Napoletano.

Via Tribunali oli ainoa pohjoismainen ketju, joka ylsi parhaan viidenkymmenen joukkoon. Via Tribunalilla on yhteensä seitsemän pizzeriaa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kolarissa.

Tuomaristo ylistää Via Tribunalia uskollisuudesta napolilaistyylistä pizzaa kohtaan.

”Pizza paistetaan nopeasti ja valmistetaan täysin italialaisista raaka-aineista. Erityistä huomiota kiinnitetään perusraaka-aineisiin. Palvelu on oikein hyvää ja tunnelma on kiva”, tuomarit luonnehtivat Via Tribunalia.

Kilpailijat arvioitiin pizzan laadun, palvelun, miljöön, odotusajan ja juomien perusteella. Kilpailussa kiinnitetään huomiota myös paikallisten ja sesonkeihin sopivien raaka-aineiden käyttöön.

Vuonna 2017 perustetun Via Tribunalin toimitusjohtaja Antti Kuitunen on mielissään huomionosoituksesta.

”Ihan huikea tunnelma. Kun asiat tehdään sydämellä, laadulla ja oikeista raaka-aineista, niin sen huomaavat asiakkaat sekä nyt myös kansainväliset kilpailut”, ravintolan perustajiin kuuluva Kuitunen iloitsee.

”On tämä hieno palkinto koko porukan työstä. Kyllä seitsemän taitaa olla meidänkin onnennumeromme, kun palkinto tuli viimein seitsemän ravintolan jälkeen. Meillä oli unelma, että ainakin yhden napolilaisen ravintolan verran riittää Suomessa kiinnostusta, mutta ruokahalu napolilaista pizzaa kohtaan tuntuu vain kasvavan.”

50 Top Pizza julkaisee vuosittain listoja maailman ja maanosien parhaista pizza-alan toimijoista. Toukokuussa julkaistulla Euroopan 50 parhaan pizzerian listalla komeilivat helsinkiläiset Forza ja Luca sekä turkulainen 450 astetta.

LUE MYÖS: Edullisesta artesaanipizzasta tuli Helsingissä niin iso hitti, että Pikku Napoli -konsepti laajenee

LUE MYÖS: Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan

Via Tribunali keräsi kiitokset autenttisuudestaan. KUVA Via Tribunali
Via Tribunalin toimitusjohtaja Antti Kuitunen. KUVA Via Tribunali


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi