Brändäys

Teflon Brothersin uusi aluevaltaus: vegaaninen Falapala

Teflon Brothers eli Voli (vas.), Heikki Kuula ja Pyhimys laajentavat reviiriään. Aikaisempia aluevaltauksia ovat olleet muun muassa kebab ja lonkero. KUVA Marc Sabat

Falapala on sellaisenaan käyttövalmis vegaaninen ja gluteeniton välipala, joka soveltuu myös ruuanlaittoon. Tuotteen taustalla häärii hittibiiseistään tunnettu Teflon Brothers, joka on muuntautunut bändistä ja levy-yhtiöstä monialaiseksi osakeyhtiöksi.

Fermentoidusta härkäpavusta valmistetun Falapala-uutuuden on määrä olla kokonaisen Falabros-tuoteperheen esikoinen. Tuotetta myydään yksinoikeudella S-ryhmän myymälöissä.

Falabros-brändin omistaa Nilsby Bondböna -startup, jonka kumppani puolestaan on Teflon Brothers oy eli Pyhimys (Mikko Kuoppala), Voli (Jani Tuohimaa) ja Heikki Kuula.

Pyhimys kertoi Teflon Brothers oy:n filosofiasta ja yrittäjämyönteisestä ajattelusta Avecin laajassa haastattelussa talvella.

”Olemme saaneet valtavasti uutta virtaa päästyämme hyödyntämään Teflarien positiivisuutta muuhunkin kuin musiikkiin. Falapala sopii myös räppiäijille, joiden elämä ei ole koskaan ollut suoraan fitness-lehdestä, eikä ole sitä jatkossakaan. Haluamme, että kaikki Teflon Brothers -tuotteet ovat laadukkaita, mutta hauskoja”, Pyhimys kommentoi.

Falabros teetti Falapalan tuotekehityksen tueksi kuluttajapaneelin, jossa yli 300 suomalaista kertoi välipalatottumuksistaan ja -toiveistaan.

”FalaPala on kehitetty paikkaamaan vajetta kasviproteiinituotteiden välipalakategoriassa. Vegaanisten elintarvikkeiden markkinat kasvavat jatkuvasti kysynnän lisääntyessä, mutta välipalahyllyillä on ollut väljää, toimitusjohtaja Timo Turunen FalaBros-brändin omistavasta Nilsby Bondböna -yhtiöstä kertoo.

”Teflon Brothersit eivät ole kääntyneet vegetaristeiksi, mikä on itse asiassa meille tärkeä asia. Falabrosin kohderyhmää voisikin nimittää sitoutumattomiksi sekasyöjiksi. Haluamme tarjota korkealuokkaisia, mutta kohtuuhintaisia tuotteita kuluttajille, joille maku on kaikkein tärkein kriteeri myös ruokakaupassa.”

Falapalat valmistetaan Kannuksessa Poutun tehtaalla. Valmistuttaja Nilsby Bondbönan perustajaosakkaat Timo ja Eeva-Maria Turunen ovat toisen polven leipomoyrittäjiä.

LUE MYÖS: Pyhimys on läpikaupallinen ja suosittelee sitä muillekin – näin toimii Teflon Brothers Oy

LUE MYÖS: Kovaa puksuttavan grocerant-junan kyytiin hyppäsivät nyt Tomi Björck ja HOK-Elanto: premium-eineksinä hummeria, ribsejä ja vegaaninen curry

LUE MYÖS: Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!

Falapalat valmistetaan kotimaisesta fermentoidusta härkäpavusta Poutun tehtaalla Kannuksessa. Lämmitys uunissa 225 asteessa viisi minuuttia tai syötävissä sellaisenaan. Makuvaihtoehdot ovat chili-korianteri ja yrttimix. Tuote on vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon. KUVA Falabros
Ensimmäinen valmistunut Falapala. KUVA Falabros


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi